Pagina wordt geladen ...
zoeken

Hoog verbruik door vloerverwarming (met water)

In sommige gevallen is de pomp die het warme water in de verwarmingsbuizen rondpompt de boosdoener van het hoge verbruik. Deze pomp kan een grootverbruiker zijn. Heel vaak loopt deze pomp namelijk wel bijna 24 uur per dag.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

winter vloerverwarming

Verbruik in de winter

Vaak heeft de pomp verschillende standen waarop hij kan worden afgesteld. Meestal wordt voor de hoogste stand gekozen zodat buizen snel verwarmt zijn. Maar de pomp zal dan dus ook meer verbruiken.

Als de pomp op het laagste vermogen wordt afgesteld, en het systeem loopt regelmatig kan de pomp het systeem goed op temperatuur houden. Het is dan niet noodzakelijk om te kiezen voor de hoogste stand.

Het is ook niet nodig dat de pomp continu draait. Als u ’s nachts de verwarmingsthermostaat naar beneden draait (of dit zo hebt ingesteld) is het ook niet nodig dat de pomp loopt. U kunt dit inschakelen met een klokschakelaar.

zomer vloerverwarming

Verbruik in de zomer

Verwarming in de zomer? Dat is meestal toch niet nodig? Dat klopt. Heel vaak draait de pomp van de vloerverwarming echter gewoon de hele dag door en verbruikt dus energie.

Het is niet verstandig de pomp helemaal uit te schakelen, het is namelijk niet goed voor de pomp om hem helemaal uit te zetten. Wat u wel kunt doen is de pomp ongeveer een kwartiertje per dag te laten lopen, dit kunt u doen door een schakelklok toe te passen.

energiezuinige pomp

A-label pomp

U weet nu dat u het verbruik kunt reduceren door de pomp minder te laten draaien.

Maar voor de tijd dat hij wel draait is het verstandig voor een pomp te kiezen die energiezuinig is. Een A-label pomp is zo’n type pomp. In nieuwe installaties is een A-label pomp wettelijk verplicht. Maar veel oudere installaties werken hier nog niet mee.

De A-label pomp is zo energiezuinig omdat hij werkt met een permanent magneet motor.

besparing

Besparing met een A-label pomp

Om u een idee te geven van de besparing die een A-label pomp op kan leveren hebben we een berekening gemaakt. Uiteraard is het een indicatie. De besparing is afhankelijk van het type pomp, en het gebruik.

De oude verwarmingspomp verbruikt ca. 770 kWh per jaar

De nieuwe A-labelpomp verbruikt ca. 170 kWh per jaar

Een verschil van 600 kWh per jaar, dit x ca. 19 cent per kWh (afhankelijk van uw energieleverancier)

Het levert u dan toch een besparing op van €  114,00.

De pomp heeft u dan binnen een aantal jaren terugverdiend.

Heeft u dus 5 minuten tijd? en wilt u besparen? Kijk dan welk type pomp u heeft voor uw vloerverwarming en neem vrijblijvend contact met ons op wat een nieuwe pomp u kost.

Het juiste adres voor een A-label pomp

U kunt bij ons terecht voor de juiste pomp voor uw vloerverwarming. Wij adviseren u graag op dat gebied.

Neem gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

 

Meer over vloerverwarming

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo