Pagina wordt geladen ...
zoeken

Persroosters: looproosters en vloerroosters

De gebruiksmogelijkheden van roosters zijn bijna onbeperkt.  Enkele toepassingen zijn: looproosters, vloerroosters, wandroosters, luifelroosters.Voor alle denkbare toepassingen in de industrie en agrarische sector. Denk ook aan toepassing als traptreden, en afdekroosters bij putten.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

persroosters

Persroosters

In het persrooster zitten draagstaven en vulstaven. De vulstaven worden onder hoge druk in de van te voren uitgestanste draagstaven geperst.

Er kunnen op deze manier allerlei variaties worden aangebracht in het maasbeeld. Ook de hoogte en dikte van de draagstaven zijn variabel. De roosters kunnen precies aan uw wensen worden aangepast en voldoen op deze manier aan uw specifieke situatie.

Persroosters worden gemaakt uit staal, roestvaststaal of aluminium. Afhankelijk van welke van deze drie materialen het persrooster is vervaardigd kan een nabehandeling (conservering) worden gekozen.

Stalen roosters kunnen thermisch verzinkt of gepoedercoat worden. Roestvaststalen roosters kunt u beitsen of poedercoaten. Aluminium roosters kunnen gebeitst, gepoedercoat of geanodiseerd worden.

Moeten beide zijden hetzelfde aanzicht hebben, zoals bij bijvoorbeeld wanden en luifels, kiezen we voor kartonnageroosters. Wordt het rooster gebruikt voor zware belasting passen we een zwaarlastrooster toe.

Ook kunnen we de roosters gebruiken als zonwering of tegen regeninslag, in dit geval gebruiken we een lamellenrooster.

Chemische invloeden, werken met levensmiddelen, traptreden met antislipuitvoering? De toepassingen van persroosters zijn eindeloos.

vloerroosters

Persroosters bij trappen en bordessen

Zogenaamde stalen persroosters worden gebruikt op trappen en bordessen als trede en bordesvloer.

Ook worden roosters toegepast als een boomrooster in de tuin of in het park. Ook kan een rooster dienen als afdekrooster voor een put of sparing. Het zijn stalen raamwerken bestaande uit draagstaven en vulstaven. De draagstaaf zorgt voor de draagkracht van het rooster, de vulstaaf zorgt voor de raamstructuur.

Wandroosters

Persroosters worden ook verticaal toegepast als wandrooster, bijvoorbeeld als balkonafscheiding. De roosters hebben dan vaak een esthetische toepassing, de draagstaven worden bijvoorbeeld onder een bepaalde hoek geplaatst. Zo ontstaat een jaloezieroosters. Ook kan het gebruikt worden als een wand in een fiestenstalling, of hekwerk voor buiten. Er zal een stalen hulpconstructie gemaakt moeten worden om de roosters in vast te zetten.

Geperforeerde roosters

Roosters zijn ook leverbaar in geperforeerde uitvoeringen. De roosters zijn gemaakt van plaatstaal, en voorzien van ronde perforaties. De perforaties zijn licht uit gebogen, en zorgen voor een antislip oppervlak. Ook kunnen geperforeerde roosters voorzien worden van kunststof inslagdoppen.

Kunststof uitvoering

Vloerroosters zijn er ook in kunststof uitvoering. Deze hebben as voordeel dat ze niet vatbaar zijn voor corrosie, en ook een heel stroef oppervlak hebben. Deze uitvoering wordt vaak toegepast bij bordessen van machines, waar olie en vet aanwezig is. Deze stoffen tasten het kunststof niet aan en blijven hun antislip functie goed behouden.

Zwaarlast rooster voor een afspuitplaats

Een specialiteit van ons is het leveren van maatwerk. Een voorbeeld is een zwaarlast rooster voor een afspuitplaats. Vaak wordt er een betonnen bak gestort, voorzien van een frame van stalen instort hoeklijn. Deze frames worden voorzien van aangelast ankers en ingestort langs de rand van de betonnen bak. Er ontstaat een sparing in de betonnen bak, waarin een rooster gemonteerd kan worden. Deze zwaarlast roosters kunnen zwaar belast worden door o.a. heftrucks, tractoren of vrachtwagens. De draagstaven worden van zwaar strip materiaal gemaakt, en voor elke overspanning geschikt zijn. Het materiaal wordt vaak thermisch verzinkt om een lange corrosiebestendigheid te garanderen.

Veiligheidsvoorzieningen

Veiligheid bij roosters is van groot belang. Het materiaal is doorgaans thermisch verzinkt is maar ook alle denkbare oppervlaktebehandelingen zijn mogelijk.

Standaard persroosters hebben uit zichzelf een stroef oppervlak, er zijn echter ook anti-slip uitvoeringen leverbaar. De staven hebben karteltjes en zijn bij vorst en gladheid goed begaanbaar. Deze worden vaak toegepast bij buitensituaties.  Roosters zijn  in alle denkbare vormen leverbaar, rond, vierkant, eventuele uitsparingen kunnen aangebracht worden.

Veiligheidsvoorzieningen

Op zoek naar roosters?

Voor diverse roosters kunt u bij ons terecht.

Neem gerust contact met ons op.

Contact met ons opnemen

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo