Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684

Staalconstructie voor een nieuwbouw bedrijfsruimte

Wij zijn bezig met het plaatsen van de staalconstructie voor een nieuwbouw bedrijfsruimte. De bedrijfsruimte zal worden uitgevoerd met een plat dak met bitumen dakbedekking. De afmetingen van de loods worden 22 m breed, 6,8 m hoog, 39 m lang en goothoogtes van 3 m en 4,8 m.

Hoofdspanten met vrije overspanning

GordinglipHoofdspant

De constructie bestaat uit 8 hoofdspanten met vrije overspanning. De spanten zijn opgebouwd uit kolommen van HEA260 en liggers van IPE330. Op de liggers zijn gordinglippen gelast. Deze gordinglippen zijn noodzakelijk om de houten gordingen op te monteren. 

 

Meer over spanten

Dak met schijfwerking

Staalconstructie bedrijfsruimte

Het dak wordt zo gemaakt dat het schijfwerking heeft. Deze schijfwerking zorgt voor horizontale stabiliteit (het dak wordt één geheel). De stabiliteit van de gevels wordt verkregen door het metselwerk “ZAT” tussen de kolommen te metselen. In de portaalrichting (spantrichting) zelf wordt stabiliteit verkregen door moment vaste verbindingen.

Tussen de hoofdspanten worden montagekokers in de nok gemonteerd. Deze zijn noodzakelijk bij de montage omdat op deze manier de spanten niet uit elkaar kunnen. De kokers maken de constructie stabieler. 

Getoogde liggers

Getoogde liggers

De liggers zijn getoogd. Dit houdt in dat de liggers licht gebogen zijn. Dit om de belasting van de dakconstructie op te kunnen nemen. 4 van de 29 gordingen worden bevestigd met slotbouten. De andere gordingen worden bevestigd met houtdraadbouten.

Het metaal is geconserveerd door natlak.

Wij maken deze staalconstructie voor onze klant in Ruinen.

Interesse?

Constructie bedrijfsruimte

Interesse in wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u voor informatie of een adviesgesprek gerust contact met ons op!

 

Meer over bedrijfshallen