Pagina wordt geladen ...
zoeken

Stalen wandpanelen

Stalen wandpanelen hebben een aantal voordelen. Ze zijn sterk warmte- en geluidsisolerend, licht van gewicht,duurzaam en In meerdere kleuren en coatingen verkrijgbaar (geldt zowel voor de binnen- als de buitenplaat).

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

stalen wandpanelen

Kenmerken stalen wandpanelen

Een moderne manier van gevelbekleding is door middel van sandwichwandpanelen. Deze bestaan uit metalen platen, die als het ware een laag isolatie (EPS, PIR, PUR, steenwol)  “omkleden”.

Er bestaan in principe twee methoden om sandwichpanelen aan de achterconstructie (primaire bevestiging) te bevestigen: zichtbaar of onzichtbaar (blind). Bij een blinde bevestiging zijn de bevestigingsmiddelen over het algemeen opgenomen in de voeg.

Voor de buitenkant van de sandwichpanelen worden verschillende soorten metaal gebruikt. Vaak wordt er voorgelakt staal gebruikt, wat in meerdere kleuren te verkrijgen is. Als isolerend materiaal wordt veelal PIR/PUR of steenwol gebruikt. De zogenaamde PIR/PUR-panelen worden gekenmerkt door het hoge isolatie-gehalte, en zijn dus ideaal als u op zoek bent naar sterk isolerende gevelbekleding.

Meer over sandwichpanelen

Voordelen stalen wandpaneel

De voordelen voor wandpanelen op een rij:

  • Sterk warmte- en geluidsisolerend, met name de PUR/PIR-variant.
  • Licht van gewicht.
  • Duurzaam, soms met garantie tot 30 jaar.
  • In meerdere kleuren en coatingen verkrijgbaar (geldt zowel voor de binnen- als de buitenplaat).

Dak- en gevelbeplating

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo