Pagina wordt geladen ...
zoeken

Overbelasting

Bij overbelasting wordt er te veel stroom gevraagd doordat er teveel elektrische apparatuur tegelijk aan staat.

In huis kan dit bijvoorbeeld het geval zijn als de grootverbruikers zoals wasdroger, wasmachine, vaatwasser tegelijkertijd aan staan. (Als u teveel apparaten als: waterkoker, koffiezetapparaat etc. aanzet kan uiteraard ook overbelasting ontstaan) Bij overbelasting worden de elektriciteitsdraden te warm en hierdoor kan brand ontstaan.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

overbelasting

Voorkomen van overbelasting

  • Heeft uw huisinstallatie verschillende groepen? Door de apparatuur op verschillende groepen aan te sluiten is de belasting per groep lager. U kunt dit controleren in uw meterkast. Als uw installatie uitgebreid wordt met meer groepen, moet elke nieuwe groep beveiligd worden achter een aardlekschakelaar.
  • Niet meer dan 3600 watt aansluiten per groep. U kunt op uw apparatuur op het typeplaatje zien hoeveel watt het toestel gebruikt. Apparaten boven de 3000 watt moeten aangesloten worden op een aparte groep (zoals wasmachine, vaatwasser). Advies is zelfs al om apparaten boven de 2000 watt op een aparte groep aan te sluiten.
  • Sluit apparaten, waar dat mogelijk is, direct aan op het stopcontact. Gebruik zo min mogelijk verdeelstekkers, u voorkomt daarmee dat u te veel aansluit.

Groepen te weinig?

Mocht het zo zijn dat u te weinig groepen heeft, dan kunnen wij u uitstekend van dienst zijn. Neem gerust contact met ons op. Gebr. Middelveld is namelijk een erkend elektrotechnisch installateur. 

Neem contact met ons op

Meer over electriciteit en elektra

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo