Pagina wordt geladen ...
zoeken

Renovatie aanpassen en verbouwen van hallen

Renovatie en aanpassen of verbouwing van bedrijfshallen en bedrijfspanden vraagt vaak een wijziging van de draagconstructie. Soms moet een hulpconstructie aangebracht worden. Vanwege de grote leegstand in bestaande bedrijfspanden is het herinrichten of wijzigen van de bestemming van een bestaand pand groter dan ooit. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het aanpassen van bestaande bedrijfspanden. Door de jaren heen is er enorm veel ervaring op gedaan en is geen uitdaging ons te groot.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

kolom verwijderen

Waarom renoveren en verbouwen?

Of het nu om een agrarische of industriële hal gaat. Er kunnen tal van redenen zijn om te renoveren en te verbouwen zoals:

 • Uw hal krijgt een andere bestemming of u zoekt een andere bestemming voor het gebouw in verband met de leegstand van bedrijfspanden.
 • Het gebouw krijgt een andere bedrijfsfunctie bijvoorbeeld van agrarische naar opslagfunctie.
 • U wilt een aanpassing van het bouwwerk of bedrijfspand bijvoorbeeld een andere vormgeving of u wilt het bedrijfsgebouw een andere uitstraling geven, moderniseren of restylen.
 • Een herindeling van het gebouw is noodzakelijk zoals de opdeling in grotere of kleinere units waardoor het nodig is om alle interne wanden te verplaatsen.
 • U wilt duurzame energie gebruiken of duurzame installaties toepassen zoals WTW, of vervangen van oude lampen voor LED-verlichting.
 • U wilt het bedrijfspand transformeren naar een bedrijfsverzamelgebouw.
 • Het pand is slecht of onvoldoende geïsoleerd en u wilt het bedrijfsgebouw upgraden naar een geïsoleerd pand met hoge RC waarden door middel van geïsoleerde dak- en wandpanelen.

transformatie bedrijfspanden

Specialist bij verbouwing en aanpassing bedrijfspanden

Als allround specialist in de hallenbouw kan Gebr. Middelveld BV u van dienst zijn bij de renovatie van uw bedrijfspand. Wij verbouwen en renoveren zowel agrarische hallen als industriële hallen. Wij kunnen u van dienst zijn bij:

 • Een herontwerp van uw bedrijfspand inclusief alle constructieberekeningen.
 • Aanpassen en wijzigen van staalconstructies: zolderconstructie, kapconstructie, gevelconstructie.
 • Dakrenovaties en gevelrenovaties zoals het opnieuw bekleden van uw dak en gevel.
 • Herindelen van uw bedrijfsgebouw door het opnieuw aanbrengen van units, interne scheidingswanden en eventuele aanpassingen in de draagconstructie of hulpconstructie doorvoeren.
 • Aanpassingen of vernieuwing ten behoeve van de entree, overkappingen of puien van bedrijfshallen, winkels, horecagelegenheden of kantoren.
 • Het aanpassen van de staalconstructie eventueel voorzien van statische berekeningen.
 • Het creëren van nieuwe sparingen in de bestaande gevel en het afwerken met zetwerk.
 • Het herzien en opnieuw aanleggen van elektra, gasinstallaties en (drink)watervoorzieningen.
 • Het herzien en opnieuw aanleggen van afvoeren, afvoerputten, riool, hemelwaterafvoer.
 • Het toepassen van duurzame installatietechnieken zoals duurzame energie (zonnepanelen, warmtepompen, zonnecollectoren etc.)
 • Reparaties bij gevels in verband met schade aan gevelbeplating.

Kortom: een compleet dienstenpakket treft u bij Gebr. Middelveld BV. Da's gemakkelijk: u hebt één aanspreekpunt en daardoor zijn er korte communicatielijnen.

