Pagina wordt geladen ...
zoeken

Waterontharder (waterontkalker)

Een waterontharder zorgt voor kalkvrij water. Zowel voor bedrijven als gezinnen levert een waterontharder grote voordelen op.

  • Heeft u veel last van kalkaanslag?
  • Is er bij u sprake van hard water?
  • Wilt u minder zeep (chemische middelen) gebruiken?
  • Heeft u huidproblemen?

Misschien is een waterontharder dan iets voor u. Wij kunnen u adviseren.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

waterontharder

Voordelen van het ontharden van water

Een waterontharder levert veel voordelen op, niet alleen financieel maar u heeft ook veel gebruiksgemak van zacht water.

Onderstaand enkele voordelen die de ontharder kan opleveren:

  • Levensduur van uw apparatuur wordt verlengd, en apparatuur gaat zuiniger om met energie
  • Besparing op chemische middelen (zoals:shampoo, zeep, wasmiddel, wasverzachter, glansmiddel en onthardingszout in de vaatwasser)
  • Gunstig effect op de huid, denkt u hierbij aan huidproblemen zoals: eczeem, psoriasis, droge huid, wintervoeten/-handen
  • Tijdsbesparing (u heeft geen kalkaanslag meer in de badkamer (sanitair, wastafels, douchecabine) en keuken (aanrecht, tegels, wasbak) ook bij het ruitenwassen heeft u voordeel aan kalkvrij water.

Levensduur van uw apparatuur wordt verlengd, en apparatuur gaat zuiniger om met energie

De apparatuur die water verhit lijdt onder het opbouwen van ketelsteen (kalk). Het veroorzaakt op den duur dat de verwarmingselementen stuk gaan. Het ketelsteen houdt namelijk de warmte vast en er ontstaan haarscheuren in het metaal. Er ontstaat op deze manier onnodig verlies van stroom en warmte.

Besparing op chemische middelen

Kalk werkt de functie van zeep, wasmiddel en wasverzachters tegen. Daarnaast ontstaan er ook nog eens nare kalkplekken die vaak moeilijk te verwijderen zijn. Er komen dan allerleid aggressieve middel aan te pas om de kalk te verwijderen. Je bespaart dus al op de hoeveelheid zeep, shampoo, wasverzachter maar ook nog eens op het feit dat je geen anti-kalk middelen hoeft te kopen.

kalkaanslag

Last van kalkaanslag?

Wij kunnen de oplossing bieden voor uw kalkprobleem. Wij leveren waterontharders en kunnen deze ook voor u monteren.

Benodigd voor de montage is een aanvoerleiding naar de waterontharder en een afvoerleiding. Verder een afvoer om het spoelwater op te lozen (na de regeneratiecyclus moet het zoutwater met daarin de  kalk en het magnesius afgevoerd worden) een aansluiting op het electriciteitsnet en uiteraard heeft u ruimte nodig op de waterontharder te plaatsen.

In een gebied met hard water heb je last van kalkaanslag. Bij het verdampen van het leidingwater blijft de kalk namelijk achter en hecht zich op sanitair en in apparatuur. Hierdoor ontstaan kalkproblemen.

Het water in Drenthe heeft een hardheid van ongeveer 7.10dH (duitse hardheid) in gemeente de Wolden zelfs oplopend tot 8,40 dH. Dit is behoorlijk hard water.

Is er bij u sprake van hard water dan biedt het gebruik van een waterontharder een goede oplossing voor het kalkprobleem. Bij de waterontharders stroomt het water door een behandeltank die gevuld is met kunsthars. De calcium, magnesium, ijzer en mangaan ionen worden omgeruild voor natrium ionen. Het uitwisselen van de ionen kan niet oneindig doorgaan, de hars raakt namelijk verzadigd. Door te spoelen met natriumchloride oplossing wordt de uitwisselingscapaciteit van het harsbed hersteld. Men kan denken dat het ontbreken van Calcium en Magnesium in het drinkwater een ongunstig effect op onze gezondheid zou hebben, maar een evenwichtige voeding levert voldoende van deze mineralen, we kunnen dus stellen dat het gebruik van een waterontharder geen ongunstige gevolgen heeft voor onze gezondheid.

regeneratiezout

Regeneratiezout

Verbruik regeneratiezout (natriumchloride oplossing).

Het verbruik van het zout dat nodig is voor het herstel van het harsbed ligt aan hoeveel water u gebruikt. Dit is uiteraard afhankelijk van uw gezinssamenstelling en van uw gewoonten maar gemiddeld genomen komt een gezin van 2 personen op een water gebruik van 91 m3 en een gezin van 4 personen aan ca. 169 m3.

Ook voor het regeneratiezout kunt u bij gebr. Middelveld terecht. Wij verkopen dit in zakken van 25 kg.

Waar moet de waterontharder geplaatst worden?

De waterontharder wordt na de watermeter geplaatst. Bij voorkeur op een plaats waar u ruimte genoeg heeft om het zout, dat nodig is voor de werking, goed bij kunt vullen. Over het algemeen vinden wij samen met u altijd een ruimte voor plaatsing.

Waterontharder onder de trap geplaatst

Plaatsing onder de trap

Soms is het even zoeken naar een plek om de waterontharder te plaatsen. Bij deze opdrachtgever kon dit mooi onder de trap.

installatie waterontharder aparte ruimte

Ruimte voor apparatuur

Als u het voornemen heeft voor nieuwbouw is het wellicht in de ontwerpfase verstandig contact te zoeken met onze afdeling installatietechniek.

Waarom? Dit kunt u lezen als u op onderstaande button klikt.

Waarom bij nieuwbouw contact zoeken met onze afdeling installatietechniek?

Informatie en advies

Bij Gebr. Middelveld kunnen wij u adviseren in de aanschaf van een waterontharder, ook kunnen we deze plaatsen en als de installatie in gebruik is bent u ook voor het regeneratiezout bij ons aan het goede adres.

Neemt u gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Meer over waterleiding

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

websites dotsolutions