Pagina wordt geladen ...
zoeken

Airconditioning: luchtbehandeling en ventilatie

Wilt u airconditioning laten plaatsen in uw woning of bedrijf? Wij installeren en monteren airco's en kunnen zorgdragen voor reparatie, onderhoud of indien noodzakelijk vervanging.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Twijfelt u over een airco installatie?

Ik zou wel een airco willen hebben maar….

•    Een airco maakt zoveel lawaai
•    Je wordt ziek van het gebruik van een airco
•    Je gebruikt dat ding alleen maar in de zomer
•    Een airco is veel te duur
•    Een airco is lelijk en neemt veel plaats in
•    Er moet van alles gesloopt worden in mijn huis als ik een aircosysteem wil monteren

We kunnen al deze punten weerleggen, lees dus even verder.


Lawaai van de airco

Geluid, dat maakt een airco wel. Uiteraard kan het systeem niet draaien zonder geluid te maken. Zelfs het verplaatsen van lucht maakt al geluid. Toch is het geluid dat de airco maakt bijna te verwaarlozen. Elke airco heeft een ander geluidsniveau. Dit geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel. Over het algemeen is het geluidsniveau dusdanig dat u er geen last van zult ervaren.

Ziek worden van de airco

Er is een gerucht dat airco’s de legionellabacterie verspreiden. De bacterie kan alleen overleven in water tussen de 30 en 50 graden Celsius. De enige plek waar water is is in de condensbak, maar deze wordt afwaterend geplaatst zodat het water direct wegstroomt en dus geen kans heeft om op de warmen.
Ziek worden doe je van een bacterie of een virus niet van een airconditioner unit.

Airco gebruik je alleen als het heet is

Over het algemeen wordt een airco het meest gebruikt om te koelen. Maar dat is niet de enige functie. Een airco kan ventileren en zo kom je van condens/vocht af. Er zijn airco’s die de luchtvochtigheid reguleren. Mensen met atritis, reuma, allergieen en astma hebben hier vaak gemak van. Ook kan een airco verwarmen.
Een airco is duur
Een airco-systeem is een investering. Maar het is wel een investering waar u veel gemak van kunt hebben en als u deze investering eenmaal hebt gedaan gaat het systeem lang mee en omdat ze werken met een warmtepomp gebruiken ze in tegenstelling van wat vaak beweerd wordt weinig energie.

Airco is lelijk en neemt veel plaats in

Het imago van airco’s is dat ze veel plaats innemen en lelijk zijn. De tegenwoordige modellen zijn kleiner dan de eerste modellen ook het uiterlijk van de airco’s is sterk verbeterd. Er zijn zelfs airco’s die eruit zien als een kunstobject aan de wand (zelfs in de vorm van schilderij). Uiteraard zit hier wel een prijskaartje aan. Ook kun je de airco nog goed wegwerken in een op maat gemaakte constructie/kast. Dit gaat vaak wel ten koste van het energieverbruik omdat de constructie/kast koelte/warmte tegenhoudt.

Er moet van alles gesloopt worden voor het plaatsen van een airco

Mijn huis moet op de kop voor het plaatsen van een airco-systeem. Daar heb ik geen zin in en het brengt ook hoge kosten met zich mee.
Dit valt vaak mee. We kijken hoe de montage zo gedaan kan worden zodat het voor u minimale overlast bezorgd en uiteraard laten we alles netjes achter. We kijken waar de units het best geplaatst kan worden.
 

airco

Typen airco units

Er zijn meerdere typen airco units zoals:

 • Single split units (1 binnen unit en 1 buiten unit).
 • Multi split units (meerdere binnen units en 1 buiten unit). Door de aanleg van multi-split airco's kunnen wij meerdere ruimten koelen terwijl er maar 1 buitenunit noodzakelijk is.

Klimaatbeheersing: koelen en verwarmen

Een airco kunt u niet alleen gebruik voor koelen maar tegenwoordig is het ook mogelijk om met de airco te  verwarmen. Graag adviseren wij u daarover. Bij de installatie van de airco leveren en monteren wij de juiste koelleiding.

wandmodel airco

Modellen airco

Er zijn meerdere modellen voor airconditioning. U vindt verschillende modellen op deze pagina.

Wandmodellen

 • Modeltype: dit is een opbouw model welke aan een muur kan worden gemonteerd.
 • Toepassing: dit model kan worden toegepast in alle ruimtes, vaak komen we deze tegen in slaapkamers, woonkamers, kantoren, kantines, winkelruimtes, magazijnen etc. In een bestaande situatie is dit een goede oplossing omdat er vaak geen mogelijkheden zijn om deze in te bouwen in een wand of plafond.


Console modellen

 • Modeltype: dit is een opbouw model welke staand op de vloer tegen een muur wordt gemonteerd.
 • Toepassing: dit model kan in alle ruimtes worden gemonteerd zoals slaapkamers, woonkamers, kantoren etc. Het voordeel van een console unit is dat deze bijvoorbeeld onder een vensterbank geplaatst kan worden.

plafondmodel airco

Vloer/plafond modellen

 • Modeltype: dit is een opbouw model welke aan het plafond kan worden gemonteerd.
 • Toepassing: dit model kan worden toegepast in alle ruimtes, vaak komen we deze tegen in slaapkamers, woonkamers, kantoren, kantines, winkelruimtes, magazijnen etc. In een bestaande situatie is dit een goede oplossing omdat er vaak geen mogelijkheden zijn om deze in te bouwen in een wand of plafond.

cassettemodel airco


Cassette modellen

 • Modeltype: dit is een inbouw model welke in een plafond kan worden gemonteerd. Hierin is nog een onderscheidt met een 1-weg, 2-weg of 4-weg uitvoering, dit staat voor het aantal zijdes waar de unit uitblaast.
 • Toepassing: dit model kan worden toegepast in kantoren, kantines, winkels het voordeel van deze units is dat deze een mooi weggewerkt uiterlijk hebben.

kanaalmodel airco


Kanaalmodellen

 • Modeltype: dit is een inbouw model waarop luchtkanalen kunnen worden aangesloten, deze luchtkanalen monden uit in een inblaas en afzuigrooster. Het grote voordeel hiervan is dat de gehele unit uit het zicht gemonteerd worden en dus alleen de roosters zichtbaar zijn. Tevens is het geluidsniveau van deze units gering omdat je deze ook verder van de ruimte kunt zetten.
 • Toepassing: dit model wordt veel toegepast in kantoren, kantines, winkels maar ook in nieuwbouw woningen waar er ruimte beschikbaar is kunnen deze kanaalunits worden gemonteerd.

 

airco installatie 

Storing

Hebt u storing aan de airco? Is uw airco defect? Zijn er verstoppingen in het condenswater afvoer kanaal of is het filter van de airco unit verstopt? Is er lekkage? Of een elektra storing?
Voor het verhelpen van storingen aan uw airco bent u bij Gebr. Middelveld aan het juiste adres.

Meer over storingen

Onderhoud aan uw airco

Naast het leveren en monteren van nieuwe airco installaties is Gebr. Middelveld ook de juiste partij voor het onderhoud van uw airco installatie en het verhelpen van storingen.

Onderhoud van uw airco installatie is van belang voor een correct werking en een gezond binnenklimaat.

Meer over onderhoud

Airco installaties in de praktijk

Meer weten over airco installaties die wij monteerden. Lees er meer over! 

Airco praktijkvoorbeelden

 

aanleg airco

Airco: levering en montage

Gebr. Middelveld BV is gespecialiseerd in luchtbehandeling.

De juiste combinatie voor ventilatie, verwarmen en koelen zorgt voor een perfecte klimaatbeheersing in uw woning, bedrijf of kantoor. Wilt u advies of meer informatie? Neemt u gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op 

Meer over Installatietechniek

 

 

 

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo