Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684
Staalbouw woningen

Staalbouw woonhuizen: woningen met sandwichpanelen en staal

Woningen met sandwichpanelen en staalconstructies zijn in opmars. Door de staalbouw toe te passen in de woonhuizen kan er efficiënt en flexibel gebouwd worden. Staaltoepassing in de woningbouw zorgen voor efficiënte en flexibele bouw.

Een woning van staal komt steeds vaker voor

Sandwichpanelen woning

Staalconstructies en buitenwanden van sandwichpanelen komen steeds vaker voor. Ook in Nederland is er toenemende belangstelling. Voordelen: de bouwtijd is kort, de kwaliteit is hoog, perfecte isolatie en een enorme inperking van bouwfouten. Lekkages, tocht maar ook vochtige zolders en vloeren worden voorkomen.

Duurzaam wonen met staalbouw

duurzaam bouwen met staal in woningen

In de utiliteitsbouw is bouwen met staal volstrekt vanzelfsprekend. In de woningbouw is deze vorm van bouwen betrekkelijk nieuw hoewel de trend ook in Nederland langzaam op gang komt.

Voordelen staalbouw

Staaltoepassingen in woningen hebben een aantal voordelen:
  • Ze zijn beter geïsoleerd en voorkomen tocht en vocht
  • De invloed van de hoge isolatiewaarde is gunstig voor de energiekosten
  • Het onderhoud is minimaal en dus zijn de onderhoudskosten laag
  • De prijs is aantrekkelijk
  • De bouw is minder weersafhankelijk omdat een groot gedeelte van de werkzaamheden in de werkplaats worden uitgevoerd

Combinatie met duurzame energietoepassingen

Duurzame energie stalen woning

Optimaal resultaat krijgt u wanneer u de voordelen van staalbouw (hoge isolatiewaarde) combineert met duurzame energietoepassingen zoals warmtepompen, zonnecollectoren.

Duurzame energie

Dakpanpanelen

Dakpanplaten

Ook de zogeheten dakpanprofielen worden in de woningbouw steeds vaker toegepast. Op de foto ziet u een project bij een woning waarbij wij geïsoleerde dakpanpanelen hebben geleverd en gemonteerd. Dakpanprofielen hebben een aantal voordelen o.a. dat er weinig onderhoud nodig is en dat ze goed bestendig zijn onder alle weersomstandigheden.

Dakpanpanelen

Bundeling technische kennis

Woningen bouwen met staal: alle expertise aanwezig

Gebr. Middelveld is specialist in de woningbouw. Door bundeling van technische kennis: installatietechniek, dak- en gevelbekleding en staalbouw en staalconstructies zijn wij in staat om effectief te bouwen. U hebt 1 aanspreekpunt en de gezamenlijke expertise wordt gecoördineerd vanuit ons bedrijfsbureau.

Woningbouw