Pagina wordt geladen ...
zoeken

Vrije veldopstelling

Een vrije veldopstelling voor zonnepanelen is zeer geschikt als u daarvoor de ruimte heeft en u geen zonnepanelen op uw dak wilt hebben, of als plaatsing op het dak niet goed mogelijk is. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

aluminium frame

Geen ruimte op het dak voor zonnepanelen?

Heeft u geen ruimte op uw dak voor zonnepanelen? Of wilt u ze niet op u dak? Dan is een vrije veldopstelling wellicht een oplossing.

Wij hebben voor onze opdrachtgever de zonnepanelen geplaatst in deze opstelling op een door de opdrachtgever met zware klinkers verharde ondergrond. Wij hebben het aluminium frame aan de klinkers bevestigd, door deze bevestiging hoeft het frame niet verzwaard te worden. Het aluminium frame is uitgerust met extra windverbanden. Ons advies was om worteldoek onder de klinkers te leggen, hierdoor kun je de ondergrond beter schoonhouden, je komt later namelijk niet meer zo eenvoudig onder de opstelling. De opdrachtgever zal op termijn een heg gaan plaatsen aan de noordzijde van de panelen waardoor de installatie niet meer zichtbaar is vanuit de tuin.

frame aluminium zonnepanelen

Opstelling van de panelen

De opstelling is een Portrait opstelling met netto afmetingen van ca. 13,5 meter breed en 3,5 meter diep en bestaat uit 30 zwarte panelen (3 rijen van 10 stuks) met power optimizers (Monokristallijn PV panelen incl Solar Edge p300 optimizer).

De panelen zijn vanaf de fabriek al voorzien van de optimizers waardoor de montagetijd gereduceerd wordt. De opstelling heeft een opbrengst van 8.250 Wattpiek geïnstalleerd vermogen wat neerkomt op een opbrengst van ca. 7.000 kW.

De optimizer is een elektronische chip die de opbrengst van elk afzonder paneel maximaal vergroot. Bij de traditionele zonnepanelen vermindert het zwakste zonnepaneel het rendement van alle andere panelen. In dit geval heeft een paneel wat tijdelijk last heeft van schaduw of vervuiling hier geen last van. Een zonnepaneleninstallatie met Power optimizers  zijn wel duurder, wij zullen dus per situatie bekijken of de optimizers rendabel zijn.

vrije veldopstelling

Plaatsing van de omvormer

Om de omvormer (Solar Edge SE7K) degelijk weg te werken hebben wij gekozen om deze in een rvs kast te plaatsen, de kast is bevestigd aan het opstelframe van de panelen.

De kast is voorzien van ventilatie roosters om de gegenereerde warmte van de omvormer af te voeren (houdt hier te allen tijde rekening mee met de plek van een omvormer). Vanaf deze kast hebben we een grondkabel naar de groepenkast in de woning aangebracht en op een aparte eindgroep aangesloten.

Voor deze klant zullen wij het online monitoring systeem inrichten, een bijkomend voordeel van een systeem met optimizers is dat alle panelen afzonderlijk bekeken kunnen worden. Mocht er een probleem met 1 van de panelen of omvormers zijn dan is dit ook direct te traceren.

Meer over omvormers

Is een vrije veldopstelling wellicht een oplossing?

Het is niet altijd mogelijk de panelen op uw dak te monteren. En soms wilt u dit ook helemaal niet.

Zoals in het geval bij onze klant. Hier was de vrije veldopstelling een goede oplossing.

Wij denken graag met u mee, neem gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Meer over montage van zonnepanelen

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website hosting dotsolutions