Pagina wordt geladen ...
zoeken

Airconditioning: luchtbehandeling en ventilatie

Wilt u airconditioning laten plaatsen in uw woning of bedrijf? Wij installeren en monteren airco's en kunnen zorgdragen voor reparatie, onderhoud of indien noodzakelijk vervanging.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

airco

Typen airco units

Er zijn meerdere typen airco units zoals:

 • Single split units (1 binnen unit en 1 buiten unit).
 • Multi split units (meerdere binnen units en 1 buiten unit). Door de aanleg van multi-split airco's kunnen wij meerdere ruimten koelen terwijl er maar 1 buitenunit noodzakelijk is.

Klimaatbeheersing: koelen en verwarmen

Een airco kunt u niet alleen gebruik voor koelen maar tegenwoordig is het ook mogelijk om met de airco te  verwarmen. Graag adviseren wij u daarover. Bij de installatie van de airco leveren en monteren wij de juiste koelleiding.

wandmodel airco

Modellen airco

Er zijn meerdere modellen voor airconditioning. U vindt verschillende modellen op deze pagina.

Wandmodellen

 • Modeltype: dit is een opbouw model welke aan een muur kan worden gemonteerd.
 • Toepassing: dit model kan worden toegepast in alle ruimtes, vaak komen we deze tegen in slaapkamers, woonkamers, kantoren, kantines, winkelruimtes, magazijnen etc. In een bestaande situatie is dit een goede oplossing omdat er vaak geen mogelijkheden zijn om deze in te bouwen in een wand of plafond.


Console modellen

 • Modeltype: dit is een opbouw model welke staand op de vloer tegen een muur wordt gemonteerd.
 • Toepassing: dit model kan in alle ruimtes worden gemonteerd zoals slaapkamers, woonkamers, kantoren etc. Het voordeel van een console unit is dat deze bijvoorbeeld onder een vensterbank geplaatst kan worden.

plafondmodel airco

Vloer/plafond modellen

 • Modeltype: dit is een opbouw model welke aan het plafond kan worden gemonteerd.
 • Toepassing: dit model kan worden toegepast in alle ruimtes, vaak komen we deze tegen in slaapkamers, woonkamers, kantoren, kantines, winkelruimtes, magazijnen etc. In een bestaande situatie is dit een goede oplossing omdat er vaak geen mogelijkheden zijn om deze in te bouwen in een wand of plafond.

cassettemodel airco


Cassette modellen

 • Modeltype: dit is een inbouw model welke in een plafond kan worden gemonteerd. Hierin is nog een onderscheidt met een 1-weg, 2-weg of 4-weg uitvoering, dit staat voor het aantal zijdes waar de unit uitblaast.
 • Toepassing: dit model kan worden toegepast in kantoren, kantines, winkels het voordeel van deze units is dat deze een mooi weggewerkt uiterlijk hebben.

kanaalmodel airco


Kanaalmodellen

 • Modeltype: dit is een inbouw model waarop luchtkanalen kunnen worden aangesloten, deze luchtkanalen monden uit in een inblaas en afzuigrooster. Het grote voordeel hiervan is dat de gehele unit uit het zicht gemonteerd worden en dus alleen de roosters zichtbaar zijn. Tevens is het geluidsniveau van deze units gering omdat je deze ook verder van de ruimte kunt zetten.
 • Toepassing: dit model wordt veel toegepast in kantoren, kantines, winkels maar ook in nieuwbouw woningen waar er ruimte beschikbaar is kunnen deze kanaalunits worden gemonteerd.

 

airco installatie 

Storing

Hebt u storing aan de airco? Is uw airco defect? Zijn er verstoppingen in het condenswater afvoer kanaal of is het filter van de airco unit verstopt? Is er lekkage? Of een elektra storing?
Voor het verhelpen van storingen aan uw airco bent u bij Gebr. Middelveld aan het juiste adres.

