Pagina wordt geladen ...
zoeken

Kooiladders en gevelladders

Kooiladders hebben bij bedrijven vaak meerdere functies. Soms dient de kooiladders als toegangstrap maar vaak worden ze ook gebruikt voor de vluchtroute met het oog op veiligheid van de medewerkers. Gebr. Middelveld maakt kooiladders en gevelladders op maat die voldoen aan alle veiligheidseisen die vanuit de wetgeving worden gesteld.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

gevelladder

Het verschil tussen een kooiladder en een gevelladder

Tot drie meter klimhoogte kan een gevelladder worden gebruikt maar daarna wordt in principe een kooi om de ladder gebouwd.

In principe wordt dan uit veiligheidsoverwegingen een kooi om de ladder gebouwd. Vanaf drie meter hoogte is dit vanuit de wetgeving verplicht in verband met een grote valhoogte.

rustbordes kooiladder 

Rustbordessen bij kooiladders

Wanneer een kooiladder meer dan 10 meter moet overbruggen dan is een rustbordes verplicht.

Om de 6 meter moet een rustbordes worden aangebracht.

Trappen en bordessen

ketting kooiladder 

Veiligheid en valgevaar bij kooiladders

Ook is er regelgeving omtrent de veiligheid van kooiladders. In het kader van de arbomaatregelen werd vastgesteld dat hier een ketting bij de kooiladder geplaast moest worden in verband met mogelijk valgevaar.

Wanneer de kooiladder aan de onderzijde bereikbaar is voor publiek, is het noodzakelijk dat voorzieningen worden getroffen opdat de kooiladder niet kan worden gebruikt. Aan de onderzijde kan men ervoor kiezen een aanhaakladder toe te passen of de onderste treden van de ladder te voorzien van een beschermkap, zodat de ladder niet kan worden betreden. Er bestaan ook permanente gevelladders zonder kooibescherming. In principe mag dit ook, dan moet echter de ladder wel worden voorzien van een geïntegreerd valbeveiligingssysteem.

Meer over valbeveiliging

kooiladder randbeveiliging 

Informatie over kooiladders?

Wij maken kooiladders op maat met alle toebehoren o.a. bij bedrijfshallen maar ook bij offshore werkzaamheden. Wilt u meer informatie over kooiladders?

Gebr. Middelveld is specialist in maatwerk van aluminium, staal en RVS. Neemt u gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op


Meer over constructiewerk

 

 

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo