Pagina wordt geladen ...
zoeken

Asbestsanering daken en gevels

Wilt u een dakrenovatie of gevelrenovatie laten uitvoeren? Wij combineren het verwijderen van asbest met de montage van bijvoorbeeld nieuwe geïsoleerde sandwichpanelen voorzien van trapezium-, golf- of dakpanprofilering, ongeïsoleerde stalen dakplaten in allerlei verschillende profileringen of asbestvrije vezelcement golfplaten. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Asbestdakrenovatie

Asbestdak- en Asbestgevelrenovatie

Bij dit project hebben wij zorggedragen voor de asbestsanering. Daarna hebben wij nieuwe dak en wandbeplating gemonteerd.

In welke delen van het pand is asbest aanwezig?

In het asbestinventarisatierapport is vastgelegd welke delen van het pand asbest bevatten.

In het asbestinventarisatierapport van dit project zijn meegenomen: twee schuren en de kapconstructies  van drie schuren en een deel van de wand en topgevel van schuur 3. In totaal zijn er twee schuren totaal gesloopt.

Aan de hand van deze inventarisatie kwam naar voren dat er verschillende asbesthoudende materialen gevonden zijn:

  • Golfplaten en hulpstukken (als dakbedekking, als een deel van de zijgevel, als topgevel en een deel van de wand )
  • Kit (tussen de gevelelementen)
  • Buis (op het dak)

Meer over asbestinventarisatierapport

Dak- en gevelrenovatie 

Dakrenovatie en Gevelrenovatie

Een asbestrenovatie van uw dak of gevel hangt uiteraard samen met nieuwe dak en wandbeplating. Wij combineren het verwijderen van beplating met de montage van nieuwe panelen. Onze mensen zijn namelijk in beide gespecialiseerd. Ten behoeve van het nieuwe dak zijn er geïsoleerde sandwich dakpanelen gemonteerd. (970 vierkante meter) En voor de wanden geïsoleerde  wandpanelen (233 vierkante meter).

Er is 93 meter dakgoot gemonteerd en 51 meter hemelwaterafvoer. 

Het geheel is afgewerkt met hout en zetwerk.

Meer over zetwerk

 renovatie loods

Asbestrenovatie dak en gevel bij agrarische loods

Asbestrenovatie bij een loods in Drenthe.  Bij de asbestinventarisatie bleek dat er ca. 650 m2 asbesthoudende golfplaten aanwezig waren. Deze beplating is gesaneerd en afgevoerd.

Renovatie loods: technische gegevens

Bij de renovatie van de loods zijn de volgende dak- en gevelelementen geleverd en gemonteerd:

  • Topgevel: montage van enkelwandige potdekselplaten
  • Wandplaten: montage van potdekselprofielplaten, in donkergroen houtnerfmotief
  • Dakplaten: montage van kouddakplaat type sinusprofiel, dikte 0,70mm
  • Dakgoten: plaatsen van aluminium bakgoot

Meer over dak- en gevelelementen

Schuif en loopdeur

  • Er zijn twee schuifdeuren geplaatst met een aluminium omlijsting inclusief hang- en sluitwerk, rails en vlakke wandpanelen
  • Er is 1 loopdeur geplaatst voorzien van RVS hoekkozijnen met rubberenafdichting, RVS slot en scharnieren

Zonnepanelen op het dak

Bij de renovatie is gekozen voor plaatsing van JA Solar zonnepanelen (245wp poly 40mm). De panelen zijn gemonteerd op het stalen golfplaten dak.

Meer over zonnepanelen

Loods voor en na sanering en renovatie

renovatie schuur

Stappenplan bij asbestsanering agrarische bedrijven

Gebr. Middelveld BV heeft een stappenplan ontwikkeld o.a. voor asbestverwijdering bij agrarische bedrijven zoals loodsen en stallen.

Stappenplan bij asbestsanering

Asbestdak melkveehouderij 

Asbestdakrenovatie Melkveebedrijf

Asbestsanering bij een melkveebedrijf. Dit is toch net weer even anders dan een sanering waar geen vee bij betrokken is.

Tijdens de sanering tot en met de vrijgave mag namelijk niemand het werkterrein betreden en de koeien moeten uiteraard wel gemolken worden. Door een goede afstemming met de boer heeft dit geen problemen opgeleverd voor het vee. De boer is de periode voor de sanering steeds iets eerder gaan melken en ook wij hebben onze reguliere werktijden hierop aangepast.

 Montage lichtstraten dakrenovatie

Montage nieuw dak

In de plaats van de asbestplaten is er een nieuw dak gemonteerd met lichtstraten. Het nieuwe dak bestaat uit sandwichpanelen. Op de voorste schuur is een licht en ventilatienok gemonteerd van 20,5 meter en op de achterste schuur een van 21,50 meter.

Asbestdakrenovatie

Asbestsanering dak

Allereerst hebben wij een asbestdaksanering uitgevoerd. Daarna heeft de opdrachtgever zelf aanpassingen aan het dak gedaan. Er moest namelijk een groter hoogte komen om de schuur te betreden. Vervolgens hebben wij sandwichpanelen op het dak gemonteerd. Ook is het nieuwe dak van zonnepanelen voorzien. De opdrachtgever monteert vervolgens hout aan de gevel en daarna meten wij het zetwerk in en monteren dit. Een goed voorbeeld van hoe wij gezamenlijk met de opdrachtgever een mooi eindresultaat kunnen afleveren. 

Kwaliteit staat voorop

Gebr. Middelveld levert en monteert alleen dak- en gevelbeplating van gerenommeerde fabrikanten zoals bijvoorbeeld Joris Ide, Falk, Kingspan, Hardeman en Eternit.

Bij ons vindt u dus geen B-keuze materiaal of restpartijen. Op die manier kan Gebr. Middelveld de kwaliteit garanderen die wij al meer dan 50 jaar gewend zijn te leveren.

Kwaliteit die ervoor zorgt dat klanten ook steeds weer bij ons terugkomen. En als u denkt dat kwaliteit automatisch duur betekent, dan heeft u het mis. Vraag daarom gerust geheel vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact met ons op

Meer over asbestsanering

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

websites dotsolutions