Meer over hallenbouw

hulpconstructie 

Herindelen bedrijfspanden: scheidingswanden en staalconstructies aanpassen

Tijdens het herindelen van bedrijfpanden moeten vaak nieuwe scheidingswanden gemaakt worden. Omdat wij gespecialiseerd zijn in dak en gevelbeplating kunnen we op een economische manier binnenwanden creëren met behulp van sandwichpanelen.

Er worden voorziening getroffen om de wand stabiel te maken, door middel van hulpstaal te monteren tegen de bestaande constructie. Sandwichpanelen kunnen dikwijls een grote overspanning aan, en montage gaat vaak snel. Door middel van stalen u-profielen monteren wij deze wanden vast aan de betonvloer, en ontstaat een goede verankering voor de wanden. Wij kunnen desgewenst deuren, ramen, snelloopdeuren en overheaddeuren in deze wanden monteren.

Uiteraard doen wij deze bovengenoemde aanpassingen inclusief het leveren van een statische berekening en het benodigde CE certificaat.

Scheidingswanden bedrijfshallen

tochtsluis bestaande hal 

Aanpassen tochtsluis of tochtportaal

Op de foto ziet u een tochtsluis of tochtportaal bij een bestaand bedrijfsgebouw waarbij wij een aanpassing hebben uitgevoerd in de staalconstructie. Tevens werden sandwichpanelen geleverd en gemonteerd.

Tochtsluis of tochtportaal

schuifdeurwand 

Aanpassing schuifdeuren

Vaak zijn er vraagstukken om in een bestaande buitengevel een overhead deur te monteren of te verplaatsen. Wij verzorgen alles hiervoor in eigen huis.

Er wordt een nieuwe stalen achterconstructie gerealiseerd, de bestaande buitenbeplating en borstwering wordt verwijderd. De betonnen dorpel wordt aangepast en verlengd. De overheaddeur wordt gemonteerd en de ontstane sparing wordt afgewerkt met nieuw zetwerk.

Gebr. Middelveld kan bij aanpassing van uw bedrijfspand zorgen voor aanpassing van deuren zoals: loopdeuren, taatsdeuren, roldeuren, schuifdeuren of overheaddeuren.

Deuren

constructie zolder 

Constructiewijziging zolder

Het aanbrengen van zoldervloeren en zolderconstructies inclusief hekwerken, trappen en bordessen voeren wij geregeld uit.

Vaak zullen er extra kolommen gemonteerd moeten worden omdat de bestaande constructie niet altijd berekend is op de extra belasting. De zoldervloeren kunnen gemaakt worden met een houten balklaag systeem, met daarop houten underlayment platen. Ook passen wij het systeem met stalen sigma profielen toe, met daarop houten spaanplaten, de zogenaamde entresol vloeren.

Stalen dakplaten

Ook passen wij regelmatig het systeem van stalen dakplaten toe. Daarbij fungeert de stalen dakplaat als ondersteuning voor de houten vloer. Ook het leveren en monteren van betonnen kanaalplaten behoort tot de mogelijkheden.

Trappen

Trappen worden vaak van stalen UNP profielen voor de trapobomen en buizen en kokers voor de hekwerken gemaakt, wat verzinkt, gepoedercoat of gespoten kan worden. De treden zijn veelal verzinkte stalen roostertreden (eventueel antislip).

 circulair bouwen

Circulair bouwen

Overweegt u  “circulair bouwen” ?  Weet u wat het inhoudt?

Circulair bouwen betekent materialen en grondstoffen zo hoogwaardig mogelijk gebruiken en deze maximaal hergebruiken. De milieubelasting neemt door deze manier van bouwen af.

Meer over circulair bouwen

Alle vaktechnische kennis onder 1 dak

Ook bij de nieuwbouw van uw bedrijfshal of bij restyling van uw bedrijfspand kunt u terecht bij Gebr. Middelveld. Wij hebben alle vaktechnische kennis, ervaring en certificeringen in eigen huis zoals:

Neemt u bij vragen gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Utiliteitsbouw en industriebouw

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo