Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684

Heeft u geen mogelijkheid om regelmatig te maaien?

Als het gras wat langer is voordat u het maait, en eventueel ook nog vochtig, herkent u vast het probleem van verstopping in het dek en de uitworptunnel.

Maaimachine die niet verstopt raakt

Techniek om verstopping tegen te gaan

Bij regelmatig maaien blijft het gras kort. De maaimachine zal dan niet zo gauw verstopt raken. Als u echter langer gras maait raakt de machine soms verstopt. De Ariens maaimachine werkt net even anders dan andere maaimachines en raakt door zijn techniek niet verstopt. 

Maaidek met contra-roterende messen

Contra roterende messen

Het maaidek heeft contra-roterende messen. Deze messen gooien het gras richting de aangedreven grasopvangbak. Op de machine zitten ook borstels (kammen) deze vegen het gras op of het nu nat is of niet. Zo komt het in de grasopvangbak. Ook hebben deze borstels een licht verticuterende werking. 

Na verloop van tijd ontstaat er in het gras een viltlaag. Deze laag mag niet te dik worden want dan zal deze het gras verstikken. Door het verticuteren wordt deze viltlaag verwijderd. Verticuteren wordt ook wel cultiveren genoemd.

Gazonwals

Engels gazon

De machine is voorzien van een gazonwals. De gazonwals zorgt er voor dat de grassprieten allemaal één kant op worden gebogen. Als je dus in rechte lijnen heen en terug maait krijg je een zogenaamd engels gazon. Je ziet dan lichte en donkere banen.

De wals is er niet alleen om uw gazon er mooi uit te laten zien maar het is ook nog eens goed voor de grasmat. Mochten er emelten of engerlingen in uw gazon zitten dan worden deze verdrukt.

Engerlingen zijn de larven van de rozenkevers. Deze keverlarven eten de wortels van het gras en zo sterft het gras af.

Emelten zijn pootloze larven van langpootmuggen, ze heten ook wel glazenwasser of spekkebijters. Emelten komen ’s nachts boven om de groene delen van het gras te eten.

Het walsen zorgt ook voor een stabiele bovengrond.

Vegen van het gazon

Borstels zitmaaier

De borstels die dienen om het gras op te vegen doen ook goed dienst om blad op te vegen. In de herfst kan deze machine dus ook goed zijn werk doen. Het maaidek uitschakelen en vegen maar! De borstels zijn niet geschikt voor het vegen van zand.

Tuin & Park winkel

Techniek

Wilt u meer informatie over deze machine? Komt u dan gerust langs in onze winkel of neem contact  met ons op.

Meer over zitmaaiers