Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684
Dakpanelen

Stalen dakpanelen

Gebr. Middelveld BV levert en monteert stalen dakpanelen.

Kenmerken van dakpanelen

Stalen dakpanelen

Dakpanelen worden gekenmerkt door een sterk geprofileerde buitenplaat (trapezium-, golf- of dakpanmotief).

Dakpanelen bestaan uit een binnenplaat, een kern van isolatiemateriaal (steenwol, EPS, PIR of PUR) en een buitenplaat. Essentieel bij dakpanelen is dat binnen- en buitenplaten en kern constructief gezien één geheel vormen.

Dakpanelen overspannen de afstand gording-gording en dragen de belastingen op de dakconstructie over op de betreffende gordingen.

Isolatiematerialen (kern) zijn PUR, EPS, PIR en minerale wol, in verscheidene diktes en kwaliteiten, e.e.a. vaak afhankelijk van de warmteweerstand en de draagkracht in combinatie met de overspanning.

De dakpanelen worden bijna altijd zichtbaar aan de achterconstructie bevestigd (primaire bevestiging). Secundaire bevestiging (overlapbevestigingen) kunnen noodzakelijk zijn bij de toepassing van dakpanelen op (flauwhellende) daken.

Aanvullende afdichtingen in overlappen kunnen ook noodzakelijk zijn bij de toepassing van dakpanelen in (flauwhellende) daken.

Dak- en gevelbeplating

 

Stalen dakpaneel met dakpanprofiel

Stalen dakpaneel met dakpanprofiel

Stalen dakpanelen met dakpanprofiel worden steeds meer gebruikt ook in de woningbouw of bij verbouwingen van bijvoorbeeld het achterhuis bij een bestaande boerderij.

Dakpanpanelen