Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684

Autobedrijf groeit uit zijn jas 

Inmiddels bestaat autobedrijf Martens meer dan 30 jaar. In deze tijd is het bedrijf behoorlijk gegroeid en is het hoog tijd dat er meer ruimte komt.

Nieuwe bedrijfshal

Autobedrijf Martens

Het autobedrijf is in de jaren behoorlijk gegroeit. Met de bouw van een nieuwe bedrijfshal wordt er een behoorlijke ruimte gecreëerd.

Op deze pagina kunt u de vorderingen van de bouw volgen.

Fundering

Fundering

De fundering bestaat uit een gestorte ringbalk. Er wordt een PS kist gezet, daarin wordt wapening aangebracht en het beton gestort. Voordat de fundering wordt aangebracht worden er installatiewerkzaamheden uitgevoerd (mantelbuizen, riolering).

Constructie

Kolommen constructie

1 april 2019 is er begonnen met het monteren van de constructie. Allereerst worden de kolommen geplaatst. Hierop worden de spanten geplaatst. Het spant bestaat uit 3 liggers. De grootste ligger weegt 1730 kilogram. De totale constructie van de hal bedraagt 60 ton.

Spant monteren

Spant monteren

Door het eigen gewicht hangt het spant door. Daardoor houd je ruimte tussen de kolommen en de uiteinden van het spant. De monteurs halen dan 1 kolom los en duwen deze naar de ligger. Na montage laat de machinist het spant zakken en wordt de kolom weer in de originele stand geduwt. Daarna wordt de kolom weer vastgezet.

Betonpanelen plaatsen

Betonpanelen plaatsen

 De onderzijde van de hal wordt afgewerkt met geïsoleerde prefab betonelementen. Betonpanelen zijn er in verschillende kleuren en motieven te verkrijgen. Hier is gekozen voor mezzo split (uitgewassen grind).

Dak en wandbeplating

dakbeplating

In week 16 en 17 is de wandbeplating (sandwichpanelen) en dakbeplating gemonteerd. 

Riolering van de wasstraat

elektrolassen

Polyetheen (PE) is bestand tegen zowel koude als warme vloeistoffen en is chemisch resistent voor de meeste chemicaliën. Daarom worden PE leidingsystemen met name gebruikt voor veeleisende afvoerinstallaties. Bovendien is PE uitermate geschikt om te worden ingestort. Dit komt met name door de hoge slagvastheid en lage elasticiteitsmodulus van het materiaal. Bij zeer lage temperaturen, tot - 40 °C, behoudt PE een grote weerstand tegen schokken en stoten. 
PE verdraagt kortstondig temperaturen van 100 °C (zonder drukbelasting). Vandaar dat u een PE leidingsysteem probleemloos kunt toepassen in installaties waarbij heet water wordt afgevoerd.

Landelijke uitstraling

potdekselprofielplaten

Door de montage van potdekselprofielplaten krijgt de nieuwe bedrijfshal een landelijke uitstraling. Voor het schuine dak is gekozen voor golfpanelen ook deze panelen hebben een landelijke uitstraling.

Meer over zetwerk

 

Regenwaterafvoer

waterafvoer

Onze monteurs zijn bezig met de montage van de regenwaterafvoeren. Het betreft hier een vacurain hemelwater afvoersysteem. In het dak worden 4 afvoeren en 4 noodafvoeren gemonteerd. Veelal loopt de overstort vanaf een plat dak via de gevel naar buiten. Bij deze bedrijfshal gaat de overstort via een buizensysteem onderlangs.

Bij dit project is ook een vacurain hemelwaterafvoersysteem aangebracht

Dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking

Het dak is voorzien van bitumineuze dakbedekking. Bitumen dakbedekking is uitstekend geschikt voor platte daken.

Meer informatie over bitumen

Betonvloer met vloerverwarming

Afbeelding

De betonvloer is gestort. De vloer is voorzien van vloerverwarming. De gehele vloer is vloeistofdicht.

Alle voorzieningen voor de hefbruggen zijn ingestort, er is een ingestorte goot bij de wasplaats en er is rekening gehouden met een voorziening voor de profieldieptemeter. 

Nieuwe bedrijfshal bouwen?

hoekkeper monteren

Wilt u een bedrijfshal bouwen? Wellicht kunnen wij u van dienst zijn. Neem gerust contact met ons op.

Meer over bedrijfshallen