Pagina wordt geladen ...
zoeken

Asbestverbod 2024 op daken

Asbestverbod 2024 op daken: asbestdakverbod. In 2024 zijn asbestdaken definitief verboden. Op 2 maart 2015 werd het aangekondigd. Het heeft bij Gebr. Middelveld BV geleid tot een topdrukte aan aanvragen met asbestsaneringen bij bedrijfshallen, stallen, loodsen en ook woonhuizen, schuren en garages.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Asbestsanering verplicht!

Voor eigenaren van asbesthoudende daken is asbestsanering dus verplicht.

Eigenaren van asbesthoudende daken zijn zelf verantwoordelijk voor de asbestsanering.

Asbestdaken agrarische bouw

Driekwart van de asbestdaken zijn te vinden op boerenbedrijven.

Het verbod geldt met name voor asbestdaken bij beplating dat in contact staat met de buitenlucht (vaak zijn het golfplaten). Asbest ín gebouwen, dat niet in contact staat met de buitenlucht zoals asbesthoudend dakbeschot of isolatiemateriaal, wordt niet verboden.

Asbest op het dak bij industriële bouw en particulieren

De rest van de asbestdaken is te vinden bij de industriële bouw maar ook bij tuinschuurtjes en garages van particulieren.

Honderdduizenden daken zijn niet asbestvrij

In Nederland zijn honderdduizenden daken niet asbestvrij.

In 2012 is dit onderzocht door ingenieursbureau Search.

Meer informatie over het besluit inzake asbest?

site van de NOS: dak met asbest binnen 10 jaar verboden

Asbestdak verboden vanaf 2024

En opeens was daar het bericht: "Asbest is verboden vanaf 2024". Hoewel iedereen kon weten dat het er zat aan te komen, had het bericht een effect als een slag bij heldere hemel.

Richard Middelveld: 'Asbestverbod leidt tot verwarring'

Volgens Richard Middelveld had de pagina over asbestsanering van het bedrijf Gebr. Middelveld opeens duizenden extra vertoningen in korte tijd. Richard Middelveld: "we merken het ook aan de telefoontjes die we krijgen en het aantal aanvragen voor asbestverwijdering. Vooral in de agrarische sector speelt het een grote rol. Hoewel men weet dat er nog tijd is, is het gevoel dat onze relaties hebben dat het vandaag of morgen klaar moet zijn".

Waarom die schrik?

De schrik of soms zelfs paniek komt vooral ook door de financiële consequenties. Wie een asbesthoudend dak heeft, weet dat er geïnvesteerd moet worden. Het is geen keuze meer maar een moeten van overheidswege opgelegd. Richard Middelveld: "tja, we zijn zelf ondernemer en kunnen ons deze reactie van agrarische ondernemers goed voorstellen".

Reden tot aanscherping diensten

Voor Gebr. Middelveld is het reden geweest om de diensten rond asbestsanering en asbestdakrenovatie nog eens goed onder de loep te nemen. Richard Middelveld: "Asbestsanering begint niet bij het indienen van een sloopvergunning of een asbestinventarisatie. Op het moment dat iemand zover is, is er al heel wat gebeurd. Asbestsanering begint met het maken van een goed stappenplan. De eerste stap is het in kaart brengen van het financiele plaatje".

Toekomstplannen

Anders denken is vaak noodzakelijk. Natuurlijk kost een sanering geld. Volgens Richard Middelveld is het echter ook een kans. 'We vragen ondernemers vaak naar hun toekomstplannen. Bijvoorbeeld:

  • krijgt het pand nu of in de toekomst wellicht een andere functie?
  • is het daarom niet hét moment uw dak ook direct te isoleren met bijvoorbeeld sandwichpanelen?
  • wilt u duurzame energie inzetten in uw onderneming?
  • wilt u zonnepanelen op uw dak plaatsen? Zo ja, maak dan eens een opzet hoeveel energie u na de sanering zou willen opwekken.

Adviesgesprek is belangrijk

Volgens ons is het juist nu zaak om als ondernemer te denken en van de nood een deugd te maken.

Een formuliertje invullen werkt niet: een adviesgesprek is van belang

Een formuliertje via de website invullen om zo een prijsopgaaf te krijgen werkt niet, zo blijkt uit de dagelijkse praktijk van Gebr. Middelveld. Richard Middelveld: "voor een richtprijsje is internet prima geschikt hoor, maar als een klant echt serieus werk wil maken van zijn asbestprobleem, is een adviesgesprek belangrijk. Ieder gebouw is anders en ook iedere klant is anders. Hoewel de prijs van de sanering er wel degelijk toe doet, is het niet nummer 1 wat aandacht vraagt.

Wat wij van belang vinden is om in contact te komen en samen de zaken eens goed op de rij te zetten. We merken dat dit veel onrust voorkomt en wegneemt".

Ontzorgen

De eerste stap die Gebr. Middelveld BV adviseert te nemen is om alle financiën op een rij te zetten en het inzichtelijk maken van de kosten of voordelen van duurzame energie. Zo weet u exact waar u aan begint.

Ontzorgen is ook dat wij de hele papierwinkel voor u kunnen regelen, van de asbestinventarisatie en het indienen van de sloopmelding tot de stortbonnen en de officiële vrijgave.

In ieder geval: voor er ook maar 1 asbestplaat is verwijderd, is er al heel wat werk gebeurd.

Stappenplan bij asbestsanering
 

Asbestsanering: werkwijze

Gebr. Middelveld richt zicht met name op het verwijderen van asbesthoudende golfplaten en asbesthoudende plafondplaten in en op stallen, schuren, loodsen etcetera. Vooral dus het asbest dat definitief verboden is vanaf 2024. We combineren dit saneren veelal met het monteren van een nieuw dak en/of gevels. En doordat bepaalde subsidieregels zijn versoepeld, kiezen steeds meer opdrachtgevers ervoor om ons ook meteen nieuwe zonnepanelen te laten monteren.

Alle specialismen in huis: 1 aanspreekpunt

Asbest saneren, nieuwe gevels en daken, zonnepanelen, Gebr. Middelveld heeft al die specialismen in eigen huis. Desgewenst verzorgen we ook het uitvlakken of vernieuwen van de bestaande onder- of achterconstructie. Voor ons zijn dat opdrachten waarbij we de kennis en kunde van onze verschillende specialismen perfect in kwijt kunnen, voor u als opdrachtgever betekent het dat u daadwerkelijk alles bij 1 partij kunt onderbrengen.

Kosten asbestverwijdering

Veel mensen weten dat een asbestsanering geld kost. Veel geld zelfs, dat is algemeen bekend. Maar waarom is het nu eigenlijk zo duur? We hebben een aantal factoren voor u op de rij gezet die bepalend zijn voor de kosten van asbestverwijdering.

Lees meer: kosten asbestverwijdering

schoonmaken na sanering

Contact en adviesgesprek?

Wilt u naar aanleiding van dit artikel in contact komen met Gebr. Middelveld BV?

Neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met ons op.

Lees verder over asbestsanering.

 

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

hosting dotsolutions