Pagina wordt geladen ...
zoeken

Maatwerk

Vakwerk, maatwerk en voldoen aan de wensen van onze klant. Dat is onze specialiteit.

Aanpassing

  • Voldoen de bestaande middelen niet aan uw wensen?
  • Bestaat wat u zoekt simpelweg niet?
  • U heeft wel een idee hoe u het wilt hebben maar kunt niet echt uitdenken hoe de uitvoering moet worden?
  • Is het kapot? Of moet het verstevigd worden?

Soms voldoet een bestaande siatuatie of een bestaand gereedschap net niet aan uw wensen. Dan is maatwerk het antwoord.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Maatwerk: van bedrijfshal tot schommel

Gebr. Middelveld levert maatwerk in de meest brede zin van het woord. De ene keer maken we een staalconstructie voor een stal of bedrijfshal, de andere keer maken we prachtige zinken dakgoten bij een woning of bedrijfspand of een zwenkarm met loopkat bij een productiebedrijf. Vervolgens maken we een schommel. Daar zit toch geen lijn in? Jazeker wel! De rode lijn voor onze vakmensen is: maatwerk!

lierbeschermer kast op maat gemaakt

Lierbeschermer

Voor onze opdrachtgever hebben wij een beschermkast ontworpen en vervaardigd. Deze kast beschermt de elektrische lier.

De kast is gemaakt van aluminium kokerprofielen en bekleed met geperforeerd aluminium gaas. Omdat er soms werkzaamheden moeten plaatsvinden binnen de kist is er gekozen voor blindklinkmoeren om dit gaas te bevestigen.
Het gaas zorgt voor een veilige afscherming en door de perforatie is er zicht in de kist en ook koeling van de motor die de lier aandrijft.

Geleiderollers

Er zijn geleiderollers gemonteerd voor het geleiden van de lier. De voorziening waarin de geleiderollers is frees en draaiwerk, hiervoor is gekozen om een nette afwerking te krijgen. 

maatwerk transportkar 

Opbergsupport (Rack)

Voor onze opdrachtgever hebben wij een constructie voor een opbergsysteem ontwikkeld. De constructie is zo gemaakt dat er mallen in opgeruimd kunnen worden. Verder geeft het ontwerp ruimte voor een werkblad en extra opruimbakken. Dit project had een hoog precisie gehalte. De onderlinge platen moesten zuiver vlak en in lijn liggen. Door de hoge temperaturen die bij lassen ontstaan trekt het staal krom en moest daarna weer gericht worden door middel van warm stoken. Al met al een tijdrovende klus waar veel technische vakkennis nodig is.

Interne transportmiddelen op maat

Wilt u effectieve oplossingen voor transportmiddelen binnen uw bedrijf? 

Precies op maat gemaakt zodat het past in uw logistiek systeem of productiesysteem. Gebr. Middelveld BV is gespecialiseerd in het maken van transportkarren en transportwagens voor bedrijven

Meer over interne transportmiddelen op maat 

Frame ten behoeve van open haard

Open haard inbouwen

Voor een bouwbedrijf vervaardigden wij een frame ten behoeve van het inbouwen van een open haard.  Het frame biedt een solide basis.

opstapje

Opstap

Voor onze opdrachtgever maakten wij een opstapje op maat.

Het frame is gemaakt van stalen hoeklijnen en voorzien van ondersteuningspootjes en voorziening om te monteren aan een deurkozijn. In het frame is een stalen persrooster gemonteerd. Het betreft een antislip persrooster. Het frame is thermisch verzinkt.

 

oprijplaten

Oprijplaten

Wij maakte deze oprijplaten voor onze opdrachtgever op maat.

De maten die hiervoor nodig zijn zijn de doorrijdbreedte en de hoogte die overbrugt moet worden. De platen zijn gemaakt van aluminium traanplaat.

Aanhangwagen, door manier van laden verkeerde gewichtsverdeling

Wij gebruiken voor onze werkzaamheden een shovel die is uitgerust met een shovelbak. Deze combinatie moet uiteraard naar het uitvoeradres worden getransporteerd. Dit doen wij op een aanhangwagen. De shovel en shovelbak moeten dus gezamenlijk vervoerd worden.

bak op aanhangwagen

Oude situatie:

Onze shovel die over het algemeen wordt ingezet bij asbestsaneringen is voor de werkzaamheden uitgerust met een shovelbak.

Als de shovel inclusief de shovelbak op de aanhanger stond was het gewicht verkeerd verdeeld. Er stond te weinig gewicht op de trekhaak. Als dit het geval is zal de aanhangwagen de neiging hebben om de achterkant van de auto/bus omhoog te trekken. Dit geeft een oncomfortabel en wellicht onveilig rijgedrag.

Onze afdeling constructie heeft hiervoor een oplossing bedacht.

aanpassing aanhanger

Nieuwe situatie:

Er is een plateau gemaakt van plaatstaal. Dit plateau, waarop de shovelbak kan staan is op de dissel gemonteerd.

Dit schept ruimte om de shovel verder naar voren te zetten op de aanhanger en op deze manier is het gewicht beter verdeeld.

