Pagina wordt geladen ...
zoeken

Stalen dakpanelen

Gebr. Middelveld levert en monteert stalen dakpanelen. Dakpanelen worden gekenmerkt door een sterk geprofileerde buitenplaat (trapezium-, golf- of dakpanmotief).
 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

dakpanelen staal

Kenmerken van dakpanelen

Dakpanelen worden gekenmerkt door een sterk geprofileerde buitenplaat (trapezium-, golf- of dakpanmotief).

Dakpanelen bestaan uit een binnenplaat, een kern van isolatiemateriaal (steenwol, EPS, PIR of PUR) en een buitenplaat. Essentieel bij dakpanelen is dat binnen- en buitenplaten en kern constructief gezien één geheel vormen.

Dakpanelen overspannen de afstand gording-gording en dragen de belastingen op de dakconstructie over op de betreffende gordingen.

Isolatiematerialen (kern) zijn PUR, EPS, PIR en minerale wol, in verscheidene diktes en kwaliteiten, e.e.a. vaak afhankelijk van de warmteweerstand en de draagkracht in combinatie met de overspanning.

De dakpanelen worden bijna altijd zichtbaar aan de achterconstructie bevestigd (primaire bevestiging). Secundaire bevestiging (overlapbevestigingen) kunnen noodzakelijk zijn bij de toepassing van dakpanelen op (flauwhellende) daken.

Aanvullende afdichtingen in overlappen kunnen ook noodzakelijk zijn bij de toepassing van dakpanelen in (flauwhellende) daken.

Dak- en gevelbeplating

Stalen dakpaneel met dakpanprofiel

Stalen dakpanelen met dakpanprofiel worden steeds meer gebruikt ook in de woningbouw of bij verbouwingen van bijvoorbeeld het achterhuis bij een bestaande boerderij.

Dakpanpanelen

Meer informatie of advies over dakpanelen?

Gebr. Middelveld BV levert en monteert o.a. dakpanelen.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek? Neemt u gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op

Meer over beplating

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo