Pagina wordt geladen ...
zoeken

Interne transportmiddelen: staal, RVS of aluminium

Gebr. Middelveld BV maakt interne transportmiddelen op maat voor diverse toepassingen. Uitvoering kan plaatsvinden in staal, RVS of aluminium.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

hitte bestendige lak op transportkar

Interne transportmiddelen worden in verschillende omgevingen toegepast

Interne transportmiddelen vinden hun toepassing zoal in:

 • Industriële sector
 • Distributiecentra
 • Magazijnen
 • Groothandel
 • Winkels
 • Loodsen
 • Productiehallen en fabriekshallen

Diverse transportkarren op maat gemaakt

Transportkarren zijn er in verschillende maten. Uiteraard kunt u standaard transportkarren kopen maar wij hebben ruime ervaring op het op maat maken van deze transportmiddelen. Ze komen onder verschillende benamingen voor:

 • Transportwagens
 • Plateauwagens
 • Platformkarren
 • Magazijnwagens

staalbouw transportkar


Transportkarren voor logistiek en productie

Wilt u effectieve oplossingen voor transportmiddelen binnen uw bedrijf?  Precies op maat gemaakt zodat het past in uw logistiek systeem of productiesysteem. Gebr. Middelveld BV is gespecialiseerd in het maken van transportkarren en transportwagens voor bedrijven. Graag ontwerpen wij een constructie voor u. Wij maken transportwagens voor:

 • Productiehallen en fabriekshallen
 • Magazijnen en loodsen

Op bovenstaande foto ziet u een project van onze opdrachtgever.

Een serie van 6 transportwagens, gemaakt uit aluminium, voorzien van contourschotten, lichtlopende zwenk en bokwielen, voorzien van een trekstang en handvaten. Met deze transportwagens worden kwetsbare koolstofvezel producten vervoerd, en moeten tijdens intern transport goed geborgd zijn. Onze klant heeft een 3D model van het te vervoeren onderdeel aangeleverd. Daar omheen hebben wij betonplex contourschotten ontworpen, die de contouren van het onderdeel volgen. Deze contourschotten zijn geplaats op het frame in aluminium U-profielen, en zo past het product precies in de mal van de transportwagen. De contourschotten worden bekleed met vilt om beschadigen van het product tegen te gaan. Over de wagen is een oprolbaar afdekkleed gemonteerd, vrachtwagen zeil kwaliteit, zodat de producten voor transport naar buiten afgedekt kunnen worden.

spuitkar

Transportkarren voor speciale doeleinden

Een ander voorkomend vraagstuk is het bouwen van interne transportwagens die in een oven of autoclaaf gebruikt worden. Deze wagens worden voor langere tijd blootgesteld aan hoge temperaturen en drukken.

We hebben diverse oplossingen gemaakt door de jaren heen. De grootste uitdagingen zijn de wielen en banden. Om een wagen soepel te laten lopen en sturen is er smering in de wielen en draaikransen nodig. Smering in de vorm van olie en normaal, zijn funest in een warme omgeving. Er worden speciale wielen toegepast met keramische onderdelen, en smeersystemen die hittebestendig zijn. Ook bij de toegepaste materialen voor het frame moeten maatregelen getroffen worden. Aluminium frames moeten extra degelijk uitgevoerd worden, vanwege het verhitten en afkoelen verzwakt het aluminium op den duur. Extra verstevigingen en degelijke materialen zijn dan noodzakelijk. Bij stalen frames is de conservering kritisch. Een normale laklaag of poedercoating laag zal gaan afbladderen of verbranden bij hoge temperaturen. Wij passen speciale hittebestendig lak toe, die langdure blootstelling aan warmte kan doorstaan.

Transportkar hittebestendig

Transportkar die bestand is tegen hoge temperaturen

Voor onze opdrachtgever hebben wij deze op maat gemaakte transportkar vervaardigd. De kar moet in een autoclaaf (combinatie tussen een oven en een drukvat) geplaatst worden.

In de autoclaaf worden zeer hoge temperaturen bereikt (ca. 350 graden). De kar is daarom voorzien van hitte bestendige lak. Ook zijn er hitte bestendige wielen gemonteerd.

Transportkar

Transportkar in een productiebedrijf

Voor een productiebedrijf in Hoogeveen hebben wij een op maat gemaakte transportkar gemaakt. Het gebruik van deze kar bevordert de snelheid van het transport van grondstoffen ten behoeve van het productieproces. En heeft dus een positieve invloed op het gehele productieproces.

Afsluitbare transportkar

Afsluitbare transportkar

Een transportkar gemaakt naar de wensen van onze opdrachtgever. Aan beide zijden van de kar zit een rolluik met slot. In de kar zit een uitschuifbare lade en onder de kar zijn 4 meesturende wielen gemonteerd.

ophangconstructie productiehal

Ophangconstructies voor transportbanden of conveyor belts

Wilt u een constructie voor transportbanden of conveyor belts? Gebr. Middelveld BV heeft ervaring met het vervaardigen van een ophangconstructie voor transportbanden. Graag ontwerpen wij met onze 3d CAD programmatuur een ondersteuningsconstructie voor uw organisatie.

Meer over ophangconstructies

stapelkrat gestapeld 

Transportkisten of transportboxen

Wilt u transportkisten met tal van specifieke wensen voor het vervoer van logistieke goederen?

Voor zware lading of juist voor het vervoer van een lichte lading? Maak uw wensen kenbaar en wij ontwerpen een oplossing voor uw organisatie!

Stapelkratten voor eigen gebruik

Wij hebben stapelkratten gemaakt voor eigen gebruik. Wij gebruiken deze kratten om kleinere onderdelen te vervoeren naar de verzinkerij, natlakkerij en dergelijke.

De kratten zijn gemaakt van hoekstaal, geperforeerde plaat en plaatstaal.

De houders boven op de kratten zijn gemaakt van plaatstaat. Hierin zijn gaten geponst. Ook de bodem is van plaatstaal. De zijschotten zijn van geperforeerde plaat.

Wij hebben de kratten zo gemaakt dat ze eenvoudig stapelbaar zijn. De kratten zijn geconserveerd door ze thermisch te verzinken.

lasergesneden logo middelveld

Lasersnijden

Op de kratten zitten platen met ons logo er op. Het logo is met laser uit het staal gesneden. 

Er wordt bij lasersnijden een gefocusseerde laserstraal gebruikt om het materiaal plaatselijk sterk te verhitten. Het gesmolten materiaal wordt met een coaxiale gasstroom uit de snijvoeg geblazen. Hierdoor ontstaan er schone en strakke snedekanten (braamvrij).

De voordelen van het lasersnijden zijn dat het heel nauwkeurig is, en er is nauwelijks warmte beïnvloeding van het product. Met lasersnijden kun je de meest uiteenlopende vormen of logo’s uitsnijden. Wij hebben dit gedaan zodat onze kratten herkenbaar zijn.

Aanpassingen om uw werk beter te laten verlopen

Wij hebben deze kratten gemaakt voor ons eigen gebruik. Heeft u aanpassingen voor uw bedrijf bedacht waardoor u de werkzaamheden soepeler kunt laten verlopen?

Informeer gerust naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

wagenbouw

Vragen over interne transportmiddelen?

Gebr. Middelveld BV is gevestigd te Alteveer (bij: Hoogeveen, Drenthe). Wij zijn o.a. gespecialiseerd in maatwerk bij de vervaardiging van transportkarren, transportwagens, transportkisten of constructies voor transportbanden.

Heeft u vragen of wilt u advies? Neemt u gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Meer over constructiewerk

 


 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo