Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684

Vrije veldopstelling zonnepanelen

Een vrije veldopstelling voor zonnepanelen is zeer geschikt als u daarvoor de ruimte heeft en u geen zonnepanelen op uw dak wilt hebben, of als plaatsing op het dak niet goed mogelijk is. Wij hebben voor onze opdrachtgever de zonnepanelen geplaatst in deze opstelling op een door de opdrachtgever met zware klinkers verharde ondergrond.

Aluminium frame 

aluminium frame

Wij hebben het aluminium frame aan de klinkers bevestigd, door deze bevestiging hoeft het frame niet verzwaard te worden. Het aluminium frame is uitgerust met extra windverbanden. Ons advies was om worteldoek onder de klinkers te leggen, hierdoor kun je de ondergrond beter schoonhouden, je komt later namelijk niet meer zo eenvoudig onder de opstelling. De opdrachtgever zal op termijn een heg gaan plaatsen aan de noordzijde van de panelen waardoor de installatie niet meer zichtbaar is vanuit de tuin.

Portrait opstelling met Power optimizers

vrije veldopstelling

De opstelling is een Portrait opstelling met netto afmetingen van ca. 13,5 meter breed en 3,5 meter diep en bestaat uit 30 zwarte panelen (3 rijen van 10 stuks) met power optimizers (Monokristallijn PV panelen incl Solar Edge p300 optimizer). De panelen zijn vanaf de fabriek al voorzien van de optimizers waardoor de montagetijd gereduceerd wordt. De opstelling heeft een opbrengst van 8.250 Wattpiek geïnstalleerd vermogen wat neerkomt op een opbrengst van ca. 7.000 kW.

 De optimizer is een elektronische chip die de opbrengst van elk afzonder paneel maximaal vergroot. Bij de traditionele zonnepanelen vermindert het zwakste zonnepaneel het rendement van alle andere panelen. In dit geval heeft een paneel wat tijdelijk last heeft van schaduw of vervuiling hier geen last van. Een zonnepaneleninstallatie met Power optimizers  zijn wel duurder, wij zullen dus per situatie bekijken of de optimizers rendabel zijn.

Omvormer in RVS kast geplaatst

rvs kast omvormer

Om de omvormer (Solar Edge SE7K) degelijk weg te werken hebben wij gekozen om deze in een rvs kast te plaatsen, de kast is bevestigd aan het opstelframe van de panelen. De kast is voorzien van ventilatie roosters om de gegenereerde warmte van de omvormer af te voeren (houdt hier te allen tijde rekening mee bij het plaatsen van een omvormer). Vanaf deze kast hebben we een grondkabel naar de groepenkast in de woning aangebracht en op een aparte eindgroep aangesloten.

Voor deze klant zullen wij het online monitoring systeem inrichten, een bijkomend voordeel van een systeem met optimizers is dat alle panelen afzonderlijk bekeken kunnen worden. Mocht er een probleem met 1 van de panelen of omvormers zijn dan is dit ook direct te traceren.

Meer over de omvormer

Montage en levering van zonnepanelen, wilt u meer weten?

Levering en montage PV panelen

Gebr. Middelveld BV levert en monteert zonnepanelen. Meer informatie? Neemt u gerust contact met ons op.

Levering en montage zonnepanelen