Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684

Raveelijzers

Raveelijzers produceren wij opmaat o.a. voor de woningbouw en utiliteitsbouw. Geschikt voor uitsparingen bij de trap of schoorsteen. Maar raveelijzers worden ook gebruikt bij smeerputten.

Toepassingen

Raveelijzers

Voor Raveelijzers zijn veel toepassingen denkbaar bijvoorbeeld bij een

  • trapgat
  • verdiepingsvloer
  • de opening waar een schoorsteen moet komen
  • raveelijzers worden ook gebruikt bij smeerputten

Functie raveelijzer als hulpconstructie

Een raveelijzer is een soort van hulpconstructie en wordt voor diverse zaken benut:

  • bij trappen en schoorstenen: als er in een vloer een uitsparing (raveling) voor bijvoorbeeld een trap of schoorsteen gemaakt moet worden, wordt de hoofddraagconstructie onderbroken. De vloer kan bestaan uit een betonvloer of een houten vloer. In beide gevallen zal een stalen hulpconstructie uitkomst bieden.  Zo’n hulpconstructie, genaamd een raveelijzer zal de onderbroken vloerconstructie weer opvangen. Het raveelijzer brengt de krachten over naar de naastgelegen hoofd draag balken. Een raveelijzer in de woningbouw wordt toegepast voor vloersparingen, maar ook voor een sparing voor een schoorsteen of een trapgat. Vaak bestaan deze raveelijzers uit een hoeklijn profiel als draagbalk met twee oplegpunten aan de uiteinden die weer op de bestaande vloer rusten.
  • bij smeerputten: In de industrie worden raveelijzers toegepast bij o.a. smeerputten. Ook hier gaat het om het opvangen van de draagconstructie bij het creëren van een sparing in de vloer. Een raveelijzer bestaat vaak uit een stalen hoeklijn met aangelast oplegstukken. De hoeklijn dient om de onderbroken draagconstructie op te vangen.

Onze diensten

Raveelijzers voor schoorsteenkap

Gebr. Middelveld maakt raveelijzers opmaat. Wilt u meer informatie of hebt u advies nodig? Neemt u gerust contact met ons op.

Ook maken wij:

Staalbouw en staalconstructie