Pagina wordt geladen ...
zoeken

Constructiewerk bij monumentale gebouwen of musea

Staalconstructies bij monumenten,  monumentale gebouwen (kerken, scholen of kastelen) of musea kunnen van groot belang zijn. Staal is duurzaam en kan goed geconserveerd worden. Ook bij de restauratie van monumenten, musea of monumentale gebouwen kunnen staalconstructies toegepast worden. Gebr. Middelveld BV is specialist in maatwerktoepassingen bij staalconstructies.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

staalconstructie musea

Staalconstructie kamp Westerbork

Bij het museum van herinneringskamp te Westerbork bouwden wij barak 56 na.

De barak werd teruggevonden als landbouwschuur en de bedoeling was om de barak zo goed mogelijk te herstellen en te voorzien van een staalconstructie waarbij optimale conservering gewaarborgd was.

Staalconstructie kamp Westerbork

geluidpalen staal

Stalen geluidpalen

Bij onder andere Herinneringscentrum Kamp Westerbork hebben wij zogenaamde geluidspalen geleverd. Dit zijn ronde stalen palen die geplaatst zijn bij diverse buitenlocaties op het voormalig kampterrein.

Deze stalen hebben een bolle kap aan de bovenzijde en zijn voorzien van een ingebouwde luidspreker. De kabels van de luidspreker zijn weggewerkt in de buis, en lopen door de grond naar de geluidsbron toe. In de zijkant van de buis, op de plek waar de speaker gemonteerd is, zitten boringen die schuin aangebracht zijn om water buiten de geluidspaal te houden. Door deze boringen kan het geluid naar buiten.

Deze geluidspalen hebben een eenvoudige uitstraling en gaan op in de omgeving. Er is gekozen om het staal niet te behandelen zodat er een roestige uitstraling ontstaat.

Ook kan er gekozen worden voor Cortenstaal, wat voor kunstwerken e.d. veel gebruikt wordt. Cortenstaal vormt een oxidehuid (roestlaag) die het onderliggende materiaal beschermt tegen verdere corrosie.

Meer over cortenstaal

staalconstructie brug 

Monumentale bruggen

Ook herstel, reparatie en restauratie van monumentale bruggen nemen wij graag voor onze rekening.

Restauratie monumentale brug

hekwerken monumentale gebouwen
Hekwerken

Ook hekwerken bij monumentale gebouwen, kastelen of kerken kunnen hoognodig aan restauratie of vervanging toe zijn. Gebr. Middelveld maakt ze graag voor u op maat. Precies in de oude stijl zodat het past bij het gebouw.

bankjes monumenten 

Vrijheidsmonument Alteveer

Bij het vrijheidsmonument hebben wij een frame voor een informatiebord gemaakt. Daarnaast hebben wij ook een bankje gemaakt.

onthulling vrijheidsmonument

Alteveer heeft een nieuw vrijheidsmonument

Naast de kerk in Alteveer is op 7 april het vrijheidsmonument onthuld. Dit monument is op de plaats gekomen waar ooit een kunstwerk stond (de parkeerplaats tussen de Nieuwstraat en het kerkgebouw). Het nieuwe monument is gemaakt door Segnod d’Arte uit Groot-Ammers.

Het ontwerp is gemaakt door de leden van het comité. Dit comité is ontstaan toen er in het najaar van 2015 werd stilgestaan bij het 100 jarig bestaan van het kerkgebouw. Tijdens de voorbereiding van de viering van dit bestaan groeide het besef onder de bevolking dat het niet vanzelfsprekend is dat we in vrijheid leven. Onder verantwoordelijkheid van het Plaatselijk Belang is toen  het comité ontstaan om het idee uit te werken voor een toekomstig herdenkingsmonument. Een plek waar de herinneringen aan het oorlogsverleden levend gehouden kunnen worden.

Alteveer vrijheidsmonument

Vrijheidsvenster van RVS

In Alteveer-Kerkenveld zijn er 5 straten vernoemd naar 5 verzetshelden uit de 2e wereldoorlog, maar heel veel mensen, zowel jong als oud, weten niet dat deze straatnamen met die achtergrond tot stand zijn gekomen.

Hieruit blijkt dus dat het belangrijk is om gebeurtenissen uit het verleden te blijven benoemen. Uit de gesprekken die gevoerd zijn met nabestaanden is echter ook naar voren gekomen dat het niet zozeer om de 5 verzetshelden hoefde te gaan. Er is namelijk ook door veel andere mensen iets gedaan voor de vrede. Het comité heeft in haar eerste vergadering daarom besloten dat het monument een plaats moet worden waar het herdenken een bredere context krijgt dan alleen de 2e wereldoorlog.

Op een betonnen sokkel is een RVS frame als een gebroken venster geplaatst. In het vrijheidsmonument kun je de volgende gedachten terugzien:

  • Vrijheid geef je door. “Wie de ogen sluit voor het verleden is blind voor de toekomst”.
  • Kijken door een “Venster van de Vrijheid”. Door een venster kijken naar het verleden met een “breuklijn”. Maar je kunt ook een zodanige positie innemen tijdens het kijken dat het venster “heel” is. Dan kijk je door het venster naar de toekomst. Er is voor gekozen om bij het monument geen namen of gebeurtenissen te vermelden. Zo kan iedereen zijn eigen gedachten vormen over vrijheid.

vrijheids

RVS informatiebord en frame

Het comité wilde graag bij het monument een nieuw bankje en een informatiebord over het monument plaatsen, zij hebben hiervoor een ontwerp gemaakt.

Omdat er RVS in het monument verwerkt is, is er gekozen voor RVS in het bankje en het informatiebord. Met het ontwerp zijn ze bij ons bedrijf terecht gekomen en wij hebben de constructie voor het bankje en de constructie voor het bijbehorende bord mogen maken.

Voor het bankje en het bord is gebruik gemaakt van geslepen dikwandige RVS-kokers. De verbindingen zijn gemaakt door middel van TIG-lassen. Bij de lasnaden verkleurd het RVS. Omdat deze verkleuring te verwijderen is de omgeving rond de lassen behandeld met beitspasta.

Het bankje en het bord vormen een mooi geheel met het monument.

feestelijke onthulling vrijheidsmonument

Uw  ideeën kunnen wij omzetten naar maatwerk

Het is onze onze specialiteit om uw  ideeën om te zetten naar maatwerk.

Denkt u: het is technisch onmogelijk? Neemt u gerust contact met ons op. Misschien kunnen wij u van dienst zijn.

Neem contact met ons op

Constructiewerk

Staalconstructies met respect voor de authenticiteit van een monumentaal pand is een kwaliteit waarover wij beschikken.

Zo maken wij hekken, bruggen, zitbankjes of restaureren deze bij monumentale gebouwen zoals kerken, kastelen. Wilt u een keer van gedachten wisselen? Neemt u gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Constructiewerk

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo