Pagina wordt geladen ...
zoeken

Asbestsanering in de agrarische sector

Asbest agrarische gebouwen: stallen en loodsen. Voor asbestsanering en renovatie van uw stal, schuur of loods kunt u terecht bij Gebr. Middelveld BV.  Wij zijn gespecialiseerd in asbestverwijdering in de agrarische sector.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

asbest lemele biggenstal

Asbest saneren boerderij

Het grootste deel van de asbest golfplaten in Nederland bevindt zich in de agrarische sector. En u zit er, als u bijvoorbeeld het dak van uw ligboxen- of jongveestal wilt laten renoveren, niet op te wachten dat uw dak dan te lang open is, zeker als het koud of nat weer is. Daarom wordt iedere renovatie zeer strak gepland. In overleg met de eigenaar is er altijd een oplossing te bedenken waarbij wij ons werk veilig en volgens de regels kunnen doen en de eigenaar zo weinig mogelijk hinder ondervindt.

Het is bijvoorbeeld niet altijd mogelijk dat het vee uit de stal gaat. Dan kan worden overlegd dat we de locatie aan het einde van de dag tussentijds laten vrijgeven zodat het vee verplaatst kan worden. De volgende dag kunnen kunnen we dan op een ander deel van het dak weer verder. In heel specifieke gevallen kunnen we het zelfs zo organiseren dat we met twee torenkranen tegelijk op een locatie staan en tegelijk saneren op het ene deel van het dak en nieuwe panelen monteren op een ander deel.

renovatie asbestsanering

Asbest verwijderen bij dak en gevel schuur

Bij deze kapschuur hebben we een aantal spanten met circa 1 m¹ verhoogd om meer doorrijhoogte te verkrijgen. Na sanering van het asbest zijn op de dak nieuwe vezelcement golfplaten gemonteerd. De gevels zijn bekleed met damwandplaten. Tot slot zijn is de voorheen open zijde van de schuur voorzien van op maat gemaakte schuifdeuren en gaas.

renovatie schuur

Renovatie schuur: asbest eraf! Zonnepanelen erop!

Hierboven treft u een voorbeeld van een renovatie van een agrarische schuur. Asbest golfplaten van zowel dak als gevel zijn hier vervangen voor respectievelijk stalen dakplaten en damwandplaten. Meteen aansluitend op de renovatie hebben we hier ook zonnepanelen gemonteerd.

Meer informatie over dit project

Asbestrenovatie van uw stal, schuur of loods in 2 dagen!

Gemiddeld duurt een asbestrenovatie 2 dagen. Dat hangt uiteraard van een aantal omstandigheden af. Maar de asbestsanering op zichzelf is het minste werk, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Uw bedrijfsproces wordt amper verstoord door de sanering. De voorbereiding voor de renovatie kost veel meer tijd. Daarom hebben wij het in een vijftal stappen uitgezet:

  • inventarisatie van uw wensen
  • verkenning financiële mogelijkheden
  • het plan definitief en geaccordeerd
  • de voorbereidingen, planning, sloopmelding en asbestinventarisatie
  • de asbestsanering en de montage van een nieuw dak

Lees verder: vijf stappen bij asbestsanering
 

asbest afvoeren

Meer informatie of advies?

Wilt u meer informatie over sanering van asbest bij agrarische gebouwen?

Neemt u dan contact met ons op!

Neem contact met ons op

Lees verder: asbestsanering

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

websites dotsolutions