Pagina wordt geladen ...
zoeken

Asbestsanering en asbestverwijdering

Asbestsanering en asbestverwijdering: wij voeren asbestdakrenovaties en asbestgevelrenovaties uit in bedrijfshallen, stallen, loodsen, en scholen. Ook voor binnensaneringen kunt u bij Gebr. Middelveld terecht.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Voor de grotere asbestsaneringen kunt u bij Gebr. Middelveld terecht. Bij de sanering van golfplaten daken monteren we na het saneren van het asbest vaak ook direct weer een nieuw dak.

Naast asbestsanering en asbestrenovatie kunnen wij u ook van dienst zijn bij het adviseren omtrent asbest of bij het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie.

asbestsanering/asbestverbod

Asbestverbod 2024

Jarenlang werd erover gesproken alsof al besloten was dat asbestdaken per 2024 verboden zouden worden. 'Asbest dat in contact staat met de buitenlucht', zo werd het omschreven, en veelal ging het dan over daken met golfplaten of dakleien.

Particulieren en eigenaren van bedrijfspanden met asbestdaken (en gevels) hadden in eerste instantie tót 2024 om dit asbest te laten verwijderen. Omdat dat onhaalbaar leek werd dat later aangepast naar tot en met 2024. Na die datum zou u in overtreding zijn als u nog dergelijk asbest heeft. Hoe gemeenten te zijner tijd dit asbestverbod zouden moeten gaan handhaven wist overigens nog niemand.

Nadat de Tweede Kamer al akkoord was gegaan, was het halverwege 2019 de beurt aan de Eerste Kamer om het Asbestverbod definitief goed te keuren. Alleen gebeurde dat niet en daarmee was het verbod, voorlopig, van de baan. Voorlopig inderdaad, want de Staatsecretaris voor Infrastructuur en Waterstaat heeft meteen aangekondigd snel met een nieuw plan te willen komen.

asbestsanering/asbestverbod

asbestsanering-asbestinventarisatie-middelveld

Uitvoeren van een asbestinventarisatie

Een asbestinventarisatierapport is verplicht wanneer u asbest wilt verwijderen. 

Het helpt u duidelijkheid te krijgen of er inderdaad asbest zit in uw woning, bedrijfspand, stal of schuur. Of wellicht overweegt u serieus om een woning te kopen, maar wilt u duidelijkheid óf, en zo ja hoeveel, asbest er in de woning of bijvoorbeeld een garage of schuur aanwezig is. Die informatie kan van groot belang zijn met het oog op de kosten die u in de toekomst voor verwijdering van dat asbest nog moet maken.

Een asbestinventarisaties mag alleen worden uitgevoerd door een onafhankelijk bedrijf in het bezit van een "Procescertificaat Asbestinventarisatie". Een asbestsaneringsbedrijf mag nooit zelf asbestinventarisatierapporten opstellen. We kunnen dit onderdeel van het proces echter wel voor u verzorgen natuurlijk. U kunt ook zelf een inventariseerder kiezen, op www.ascert.nl is een overzicht te vinden van alle gecertificeerde asbestinventarisatiebureaus. 

Meer over asbestinventarisatie

Wat u moet weten over asbest en asbestverwijdering

Wat is asbest en hoe weet u of er asbest in uw woning of bedrijfshal (stal) zit?

Wij hebben de informatie gebundeld in een aantal vragen zoals:

 • Is asbest gevaarlijk?
 • Mag ik zelf asbest storten bij de gemeente?
 • Mag ik zelf asbest verwijderen van een schuur of woning?
 • In welke materialen zit asbest?
 • Is er risico bij verwering van asbestgolfplaten?
 • Moet je als werkgever asbestbeleid ontwikkelen?
 • Heb je als school te maken met asbestbeleid?
 • Wat te doen bij milieuschade door asbest?
 • Wie betaalt de kosten voor asbestsanering?
 • Asbest bij aankoop of verkoop woning, hoe ga je hiermee om?

