Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684
Staalconstructie kerken, monumenten en monumentale gebouwen

Constructiewerk bij monumentale gebouwen of musea

Staalconstructies bij monumenten,  monumentale gebouwen (kerken, scholen of kastelen) of musea kunnen van groot belang zijn. Staal is duurzaam en kan goed geconserveerd worden. Ook bij de restauratie van monumenten, musea of monumentale gebouwen kunnen staalconstructies toegepast worden. Gebr. Middelveld BV is specialist in maatwerktoepassingen bij staalconstructies.

Staalconstructie kamp Westerbork

Staalconstructie musea en monumentale gebouwen

Bij het museum van herinneringskamp te Westerbork bouwden wij barak 56 na. De barak werd teruggevonden als landbouwschuur en de bedoeling was om de barak zo goed mogelijk te herstellen en te voorzien van een staalconstructie waarbij optimale conservering gewaarborgd was.

Staalconstructie kamp Westerbork

Stalen geluidpalen

Stalen geluidpalen

Bij onder andere Herinneringscentrum Kamp Westerbork hebben wij zogenaamde geluidspalen geleverd. Dit zijn ronde stalen palen die geplaatst zijn bij diverse buitenlocaties op het voormalig kampterrein.

Deze stalen hebben een bolle kap aan de bovenzijde en zijn voorzien van een ingebouwde luidspreker. De kabels van de luidspreker zijn weggewerkt in de buis, en lopen door de grond naar de geluidsbron toe. In de zijkant van de buis, op de plek waar de speaker gemonteerd is, zitten boringen die schuin aangebracht zijn om water buiten de geluidspaal te houden. Door deze boringen kan het geluid naar buiten.

Deze geluidspalen hebben een eenvoudige uitstraling en gaan op in de omgeving. Er is gekozen om het staal niet te behandelen zodat er een roestige uitstraling ontstaat.

Ook kan er gekozen worden voor Cortenstaal, wat voor kunstwerken e.d. veel gebruikt wordt. Cortenstaal vormt een oxidehuid (roestlaag) die het onderliggende materiaal beschermt tegen verdere corrosie.

Monumentale bruggen

Staalconstructie monumentale bruggen

Ook herstel, reparatie en restauratie van monumentale bruggen nemen wij graag voor onze rekening.

Restauratie monumentale brug

Hekwerken

Hekwerken monumentale gebouwen of kastelen

Ook hekwerken bij monumentale gebouwen, kastelen of kerken kunnen hoognodig aan restauratie of vervanging toe zijn. Gebr. Middelveld maakt ze graag voor u op maat. Precies in de oude stijl zodat het past bij het gebouw.

Constructiewerk

Bankjes bij kastelen, monumenten en monumentale gebouwen

Staalconstructies met respect voor de authenticiteit van een monumentaal pand is een kwaliteit waarover wij beschikken. Zo maken wij hekken, bruggen, zitbankjes of restaureren deze bij monumentale gebouwen zoals kerken, kastelen. Wilt u een keer van gedachten wisselen? Neemt u gerust contact met ons op.

Constructiewerk