Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684
Kooiladders en gevelladders

Kooiladders en gevelladders

Kooiladders hebben bij bedrijven vaak meerdere functies. Soms dient de kooiladders als toegangstrap maar vaak worden ze ook gebruikt voor de vluchtroute met het oog op veiligheid van de medewerkers. Gebr. Middelveld maakt kooiladders en gevelladders op maat die voldoen aan alle veiligheidseisen die vanuit de wetgeving worden gesteld.

Het verschil tussen een kooiladder en een gevelladder

Gevelladders tot drie meter hoogte

Tot drie meter klimhoogte kan een gevelladder worden gebruikt maar daarna wordt in principe een kooi om de ladder gebouwd. In principe wordt dan uit veiligheidsoverwegingen een kooi om de ladder gebouwd. Vanaf drie meter hoogte is dit vanuit de wetgeving verplicht in verband met een grote valhoogte.

Rustbordessen bij kooiladders

Rustbordes bij kooiladders

Wanneer een kooiladder meer dan 10 meter moet overbruggen dan is een rustbordes verplicht. Om de 6 meter moet een rustbordes worden aangebracht.

Trappen en bordessen

 

Veiligheid en valgevaar bij kooiladders

Valgevaar bij kooiladder Ketting plaatsen bij kooiladder in verband met valgevaar

Ook is er regelgeving omtrent de veiligheid van kooiladders. In het kader van de arbomaatregelen werd vastgesteld dat hier een ketting bij de kooiladder geplaast moest worden in verband met mogelijk valgevaar.

Wanneer de kooiladder aan de onderzijde bereikbaar is voor publiek, is het noodzakelijk dat voorzieningen worden getroffen opdat de kooiladder niet kan worden gebruikt. Aan de onderzijde kan men ervoor kiezen een aanhaakladder toe te passen of de onderste treden van de ladder te voorzien van een beschermkap, zodat de ladder niet kan worden betreden. Er bestaan ook permanente gevelladders zonder kooibescherming. In principe mag dit ook, dan moet echter de ladder wel worden voorzien van een geïntegreerd valbeveiligingssysteem

Meer over valbeveiliging

 

Informatie over kooiladders?

Kooiladders en gevelladders

Gebr. Middelveld is specialist in maatwerk van aluminium, staal en RVS. Wij maken kooiladders op maat met alle toebehoren o.a. bij bedrijfshallen maar ook bij offshore werkzaamheden. Wilt u meer informatie over kooiladders? Neemt u gerust contact met ons op.

Constructiewerk