Pagina wordt geladen ...
zoeken

Vloerverwarming aanleggen in woning, kantoor, bedrijfspand

Vloerverwarming in uw woning, bedrijfspand of kantoor aanleggen? Wat is vloerverwarming? Het woord zegt het al: de vloer in uw woning of kantoor wordt verwarmd doordat het verwarmingssysteem warm water rondpompt. Dit heeft even tijd nodig maar geeft uiteindelijk een gelijkmatige verdeling van de warmte.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

kiezen voor vloerverwarming

Waarom zou je voor vloerverwarming kiezen?

Er kunnen meerdere redenen zijn om voor vloerverwarming te kiezen.

De meeste mensen ervaren de warmte als behaaglijk. Anders dan bij radiatoren wordt de warmte meer gelijkmatig over uw woning verdeeld. Bovendien bent u verzekerd van warme voeten. Wanneer u radiatoren in uw woning niet mooi vindt, is vloerverwarming de oplossing. U bespaart ruimte bij de muren omdat vloerverwarming wordt weggewerkt in de vloer. Vloerverwarming warmt langzaam op en wanneer u de juiste temperatuur in stand houdt, hebt u het altijd even warm in uw woning.

Elektrische vloerverwarming

Naast vloerverwarming met warm water is elektrische vloerverwarming ook mogelijk. De meeste mensen kiezen niet voor elektrische vloerverwarming omdat dit systeem niet energiezuinig is. De werking is eigenlijk hetzelfde als vloerverwarming met warm water alleen worden er in dit geval kabels, matten of folie onder de vloer aangebracht.

vloerverwarming bedrijfshal

Woningen, kantoren en bedrijfshallen

Vloerverwarming is zeer geschikt voor uw woning, zowel in de woonkamer,  badkamer, keuken of toilet.

Ook in kantoren, bedrijfshallen en fabriekshallen wordt steeds meer gebruik gemaakt van vloerverwarming. In de agrarische bouw bijvoorbeeld bij stallen wordt vloerverwarming vaak aangelegd in de melkput of andere ruimtes om de melkinstallatie vorstvrij te houden.

Stookkosten

Vloerwarming kan energiezuinig zijn. Het meeste gas wordt gebruikt bij het opwarmen van de vloer en dat kan best enkele uren duren. Het is dus onverstandig om de vloerverwarming steeds aan- en uit te zetten. Beter is om de temperatuur op één niveau te houden zodat de vloer of het beton continu een bepaalde warmte houdt. Op dat moment is er veel minder gas nodig en is vloerverwarming energiezuinig. De constante temperatuur in uw woning is bovendien prettig en de CV ketel slaat alleen aan wanneer de verwarming onder de temperatuur komt die u hebt ingesteld.

Op afstand de verwarming inschakelen

Wilt u op afstand de vloerverwarming inschakelen? Dat kan! In dat geval installeren wij domotica toepassingen in combinatie met uw verwarming.

vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming aanleggen in een bestaande vloer

Bij de aanleg van vloerverwarming in een reeds bestaande vloer worden er gleuven gefreesd in de vloer waar de verwarmingsbuizen in gelegd worden.

U begrijpt dat dit een behoorlijke verbouwing is in uw woning of kantoor. Maar het resultaat mag er daarna ook zijn. Uiteraard moet dit zeer zorgvuldig gebeuren want wanneer de koppelingen van het leidingwerk niet goed zijn aangesloten kan er in een later stadium lekkage ontstaan. En daar zit u niet op te wachten. Nadat de verwarmingsbuizen zijn geplaatst en zorgvuldig gecontroleerd wordt een afdeklaag op de vloer aangebracht. Daarna moet u geduld hebben.

De vloer moet goed uitharden voordat u de vloerbedekking kunt aanbrengen en de verwarming in gebruik kunt nemen.

 Vloerbedekking op vloerverwarming

 Vloerverwarming in nieuwe vloer

Bij het aanleggen van vloerverwarming in een nieuwe vloer maken we onderscheid in:

  • Vloerverwarming in woningbouw
  • Vloerverwarming bedrijfsmatig of woonbetonvloer
     

vloerverwarming noppenplaat

Vloerverwarming, nieuwe vloer in woonhuis

Bij toepassing van vloerverwarming in een nieuwbouw woning is er de keuze om deze op noppenplaten of op montagenetten te monteren.

Noppenplaten

Bij montage op noppenplaten worden de noppenplaten op een vlakke ondervloer geplaatst. Er zijn verschillende noppenplaten voor verschillende diameters buis, ook is er de keuze tussen ongeïsoleerde en geïsoleerde platen. Toepassing van geïsoleerde platen hebben buiten het voordeel van eenvoudige bevestiging ook nog een isolerende werking.

Bij de geïsoleerde platen is de opbouw als volgt: Op de ondervloer (constructievloer) worden de noppenplaten geplaatst. Daarna wordt er tegen alle wanden randisolatie geplaatst, dit is noodzakelijk omdat er door het plaatsen van de noppenplaten een zwevende vloer gecreëerd is.