Door deze oplossing is er bewerkstelligd dat er een veiliger weggedrag bereikt wordt voor de combinatie. Ook zal de levensduur van de kar positief beïnvloed worden.

gewichtsverdeling aanhangwagen

Constructies kunnen wij naar uw wensen aanpassen

Wij gebruikten in onze werkplaats voorheen reguliere kruiwagens, deze waren vaak kapot. Daarom zochten wij hiervoor een oplossing. Ook u loopt in uw organisatie misschien tegen soortgelijke problemen aan. Kunnen wij u helpen hiervoor iets te ontwerpen? Of heeft u zelf al een idee wat wij verder voor u kunnen uitwerken? Neemt u gerust contact met ons op.

kruiwagens eigen gebruik

Verzwaarde uitvoering

Op een technische tekening die onze lassers in de werkplaats gebruiken staan posnummers vermeld. Ieder uniek onderdeel heeft een eigen uniek posnummer, posnummer staat voor ‘position number’. Dit nummer correspondeert dan weer met hetzelfde nummer op een stuklijst.

Als er een constructie in onze werkplaats gelast moet worden, worden hiervoor de afzonderlijke delen verzameld met de kruiwagen. Voorheen deden we dit met reguliere kruiwagens maar deze waren constant kapot omdat de delen te zwaar zijn.

Daarom hebben wij een aantal verzwaarde kruiwagens gemaakt voor eigen gebruik. Op het bestaande onderstel is er een bak gelast van 2mm dik plaatstaal. 

pos nummers

De aanpassingen aan deze kruiwagens voerden wij uit voor eigen gebruik. Uiteraard kunnen wij allerlei andere aanpassingen uitvoeren.

lekbakken

Lekbakken

Deze lekbakken maakten wij geheel naar wens van onze opdrachtgever. 

De lekbakken zijn op maat gemaakt en passen op deze manier goed in de productielijn.

laadbak deksel

Laadbakdeksel of tonneau cover

Laadbakdeksel of tonneau cover gemaakt voor de Ford Ranger van onze opdrachtgever gespecialiseerd in groen, infra en water.

Maatwerk voor afsluitbaar deksel

Onze opdrachtgever zocht voor een nieuwe Ford Ranger uit hun wagenpark een afsluitbare deksel voor de laadbak.

Er werd gevraagd naar maatwerk, i.v.m. het zware materieel wilden ze de mogelijkheid om last op het deksel te kunnen vervoeren.

tonneau cover

Aluminium traanplaat

We hebben het deksel gemaakt van aluminium traanplaat, voorzien van een afdichtrubber. Het frame is extra zwaar uitgevoerd, en is eventueel beloopbaar.

Het deksel sluit met een T-greep slot, en is diefstal werend uitgevoerd. De tuingereedschappen kunnen nu zorgeloos achtergelaten worden in de laadbak. Openen en sluiten gaat gemakkelijk met behulp van twee gasveren. De gasveren duwen de klep naar boven bij het openen en trekken het deksel naar beneden bij het sluiten.

constructiedelen tochtflappen

Tochtflappen in stal

Hierboven een foto van constructiedelen voor de bevestiging van tochtflappen in een stal.

Afvalcontainer bevestigen aan de muur

Door een opdrachtgever in Hoogeveen zijn we benaderd om een systeem te bedenken voor het parkeren van stalen afvalcontainers op hun bedrijfsterrein.

Frame afvalcontainer

Systeem om afvalcontainers te parkeren

De bestaande situatie was dat de containers los stonden. Dit veroorzaakte beschadigingen aan de gevelbeplating. We hebben een stalen frame ontworpen, met daarin gemonteerde houten aanslagen en stootblokken.

In onze werkplaats zijn door middel van u-profielen frames gemaakt waarin men documentatie kan plaatsen met instructies voor de te plaatsen containers. De documentatie is hierdoor eenvoudig te verwisselen.

Het gehele frame is thermisch verzinkt om de levensduur te verlengen.

Op locatie is het frame vastgezet op een betonplaat, zodat de containers op de gewenste plaats blijft.

Containers netjes op de plaats

Wij kunnen samen met u zoeken naar een oplossing om uw containers netjes op de door u bedachte plek te houden.

Zo zorgt u voor een opgeruimd terrein en geen schade door ronddwalende containers.

Trechter op maat gemaakt 

Stalen trechter

Jarenlang heeft onze opdrachtgever gebruik gemaakt van een houten trechter. Met de bouw van het nieuwe pand was het tijd voor een nieuwe. Wij hebben een stalen trechter gemaakt volledig naar wens en maatvoering van de opdrachtgever. Deze werd geplaatst op de bovenverdieping en aangesloten op een doorvoer naar de begane grond.

Bak vloeistofdicht tbv spanen 

Spaanbakken

Op maat gemaakte bakken. Wij produceerden wij 5 spaanbakken. In de bakken worden spanen opgevangen die vermengd zijn met koelvloeistof. De bakken zijn vloeistofdicht. Op de bak zit een voorziening zodat ze met een kantelmechanisme op de heftruck getransporteerd kunnen worden. Dit maakt ze uitermate geschikt om op verschillende plekken in de productie omgeving dienst te doen. 

technisch maatwerk

Daag ons technisch uit

Daag ons technisch uit en onze vakmensen floreren. Hoe vindt u het creatieve kunstwerkje dat u hierboven op de foto ziet?

Maatwerk kost tijd en aandacht

Maatwerk kost tijd, aandacht, concentratie. Maatwerk vereist creativiteit. Maar ook inzicht, vaardigheid en vakmanschap. Maatwerk vereist communicatie zodat wij precies maken wat u voor ogen hebt. Dat gaat nooit zonder tekenen en rekenen. En we doen niet zomaar wat: we beschikken over alle certificeringen zodat het eindproduct aan alle technische veiligheidsvoorschriften voldoet.

Denkt u: dat kan niet?

Misschien hebt u iets voor ogen waarvan u denkt: dat is technisch onmogelijk. Neemt u dan gerust contact op!

Neem contact met ons op

Meer over constructiewerk

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

hoger in Google dotsolutions