Meer over storingen

Onderhoud aan uw airco

Naast het leveren en monteren van nieuwe airco installaties is Gebr. Middelveld ook de juiste partij voor het onderhoud van uw airco installatie en het verhelpen van storingen.

Onderhoud van uw airco installatie is van belang voor een correct werking en een gezond binnenklimaat.

Meer over onderhoud

Aanleg airco appartement

Voor een opdrachtgever hebben wij een complete airco installatie aangelegd in een appartement. De wens van de opdrachtgever was om een airco installatie te laten aanleggen in de woonkamer en slaapkamer, de voorkeur hierbij was een minimaal geluidsniveau en geen duidelijk zichtbare installaties in zicht.

airco buitenunit

Kanaalunits Mitsubishi Electric

In overleg hebben wij gekozen voor een airco systeem door middel van kanaalunits van het merk Mitsubishi Electric, deze kanaalunits staan bekend om hun minimale geluidsniveau.

Vanaf de kanaalunits hebben wij gekozen voor geïsoleerde flexibele luchtkanalen welke naar inblaas- en retour ventielen aangelegd is. In het plafond zijn nu alleen de ventielen zichtbaar en het systeem is nagenoeg geruisloos. Met de huidige airco systemen (de juiste benaming is eigenlijk warmtepomp) is het ook mogelijk om te verwarmen in de winter, hierbij wordt het proces van de installatie omgekeerd.  De gehele installatie is aangesloten en getest volgens de richtlijnen van het F-gassen besluit.

Buiten-unit op het dak gemonteerd

Airco bij een huisartsenpraktijk

De buiten-unit bij deze huisartsenpraktijk is op het dak geplaatst. Wij leverden en monteerden dit airco-systeem. Dit gebeurde in nauw overleg met de opdrachtgever. Tijdens de werkzaamheden bleef de praktijk namelijk geopend.

 

Koperen hemelwaterafvoer gebruikt om leidingen weg te werken

Buiten-unit geplaatst op het platte dak van de garage

In dit geval hebben wij de buiten-unit van de airco-installatie geplaatst op het platte dak van de garage. Er zijn twee binnen-units geplaatst.

De ene binnen-unit is in de keuken is gemonteerd en de andere op de overloop. De wandunits kunnen worden bediend met de bijgeleverde infrarood afstandsbediening. De units zijn koelzijdig verbonden door middel van geïsoleerde koelleidingen, deze  worden zover mogelijk weggewerkt in leidingkokers.

Er is een koperen hemelwaterafvoer aan de gevel gemonteerd om de leidingen vanaf de overloop naar het platte dak weg te werken.

Meer over koper-, zink en loodwerkzaamheden

 Airco ten behoeve van koeling verwarming kantoorpand

Een airco-installatie en zonnepanelen is een goede combinatie!

Wij hebben in een kantoorpand een airco-installatie aangelegd. Ten behoeve van de energievoorziening van deze airco en het elektraverbruik van het kantoorpand zijn er zonnepanelen gemonteerd.

De airco-installatie bestaat uit een buiten-unit en 4 binnen-units. Een Mitsubishi Electric MXZ-4F80 VF buiten-unit, 1 stuks MSZ-AP15VG wand-unit en 3 stuks MSZ-AP25VG wand-units van Mitsubishi. De reden dat de wand-units verschillen is omdat de oppervlakte van de ene ruimte die gekoeld moet worden groter/kleiner is dan de andere en de units dus verschillende prestaties moeten leveren. Wij kijken hier voorafgaand aan de installatie van een installatie kritisch naar. 

aanleg airco


Airco: levering en montage


Gebr. Middelveld BV is gespecialiseerd in luchtbehandeling.

De juiste combinatie voor ventilatie, verwarmen en koelen zorgt voor een perfecte klimaatbeheersing in uw woning, bedrijf of kantoor. Wilt u advies of meer informatie? Neemt u gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op 

Meer over Installatietechniek

 

 

 

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

web applicaties dotsolutions