Pagina wordt geladen ...
zoeken

Bedrijfshal met kraanbaan

In deze nieuwe bedrijfshal komt een kraanbaan. Door het plaatsen van een kraanbaan zijn er andere eisen aan de constructie van de hal. Deze hal wordt specifiek gebouwd voor verspaning en constructie van de verticale grondboorinstallaties en onderdelen die onze opdrachtgever produceert.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

constructie loods verspaning

Constructie

De constructie wordt opgebouwd uit 6 hoofdspanten en 2 eindspanten van IPE profiel. Ten behoeve van de ramen en deuren worden er raam- en looddeur frames en overhead deurframes gemonteerd.

Bij de deuren zijn thermisch verzinkte instorthoeklijnen in het beton gestort. Er zijn meerdere windverbanden gemonteerd.

Ten behoeve van de kraanbaan worden kraanbaanliggers met kraanrail gemonteerd.

De constructie is geconserveerd door middel van natlak.

Meer over kraanbanen

loods met kraanbaan

Goed beveiligd tegen ongenode "gasten"

In de loods worden twee geïsoleerde overheaddeuren geplaatst, 4,70 meter breed en 4,50 hoog in de kleur RAL 1005. Deze overheaddeuren zijn elektrisch bediend m.b.v. afstandsbediening. Naast elk van de twee overheaddeuren wordt een volledig dichte kunststof loopdeur geplaatst.

Om daglicht toetreding in het inpandige kantoor te krijgen wordt er een kunststof raamkozijn met een tussenstijl geplaatst. Het ene deel van dit kozijn is een vast deel en het andere deel een draai/kiep raam. In het vaste deel zit een ventilatierooster. De binnenzijde is van glad kunststof en de buitenzijde heeft een houtnerf motief.

De deuren en ramen voldoen aan de weerstandsklasse 2. De cilindersloten hebben een kerntrekbeveiliging.

Kerntrekken is een veel toegepaste inbraakmethode. De inbreker schroeft een schroef in de cilinder en trekt deze met cilinder en al uit het slot.

Onze klant heeft uiteraard geen behoefte aan ongenode “gasten” en is hiertegen op deze manier goed beveiligd.

Opbouw gevels

De onderzijde van de gevels worden opgebouwd uit geïsoleerde betonpanelen, de binnenzijde hiervan is gespaand afgewerkt en de buitenzijde is glad. Tussen de betonpanelen wordt zwelband tussen de stuiknaden aangebracht.

Stuiknaden zijn rechthoekige verbindingen tussen twee onderdelen, de onderdelen staan met elkaar in een rechte hoek.

Mocht er water door de stuiknaden doordringen zal het zwelband door het contact met het water tot 400% zwellen (uitzetten) ten opzichte van het startvolume. Zo zal de naad afgesloten worden.

De gevelbeplating bestaat uit verticaal gemonteerd geïsoleerde sandwich wandpanelen met aan de buitenkant een HPS coating en aan de binnenzijde een standaard interieur coating.

Verder wordt er gebruik gemaakt van gezet stalen lekdorpels, gezet stalen hoekstukken, gezet stalen dagstukken kozijnen, gezet stalen dagstukken overheaddeur, een gevelluik van 10 m x 10 m gemaakt van sandwichpaneel en kantplank ter plaatse van de loopdeuren, allen in de kleur van de wandpanelen.

De binnenwanden zijn voorzien van aan beide zijden een standaard interieur coating, afgewerkt met zetwerk.

dakbeplating loods met kraanbaan

Dakbedekking

De dakbeplating zal bestaan uit ongeïsoleerd dakplaten 135R/9300 mm, deze worden bevestigd met schietnagels en teksen. Het dak wordt rondom afgewerkt met sendzimir verzinkte hoeklijnen om te voorkomen dat de dakbedekking die daarboven wordt gemonteerd verzakt.

Daarboven komt een damp remmende laag van PE folie en cannelurevullingen. Hierop wordt EPS isolatie los gelegd in halfsteens verband. Afgewerkt met een onderlaag Royalbase geschroefd in de ondergrond en als toplaag Royalgum bitumen dakbedekking.

Er worden 4 hemelwaterafvoeren ingewerkt met een extra plakstuk van bitumen deze worden aangesloten op het schoonwater riool. Verder worden 4 noodoverlopen waterdicht ingewerkt.

Meer over bitumen dakbedekking

 

 

bedrijfspand conrad

Conrad

Wij bouwden voor Conrad uit Emmeloord deze prachtige tweede bedrijfshal specifiek voor verspaning en constructie. Deze innovatieve en internationaal opererende organisatie, heeft ruim 100 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van verticale grondboorinstallaties en benodigdheden. In de laatste jaren is de organisatie en daarmee de benodigde productiecapaciteit, enorm gegroeid. Hoog tijd dus voor deze uitbreiding.

Naar de website van Conrad

Wij adviseren u graag!

Wij zijn gespecialiseerd in o.a. staalconstructie en staalbouw bij bedrijfshallen en fabriekshallen. 

Neemt u voor meer informatie contact met ons op!

Neem contact met ons op

Meer over bedrijfshallen

 

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo