Pagina wordt geladen ...
zoeken

Controle van de drinkwaterinstallatie bij een dorpshuis te Nieuweroord.

Naar aanleiding van een rapport controle drinkwaterinstallaties, hebben wij diverse aanpassingen gedaan aan de installatie.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

controle drinkwaterinstallatie

Controle drinkwaterinstallatie

Naar aanleiding van een rapport van de Waterleidingmaatschappij (controle drinkwaterinstallatie) hebben wij diverse herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

Volgens het bouwbesluit moet de drinkwaterinstallatie voor zowel bestaande installaties als de nieuwbouw voldoen aan de NEN 1006 (algemene voorschriften voor leidingwaterinstallatie) en het drinkwaterbesluit. In Drenthe controleert de WMD de drinkwaterinstallaties die op het leidingnet zijn aangesloten, zij doen dit namens het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Ze richten zich hierbij op de bescherming van het leidingnet en de gebruikers van de drinkwaterinstallatie.

Onze opdrachtgever is voor de drinkwaterinstallatie ingedeeld in risicoklasse 3. Dit betekend dat er om de 9 jaar een controle zal plaatsvinden. De WMD geeft in het controlerapport aan op welke punten de installatie niet aan de eisen voldoet. Wij hebben diverse aanpassingen gedaan om weer een goedgekeurde drinkwaterinstallatie te hebben.

brandslang terugslagklep

Aansluiting brandslanghaspels volgens voorschriften

De aansluiting van brandslanghaspels moet aan voorschriften voldoen. In leidingen naar de brandslanghaspel vindt namelijk stagnatie van water plaats. In dit stilstaande water kan uitgroei van bacterieën plaatsvinden, een legionellabacterie is hiervan een voorbeeld. De gevolgen van een legionellabesmetting kunnen zeer gevaarlijk zijn.

Voor de brandslanghaspels hebben wij terugstroombeveiligingen EA geplaatst. Ook zijn er bij de haspels stickers geplaatst met de tekst: Uitsluitend gebruik bij brand/geen drinkwater.

terugslagklep

Terugstroombeveiliging

Ook de tapkranen voor het vullen van de cv-installatie moeten worden beveiligd met een passende terugstroombeveiliging aan het begin bij de aftakking op de goed doorstromende hoofdleiding.

Wij hebben in deze installatie een terugstroombeveiliging CA geplaatst, deze vervangt de oorspronkelijke EA beveiliging. Ook is er riolering aangebracht onder terugslagklep, de terugslagklep kan hier het water op lozen.

terugslagklep bierinstallatie

Geen dode leidingen meer

Aanpassing voor de aansluiting van  de vaatwasser, glazenspoelinrichting en biertapinstallatie.

Voor de vaatwasaansluiting hebben wij een EB keerklep geplaatst. In de toevoerleidingen/slang van de glazenspoelinrichting en de biertapinstallatie zijn EA keerkleppen geplaatst.

De installatie is geinspecteerd op dode afgedopte leidingen. Het komt veel voor dat er in bestaande installaties dode leidingdelen te vinden zijn. Volgens het Drinkwaterbesluit mag de drinkwaterinstallatie geen dode leidingdelen bevatten, er staat vermeld: “Aan  het eind van elke leiding moet een tapinrichting zijn aangebracht”. In dit project is er naast het keukenblok een afgedopt leidingdeel aangetroffen. Deze waterleiding hebben wij verwijderd.

Aanpassingen van drinkwatersystemen

Wij hebben dit project mogen doen voor onze opdrachtgever in Nieuweroord. Gebr. Middelveld is erkend installateur. Ook voor onderhoud, storingen, reparaties kunt u bij ons terecht. Neemt u gerust contact met ons op.

Contact met ons opnemen

Meer over water

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo