Pagina wordt geladen ...
zoeken

Corrosie en conservering: staal en staalconstructie

Corrosie en conservering: staal en staalconstructie Voor conservering zoals natlakken, poedercoating en thermisch verzinken kunt u terecht bij Gebr. Middelveld BV.

Ook staal is onderhevig aan corrosie. Staal heeft als eigenschap dat het van nature oxideert, of met andere woorden, het roest. Dit kan vergaande gevolgen hebben enbij dragende staalconstructies kan de veiligheid zelfs in gevaar komen. Daarom is het belangrijk om de juiste conservering toe te passen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

conservering spanten

Conservering bij staal

Alle metaalsoorten kunnen als bescherming geconserveerd (geschilderd, gelakt, verzinkt, gespoten enz…)  worden.

Het conserveren van staalproducten kan op diverse manieren.

Poedercoaten en natlakken

Voor binnentoepassingen kan klassieke ijzermenie volstaan, als er geen hoge esthetische eisen worden gesteld. Ook is een zinkfosfaatprimer natlak mogelijk, wat leverbaar is in alle gangbare RAL kleuren. Evenals poedercoating, wat tegenwoordig steeds vaker wordt toegepast. Vanwege geautomatiseerde processen bij onze leveranciers is het poedercoaten een steeds aantrekkelijkere manier om staal te conserveren. De kwaliteit is erg goed, de lak is gehard en zal minder snel beschadigen. Ook zijn er diverse laagdiktes mogelijk, naar gelang de toepassing.

Thermisch verzinken

Voor buitentoepassingen wordt het materiaal vaak thermisch verzinkt. Het staal product wordt in een vloeibaar zinkbad gedompeld, en voorzien van een laagje zink. Deze zinklaag garadeert een jarenlange conservering van staal producten in een buitentoepassing. Producten die verzinkt moeten worden, dienen aan diverse voorwaarden te voldoen. De afmetingen zijn soms beperkt door de grootte van de zinkbaden. Ook mogen er geen afgesloten holle ruimtes in het product zijn. Middelveld heeft 50 jaar ervaring met het produceren van thermisch verzinkte onderdelen.

Duplex coating

Een zogenaamde duplex coating is ook mogelijk, na het verzinken wordt het product ontbraamt en het oppervlak opgeruwd. Daarna wordt over de zinklaag een laag poedercoating of natlak gezet, in ieder gewenste RAL kleur. Dit wordt veel toegepast bij sierpoorten, balkonhekwerk, serres, en kolommen bij carports.

Staalbouw en staalconstructie

menie lood ijzer

Staalcoating, menie en primers

In onze winkel hebben wij lakken voor conservering in voorraad evenals een groot assortiment aan staalcoatings, menie en primers. U treft o.a.

  • Roestwerende primers voor aluminium, RVS en zink.
  • Roestwerende ijzerverf.
  • Kunstharslakken
  • Loodmenie, witte menie, ijzermenie en grondverf.
  • Metaallakken

Verfbenodigdheden

Conservering

Voor conservering zoals natlakken, poedercoating en thermisch verzinken kunt u terecht bij Gebr. Middelveld BV. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

 


 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo