Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684

Vloerbedekking op vloerverwarming

Vloerverwarming is te combineren met veel soorten vloerbedekking. Uiteraard reageert elke soort vloerbedekking anders en bij ingebruikname van de vloerverwarming moet er rekening gehouden worden met de eigenschappen van de vloerbedekking.

Tegels op de vloerverwarming

Vloerverwarming in combinatie tegelvloer

Vloerverwarming werkt ook heel goed in combinatie met tegels. Tegels geleiden namelijk heel goed warmte. Er is natuurlijk wel verschil in warmteaangifte capaciteit per tegel.

Keramische tegels en tegels van natuursteen zijn zeer geschikt bij vloerverwarming. De vloerverwarming kan niet meteen in gebruik genomen worden. U kunt beginnen met stoken na een week of vier.

Je begint dan met een watertemperatuur van 25 graden Celsius en per dag kun je deze temperatuur 1 graad laten stijgen. 

 

Wij willen een woonbetonvloer, waarmee moeten we rekening houden?

Vloerverwarming woonbetonvloer

Als u kiest voor een woonbetonvloer kunt u vloerverwarming toepassen. U dient dan wel rekening te houden met een aantal dingen. Een betonvloer is namelijk gevoelig en zet makkelijk uit, hierdoor ontstaat het risico op scheuren.

We moeten rekening houden met de verschillende verwarmingskringen en de uitzetting daarvan. Degene die de betonvloer zal storten zal in overleg met de installateur bepalen waar de uitzetvoegen en thermische onderbrekingen moeten komen.

Om scheurvorming te voorkomen is het het best als de betonvloer minimaal 12 tot 15 centimeter dik is.

 

De betonvloer is gestort, wanneer kan de vloerverwarming aan?

Vloerverwarming in combinatie betonvloer

De betonvloer moet eerst goed drogen. Daarna kan de vloerverwarming opgestart worden op een laag niveau zodat het beton langzaam kan uitdrogen en uitharden.

Je begint dan met een watertemperatuur van 25 graden Celsius en per dag kun je deze temperatuur 1 graad laten stijgen. Bij de leverancier van uw betonvloer kunt een opstook-protocol vragen.

 

Laminaat op vloerverwarming

Vloerverwarming en laminaat

Niet alle laminaat is geschikt in combinatie met vloerverwarming. Informeer daarom bij uw leverancier of het laminaat vloerverwarminggeschikt is. 

Als de laminaatvloer gelegd is kun je de eerste week de vloerverwarming aanzetten op de laagste stand. Na een week kun je hem instellen op 40 graden Celsius. Bij de leverancier van het laminaat kunt u een opstartprotocol krijgen. 

Vragen over vloerverwarming?

winkel gebr. Middelveld

Heeft u nog vragen over de toepassing van vloerverwarming? Neemt u dan gerust contact met ons op.

 

Meer over vloerverwarming