Pagina wordt geladen ...
zoeken

Overheaddeur (sectionaaldeur)

Overheaddeuren of sectionaaldeuren worden ook wel bedrijfsdeuren, industriedeuren of roldeuren genoemd. Wij leveren ze op maat. De toepassingen zijn divers. Bij Gebr. Middelveld kunnen wij u hierover adviseren.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

elektrisch bediende overheaddeur

Handbediend of elektrisch bediend

Een overheaddeur bestaat uit geïsoleerde panelen. Een groot voordeel van deze deur is dat de overheaddeur bij het openen “binnen” de gevel blijft. 

Bij het openen van de deur lopen de deurpanelen over een zijgeleiding en worden loodrecht boven de opening opgeborgen. De ruimte voor en achter de deuropening is vrij te gebruiken. De overheaddeur kan zowel handbediend zijn door middel van een touw- of kettingtakel, maar ook elektrische bediening, eventueel in combinatie met afstandsbediening, is mogelijk. De randen van de overheaddeur worden afgesloten met rubbers, hierdoor wordt tocht voorkomen.

Tocht is de grootste oorzaak van koude gevoel.

overheaddeur

Toepassingen

Voor verschillende toepassingen zijn uiteraard verschillende overheaddeuren te leveren. Deze zijn afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is voor het plaatsen van de deur en de vereisten waaraan de deur moet voldoen.

Ook als er weinig ruimte is om een normale overheaddeur te plaatsen, bijvoorbeeld door een kraanbaan of andere belemmeringen is er een oplossing. Wij kunnen u hierin uiteraard adviseren.

Wij houden rekening met de benodigde inbouwmaten. In de praktijk komen wij regelmatig tegen dat de, volgens de tekening te plaatsen overheaddeuren, niet te plaatsen zijn. Er is dan namelijk geen rekening gehouden met de benodigde hoogte voor het veren-pakket.

Aan de hand van de inbouwmaten wordt bepaald of de deurpanelen vlak onder het plafond, loodrecht boven de opening of dakvolgend worden opgeborgen.

Verder kunnen de deuren uitgevoerd worden met een loopdeur, kijkvensters en ventilatieroosters. Deze opties zijn uiteraard afhankelijk van uw wensen.

loods met kraanbaan

Goed beveiligd tegen ongenode "gasten"

In de loods die wij bouwden voor Conrad worden twee geïsoleerde overheaddeuren geplaatst, 4,70 meter breed en 4,50 hoog in de kleur RAL 1005. Deze overheaddeuren zijn elektrisch bediend m.b.v. afstandsbediening. Naast elk van de twee overheaddeuren wordt een volledig dichte kunststof loopdeur geplaatst.

Om daglicht toetreding in het inpandige kantoor te krijgen wordt er een kunststof raamkozijn met een tussenstijl geplaatst. Het ene deel van dit kozijn is een vast deel en het andere deel een draai/kiep raam. In het vaste deel zit een ventilatierooster. De binnenzijde is van glad kunststof en de buitenzijde heeft een houtnerf motief.

De deuren en ramen voldoen aan de weerstandsklasse 2. De cilindersloten hebben een kerntrekbeveiliging.

Kerntrekken is een veel toegepaste inbraakmethode. De inbreker schroeft een schroef in de cilinder en trekt deze met cilinder en al uit het slot.

Onze klant heeft uiteraard geen behoefte aan ongenode “gasten” en is hiertegen op deze manier goed beveiligd.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deuren? Gebr. Middelveld BV levert ze op maat. 

Overheaddeuren leveren en monteren wij o.a. voor bedrijven in de industriële sector zoals productiebedrijven of logistieke centra (o.a. ook bij tochtsluizen of tochtportalen). Ook in de agrarische sector wordt gebruik gemaakt van sectionaaldeuren. Tbv van de waterkering in de vloer hebben wij standaard thermisch verzinkte instorthoeklijnen met aangelaste ankertjes op voorraad in de lengtes van 6 en 7 mtr., die we uiteraard ook op maat kunnen afzagen.

Neemt u bij vragen gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Meer over deuren

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo