Pagina wordt geladen ...
zoeken

Wordt het ontstaan van asbestschade vergoedt?

Dekt uw verzekering de schade als asbest zich verspreidt in de omgeving?

Bijvoorbeeld ten gevolge van:

  • Brand
  • Storm
  • Ontploffing

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

asbest verwijderen

Als er brand, storm of ontploffing heeft plaatsgevonden en hierbij zich asbest heeft verspreid in de omgeving. Dekt uw verzekering deze schade?

Een vraag die wij niet voor u kunnen beantwoorden. Hiervoor moet u uiteraard bij uw verzekering zijn. Toch is het een belangrijke vraag.

Waar bij een asbestsanering de asbestdeeltjes zo weinig mogelijk verspreidt zullen worden, heeft u er bij brand, storm of ontploffing geen enkele invloed op.

De kosten zijn dan velen malen hoger dan bij een sanering.

Veelal is de dekking van de opruimingskosten na een ‘gewone’ brand opgenomen in de opstalverzekering. Als echter blijkt dat er bij de brand asbest is vrijgekomen zullen deze kosten veel hoger uitvallen. Gaat uw verzekeraar die extra kosten ook vergoeden?

Waarom zijn de kosten bij asbestverspreiding door brand zo hoog?

De kosten van het opruimen van de losse grote brokken die vrijkomen bij brand vallen over het algemeen nog wel mee. De kosten zitten vooral in het opruimen van de omgeving.

In sommige gevallen zal de verspreiding een enorm oppervlakte betreffen. Als er bijvoorbeeld veel wind staat ten tijde van de brand kunnen ook omliggende panden en tuinen besmet raken met asbestdeeltjes.

Vraag het dus na bij uw verzekeraar! Of maak de afweging het asbest te verwijderen. Dan loopt u geen risico op de verspreiding van asbest afkomstig van uw pand.

Wilt u het asbest laten verwijderen?

Wij kunnen binnen- en buitensaneringen uitvoeren.

Heeft u vragen over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Meer over asbest verwijderen

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

ontwerp dotsolutions