Hierna wordt de vloerverwarmingsbuis geplaatst en daar bovenop komt een dekvloer.

Bij de ongeïsoleerde platen wordt er nog een laag isolatie geplaatst voordat de platen er op komen.

Montagenetten

De vloerverwarmingsbuizen kunnen ook bevestigd worden op speciaal daarvoor gemaakte montagenetten. Dit zijn verzinkte draadmatten waarop de buizen kunnen worden bevestigd met stroppers.

vloerverwarming bedrijfsmatig

Vloerverwarming nieuwe bedrijfsmatige vloer, of woonbetonvloer

Als er vloerverwarming wordt aangelegd in een betonvloer wordt er gebruik gemaakt van wapeningsnetten (bouwkundige staalmatten). Door gebruik te maken van de juiste betonwapening in combinatie met het juiste betonmengsel is de scheurvorming in de betonvloer beheersbaar. Scheurvorming is echter niet uit te sluiten.

Op de wapeningsnetten worden de vloerverwarmingsbuizen vastgezet en daarover wordt het beton gestort.

energiezuinige pomp 

Hoog verbruik door vloerverwarming?

In sommige gevallen is de pomp die het warme water in de verwarmingsbuizen rondpompt de boosdoener van hoog verbruik.

Deze pomp kan een grootverbruiker zijn. Heel vaak loopt deze pomp namelijk wel bijna 24 uur per dag. Een A-label pomp kan soms de oplossing bieden.

Meer over hoog verbruik door vloerverwarming

vloerverwarmingsverdeler 

Vloerverwarmingsverdeler

Een vloerverwarmingsverdeler is een verdeelunit die ervoor zorgt dat het warme water verdeeld wordt over de verwarmingsbuizen.

De keuze voor de vloerverwarmingsverdeler is van groot belang.

Open verdeler met pomp

Bij het systeem met een open verdeler met pomp circuleert continu hetzelfde water door de leidingen.

De ingebouwde pomp zorgt er voor deze circulatie. Als de watertemperatuur te laag wordt wordt het water aangevuld met water afkomstig uit de centrale verwarming.

Wilt u een open verdeler met pomp? Of een gesloten verdeler zonder pomp? Graag adviseren wij u!

Zoneregelaars

Een zoneregelaar regelt de warmte over diverse zones in uw woning of kantoor.

Dat heeft grote voordelen waardoor kunt u die ruimten verwarmen die u maar wenst.  Gebr. Middelveld levert en monteert zoneregelaars voor uw vloerverwarming zoals: HCE20, HCE80.

HCE20

Dit is een bedrade zoneregelaar die de vloerverwarming onafhankelijk van elkaar, tot 6 zones kan verwarmen. Voor elke zone kun je zo een aparte temperatuur instellen.

HCE80

Dit is een draadloos zoneregelsysteem. Door middel van draadloze temperatuurvoelers kun je de verschillende temperaturen per vertrek instellen.

Aansluiting op CV ketel

De vloerverwarming wordt in veel gevallen aangesloten op de CV ketel.

De keuze voor de CV ketel hangt van een aantal factoren af o.a. de omvang van de oppervlakte die u wilt verwarmen. Vloerverwarming kan als bijverwarming worden gebruikt maar ook als hoofdverwarming. Hierover moet u van tevoren goed nadenken. Graag adviseren wij u omtrent de keuze voor de juiste CV ketel. U mag contact met ons opnemen voor een advies op maat.

Storingen en onderhoud
Het juiste onderhoud voorkomt doorgaans storingen. Maar soms zijn storingen niet te vermijden. U kunt bij ons terecht voor onderhoud en heeft u last van een storing bij de vloerverwarming dan kunt u het beste direct contact met ons opnemen.

Meer over storingen

warmtepomp 


Warmtepomp en duurzame energie

Vloerverwarming bespaart energiekosten. Maar er zijn ook combinaties mogelijk met vormen van duurzame energie zoals de warmtepomp. Daardoor kunnen besparingen nog aantrekkelijker zijn.

Koelen en verwarmen
Koelen en verwarmen is mogelijk bij vloerverwarming. In de winter benut u het systeem voor de verwarming van uw woning terwijl u hetzelfde systeem in de zomer gebruikt voor koeling.

 

Toepassingen

Informatie en advies?

Gebr. Middelveld BV is gevestigd te Alteveer (tussen Hoogeveen en Zuidwolde).

Zoekt u een specialist die u van dienst kan zijn bij de aanleg, installatie van vloerverwarming? Of bij het verzorgen van periodiek onderhoud, uitvoeren reparaties, verhelpen lekkages of storingen? Bij Gebr. Middelveld BV kunnen u direct van dienst zijn met een deskundige oplossing: snel en flexibel!

Hebt u vragen? Neemt u gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op

Meer over centrale verwarming

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo