Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684
Mantelbuizen

Mantelbuizen

Gebr. Middelveld brengt voor u  diverse mantelbuizen aan. Deze heb je in verschillende soorten en maten. En kunnen toegepast worden in nieuwbouw maar ook verbouw of renovatie.

Nutsvoorziening

Mantelbuizen nutsvoorziening

Voor het invoeren van gas,water, elektra, cai, glasvezel en telefonie/data worden standaard mantelbuizen toegepast. Deze worden in de fundering onder de vloer meegenomen en afgewerkt met een meterkast vloerplaat. Door deze buizen zal het nutsbedrijf de verschillende diensten naar binnen brengen.

Meer over nutsvoorzieningen

 

Elektra

Mantelbuizen elektra

Tevens kun je mantelbuizen aanleggen van een woning naar een schuur, stal of loods. In deze mantelbuis kan een trekkoord gelegd worden om eventueel later de leidingen er door te trekken. Ook kan deze mantelbuis gelijk bedraad worden met een elektra voedingskabel. De mantelbuis word vanuit de hoofdmeterkast naar bv een onderverdeling gelegd. Hier kan dan later altijd een kabel ingetrokken worden. Met een mantelbuis ben je flexibel in aanleg zonder later te veel breek en hakwerk te verrichten.

 

Cai, data of glasvezel

Mantelbuizen CAI data of glasvezel

Wanneer je een cai / televisie aansluiting in een schuur of de tuin wilt kan daar een mantelbuis naar toe gelegd worden. Natuurlijk zijn er ook grondkabel die zo in de grond gelegd kunnen worden, maar bij wijzigen van het type bekabeling voor de teelvisie zal er opnieuw gegraven moeten worden. Met een mantelbuis blijf je in dat geval flexibel.

Ook kan het zijn dat u kantoor aan huis heeft in een bijgebouw. Om hier dan de goed voorzieningen te hebben kan er een mantelbuis vanaf de hoofdwoning naar dit bijgebouwd gelegd worden. Hierin kun je dan later de data aansluitingen welke benodigd zijn aanleggen zonder al te veel moeite.

Ook voor glasvezel kan er een mantelbuis gelegd worden. Hierin moet je denken aan een mantelbuis vanaf de meterkast naar de voorzijde van de straat. Want u moet er toch niet aan denken dat de pas bestrate of aangeplante tuin weer overhoop moet omdat er een glasvezelkabel ingevoerd moet worden?

 

Verwarming

Mantelbuizen verwarming

Heeft u een bijgebouw welke verwarmd moet worden maar u wilt gebruik maken van uw huidige verwarmingssysteem in de hoofdwoning? Dat kan, er zijn geïsoleerde mantelbuizen waar al cv leidingen in zitten en zo in de grond gelegd kunnen worden. Deze zijn heel erg goed geïsoleerd waardoor er weinig tot geen energie verlies is.

 

Gasleiding

Mantelbuizen gasleiding

Een gasleiding word in een besloten ruimte (bv kruipruimte) in een mantelbuis gelegd. Door deze mantelbuis word hij mechanisch beschermd en bij een lekkage van de gasleiding zal dit zich niet ophopen in een kruipruimte of afgesloten ruimte. Hierdoor word het explosiegevaar terug gebracht en aan de uiteinden komt het gas uit de mantelbuis waar de lekkage geconstateerd kan worden.

 

Waterleiding

Mantelbuizen waterleiding

Mantelbuizen worden ook gebruikt om waterleidingen door te voeren. Dit kan zijn om mechanisch te beschermen tegen invloeden van buitenaf, maar ook om te isoleren om bevriezing / opwarming te voorkomen. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

  • waterleiding in een stal met mantelbuis om te voorkomen dat de koeien deze aanvreten.
  • Maar ook tegen bescherming van amoniak dampen en andere zuren.
  • Een waterleiding moet buiten langs een gevel gelegd worden en moet beschermd worden tegen vorst.
  • Ook een warmwaterleiding kan door de grond aangelegd worden mits deze in een goed geïsoleerde mantelbuis gelegd word.

 

Aanleg en informatie

Aanleg mantelbuizen

Zoals je ziet zijn er vele toepassingen voor mantelbuizen en verschillende functies.  Gebr. Middelveld kan voor u een mantelbuis aanleggen voor de diverse toepassingen. Vraag ernaar voor advies.

Installatietechniek