Pagina wordt geladen ...
zoeken

Installatiewerk krattenwasserij: industrieel bedrijf

Voor de nieuwe vestiging van krattenwasserij Clean Wash hebben wij de installatie gemaakt (in samenwerking met Jan van Achteren).  Clean Wash is een bedrijf welke zich bezig houdt met het industrieel reinigen van kratten en pallets.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

pelletkachel

Verwarmingsinstallatie zonder aardgas

De krattenwasserij heeft onlangs intrek gedaan in een ander bedrijfspand, de doelstelling is hier geweest om zo min mogelijk gebruik te maken van fossiele brandstoffen in hun bedrijfsvoering, hierdoor is er gekozen voor een verwarming installatie waarbij geen aardgas gebruikt wordt. 

De krattenwasserij maakt gebruik van 3 stuks pellet kachels van het merk Ferroli met een vermogen van 55kW per stuk. Deze pellet kachels zijn aangesloten op een 2000 liter boilervat, deze voorraad warm water wordt gebruikt om het spoelwater van de geautomatiseerde krattenwasstraat op temperatuur te houden. Een Vaillant Aquaflow sanitaire module zorgt ervoor dat er heet water gestuurd wordt naar de wasstraat om extra hygiëne van de producten te waarborgen. Tevens wordt deze voorraad warm water gebruikt voor ruimte verwarming en voor het sanitaire water in het bedrijfspand.

warmtepompen hailer 

Warmtepompen

Verder staan op de zolder in het pand 12 stuks warmtepomp boilers van het merk Haier opgesteld, deze warmtepomp boilers maken gebruik van de temperatuur in het pand om totaal 2400 liter warm water te generen. Deze watervoorraad wordt gebruikt om een complete verversing van het spoelwaterbad uit te voeren. Vanwege de hoge temperatuur in de krattenwasserij wordt op deze manier wordt uitermate goed gebruik gemaakt van het binnenklimaat in het bedrijfspand voor het opnieuw opwarmen van de watervoorraad.

Meer informatie over de warmtepomp

installatie industrieel bedrijf 

Complete installatie

Wij hebben voor deze opdrachtgever zorg mogen dragen voor de gehele installatie van deze systemen.

Dit betekende dat we de gehele elektrische installatie hebben moeten aanpassen en dat we al het leidingwerk tussen de wasstraten en warmte opwekkers hebben mogen verzorgen. Vanwege de hoeveelheid water welke benodigd is voor de krattenwasserij hebben wij een hydrofoor installatie met 2 industriële waterontharders geïnstalleerd.  Verder is het gehele pand is voorzien van led verlichting om ook het stroomgebruik te reduceren.  Erg mooi om te zien dat een industrieel bedrijf met een grote behoefte aan energie een complete installatie heeft weten te creëren waarbij dus geen fossiele brandstoffen worden gebruikt.

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website bouw dotsolutions