Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684

Stal met beweegbare ventilatieluiken

Voorbeeld van een project dat wij uitvoerden in de provincie Overijssel waar we een melkveestal bouwden met beweegbare ventilatieluiken in de zijgevel. Locatie: Kampen.

Lichtdoorlatende ventilatieluiken

Lichtdoorlatende ventilatieluiken

Voor deze unieke stal hebben wij tevens de lichtdoorlatende beweegbare ventilatieluiken in de zijgevel ontwikkeld, geproduceerd en geplaatst. Deze luiken waren nodig aangezien het hier een melkveestal met luchtwasser betreft, de eerste in heel Nederland! De luiken zijn over de gehele lengte van de stal te openen en te sluiten waarmee de ventilatie gevarieerd kan worden. De meerwandige polycarbonaat platen zorgen tevens voor veel licht.

 

Natuurlijke ventilatie in de stal

Natuurlijke ventilatie in de stal

Ventilatieluiken zorgen voor een natuurlijke ventilatie in de stal. De natuurlijke luchtstroom wordt bevorderd. Natuurlijke ventilatiesystemen hebben een aantal voordelen ten opzichte van een mechanisch ventilatiesysteem:

  • minder onderhoud
  • minder storingsgevoelig
  • minder geluid en lawaai
  • besparing op het energieverbruik
  • meer licht in de stal

 

Luchtwasser

Luchtwasser veehouderij

Bij de stal werd een luchtwasser geplaatst. Een luchtwasser wordt in de intensieve veehouderij gebruikt om de uitstoot van gevaarlijke stoffen en/of stoffen die het milieu aantasten te reduceren.

 

Meer over luchtwassers

 

Levering dak- en gevelelementen

Dak- en gevelbeplating Overijssel

Gebr. Middelveld BV is specialist in levering en montage van dak- en gevelelementen o.a. ventilatieluiken. Hebt u vragen? Graag adviseren wij u.

Andere projecten dak- en gevel