Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684
Trappen, bordessen en balustrades: constructie

Trappen, trapleuningen, bordessen en balustrades

Trappen, bordessen en balustrades maken wij op maat voor woningen, fabrieken, bedrijfshallen en distributiecentra. Ze voldoen aan alle veiligheidseisen.  Gebr. Middelveld BV maakt en levert trappen, bordessen, balustrades voor particulieren, bedrijven en overheden. Van noodtrappen tot designtrappen en bordessen voor uw woning of kantoor.

Trappen: van ontwerp, constructie tot montage

3D design trap

Wij leveren trappen in staal, rvs of aluminium zoals:

  • woningtrappen
  • kantoortrappen
  • zoldertrappen
  • brandtrappen en vluchttrappen
  • fabriekstrappen
  • werkplaatstrappen
  • buitentrappen
  • spiltrappen/wenteltrappen

En natuurlijk de bijbehorende balustrades en trapleuningen. De afdeling Staalconstructie van Gebr. Middelveld BV ontwerpt, produceert en monteert voor u een trap op maat. Zowel bij nieuwbouw, als ook in bestaande situaties waarbij ter plaatse alle maten worden ingemeten.

Veiligheid bij trappen, bordessen en balustrades

Veiligheid bij trappen, bordessen en balustrades is van groot belang voor uw medewerkers. Bovendien zijn er vanuit de Arbo wetgeving eisen gesteld waaraan u moet voldoen.

Veiligheidsvoorzieningen machines en werkruimten

Kantoortrappen en trappen voor de woning

Gepoedercoate stalen trap

Op de foto ziet u een trap die wij hebben gemaakt voor een transportbedrijf in Veenoord.

Wij maken trappen voor: kantoorpanden en woningen van particulieren. Wilt u een mooie design-trap in uw woning of kantoor? Geen probleem! Zeg maar wat uw wensen zijn.

Trappen woningbouw

Trappen voor fabriek, bedrijfshal en magazijn

trappen voor fabriekshal

Wij maken trappen voor: bedrijfshallen, fabriekshallen en magazijnen, loodsen en stallen. Kortom: voor de utiliteitsbouw en industriebouw.

Industriële trap bij loods

Industriële trap en bordes bij loods

Voorbeeld van een project waarbij bordes om een silo werd gebouwd evenals een industriële trap  met leuningen aan beide zijden, met verzinkte stalen treden.

Trappen met doorvalbeveiliging

Trappen met doorvalbeveiliging

Wij maken trappen met doorvalbeveiliging die aan alle eisen voldoen.

Meer over doorvalbeveiliging

Bordessen en balustrades

Bordessen en balustrades

Bordessen en balustrades op maat gemaakt voor uw fabriekshal, magazijn of loods.

Steektrap plaatsen i.v.m. veiligheid en Arbo-eisen.

Afbeelding

Wij hebben een stalen steektrap (rechte trap) met bordes geplaatst.  In de bestaande situatie was een spiltrap/draaitrap geplaatst.  De spiltrap is een wenteltrap waarbij alle treden aan één kant vastzitten aan de as (spil).

Omdat de oude situatie niet voldeed aan de Arbo-eisen moest de situatie conform deze eisen worden aangepast.

Door middel van de nieuw geplaatste steektrap kunnen de medewerkers nu op Arbo veilige manier de ruimte bereiken waar onderhoud gepleegd moet worden aan een besturingskast.

De ruimte waar de steektrap geplaatst moest worden was moeilijk te bereiken. In het ontwerp van de trap is daarom rekening gehouden met het feit dat de delen zo klein mogelijk moesten zijn omdat ze met de hand verplaatst moesten worden.

De trap met bordes bestaat uit 4 kolommen, bordesframe, roosters, leuningen met boutverbinding, trapbomen van UNP-profiel compleet met leuning en traptreden.

Op de 4 kolommen is een bordesframe geplaatst waartussen de roosters zijn bevestigd. De leuningen zijn op het bordes gemaakt met boutverbinding. Aan het bordes hebben we vervolgens UNP trapbomen met leuningen bevestigd en tussen de  trapbomen zijn de losse traptreden geplaatst.

De gehele constructie is geconserveerd met natlak. Bij natlakken wordt er robotmatig of handmatig een vloeibare verf aangebracht. Na het aanbrengen van de lak moet het de tijd krijgen om het oplosmiddel in de lak kwijt te raken en uit te harden.

Wij hebben dit project gemaakt voor de gemeente Amsterdam in de IJ-tunnel.

 

Spiltrappen/wenteltrappen

Spiltrap

Wenteltrap: de term wenteltrap is een verzamelnaam voor alle trappen die spiraalvormig omhoog, en dan vanzelfsprekend ook omlaag leiden. De bekendste wenteltrap is een spiltrap.

Spiltrap, ook wel draaitrap genoemd, is een wenteltrap. Alle treden zitten aan één kant vast aan de spil of te wel de as. Een spiltrap is heel geschikt bij grote hoogtes en is ruimtebesparend.

Meestal is de spiltrap een open trap maar deze kan ook uitgevoerd worden met stootborden. De stootborden zijn de verticale vlakken tussen de traptreden. Met deze stootborden wordt de trap afgesloten zodat er geen stof/vuil onder de trap valt en de ruimte onder de trap eventueel kan worden afgesloten. Een idee is om deze stootborden bijvoorbeeld in RVS uit te voeren zodat uw trap weer een heel andere uitstraling krijgt.

De looplijn (ook wel klimlijn), is de denkbeeldige lijn op een trap vanaf boven bekeken, die de route aangeeft die een persoon volgt bij het belopen van de trap. De looplijn van de spiltrap ligt op ongeveer 2/3 vanuit de spil.

Op de looplijn moeten alle aantreden gelijk zijn anders is de trap slecht te belopen. De afstand van de voorkant van een traptrede tot aan de voorkant van de volgende trede is de aantrede, het is dus de nuttige breedte van de traptrede.

Meer informatie over trappen?

Steektrappen

Gebr. Middelveld BV is gespecialiseerd in het maken van trappen en bordessen. Wilt u meer informatie of een adviesgesprek? Neemt u gerust contact met ons op.

 

Meer over constructiewerk