Lees verder: informatie over asbest

asbestsanering-asbestdak-middelveld 

Asbestsanering agrarische bouw 

Agrarische bouw

Asbestsanering bij agrarische bedrijven heeft net een andere aanpak nodig.

Gebr. Middelveld BV is gespecialiseerd in asbestverwijdering in de agrarische sector zoals: stallen, schuren en loodsen.

 Lees verder: asbestsanering agrarische bouw

asbestsanering-gevel-middelveld 

Daken en gevels bedrijfsmatig

Wij voeren asbestsaneringen uit in de utiliteitsbouw.

Gebr. Middelveld BV voert asbestsanering uit aan en in bedrijfshallen en loodsen in de utiliteitsbouw. We saneren natuurlijk daken en gevels, maar ook binnensaneringen komen regelmatig voor.

Lees verder: asbestsanering daken en gevels

 

stappenplan asbestsanering 

Stappenplan bij sanering

Gebr. Middelveld BV heeft een stappenplan gemaakt om de route te bepalen bij een asbestsanering. Uiteraard is dit altijd maatwerk. We stemmen het af op uw situatie. Een gefaseerde aanpak geeft overzicht en rust terwijl de voortgang gegarandeerd is.


Van uw eerste telefoontje naar Gebr. Middelveld tot de verwijdering van uw asbest is een proces dat doorgaans in vijf stappen verloopt:

 • inventarisatie van uw wensen
 • verkenning van financiële mogelijkheden
 • plannen concretiseren en definitief maken
 • planning en voorbereiding
 • sanering van het asbest

Meer over: Stappenplan bij asbestsanering

asbestsaneren bij gebr, Middelveld 

Waarom zou uw bedrijf voor Gebr. Middelveld kiezen?

Een asbestsanering is voor veel mensen een klus waar men als een berg tegenop ziet. Er komt ook nogal het een en ander bij kijken. U hoeft zich daar echter helemaal geen zorgen over te maken, want Gebr. Middelveld neemt u al het werk graag uit handen. Wij hebben de oplossing voor uw problemen. We denken als ondernemer, want we zijn zelf ondernemer.

Zelf hadden we ook zo'n 3000 m² aan asbest liggen, verdeeld over meerdere daken. We hebben er bij het renoveren van die daken vanzelfsprekend alles aan gedaan om de overlast voor onze productie- en opslaghallen, ons kantoor en onze winkel tot een minimum te beperken. Voor u als klant doen wij hetzelfde en we horen van opdrachtgevers dat dat zeer wordt gewaardeerd.

We denken al in het voortraject mee in de wensen rond uw bedrijfsvoering en dragen mogelijke verbeteringen aan. Ook alle administratieve zaken worden door ons verzorgd. Veel bedrijven vinden het prettig als wij zorgen dat er een rapport wordt opgesteld. Als dat rapport gemaakt is dienen wij namens u de sloopmelding in bij het bevoegd gezag, uw gemeente. Ook rondom de sanering zelf worden alle meldingen en keuringen door Gebr. Middelveld geregeld. Na afloop ontvangt u, voor uw administratie, een kopie van de vrijgave en van de stortbonnen.

Alles in één hand dus en één aanspreekpunt waar u afspraken mee maakt. Na de asbestsanering monteren we voor u ook graag een nieuw dak. Desgewenst kan onze afdeling Installatietechniek u ook meteen van dienst zijn bij de plaatsing van zonnepanelen, zonneboilers of andere vormen van duurzame energie. Hierover is elders op deze website meer informatie te vinden.


Meer over asbestverwijdering en zonnepanelen

Actief in Noord- & Oost-Nederland

Wij voerden al menig project uit op het gebied van asbestsanering.

Elk project is maatwerk. Maar om u een idee te geven over de projecten die wij in het kader van asbestsanering uitvoerden hebben we enkele projecten op een rij gezet.

Projecten asbestverwijdering

Vragen over asbestsanering?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website realisatie dotsolutions