Pagina wordt geladen ...
zoeken

Gas of gasleiding aanleggen? Storing? Gasinstallatiemonteur nodig?

Gas of gasleiding aanleggen? Storing? Gasinstallatiemonteur nodig? Wilt u gas aanleggen of gasleidingen verleggen? 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Gebr. Middelveld is erkend en gecertificeerd installateur! Gas wordt in uw woning of kantoor op diverse plaatsen gebruikt zoals bij:

 • uw CV en verwarmingsinstallatie
 • warmwater voorzieningen
 • keukenaansluitingen zoals gasfornuis of kooktoestel

gasinstallateur

Gasinstallaties: veiligheid is van belang

Gas is niet ongevaarlijk. Daarom is het van belang om een erkend installatiebedrijf bepaalde werkzaamheden te laten uitvoeren.

Gebr. Middelveld is een erkend installatiebedrijf en voldoet aan alle normeringen en veiligheidsvoorschriften.

Gasleidingen aanleggen

De werkwijze van Gebr. Middelveld Installatietechniek bij gasinstallaties:

 • Gasleidingen zijn er voor veel toepassingen. Hierdoor maken wij gebruik van verschillende materialen. Daar waar de leidingen niet in de muur of vloer weggewerkt kunnen worden, zullen de gasleidingen in koper worden uitgevoerd. Voor gasleidingen in vloeren en muren maken wij gebruik van een meer-lagenbuis. Deze buizen bestaan uit meerder lagen waarin aluminium is gecombineerd met kunststof. De buizen zijn zeer sterk maar ook buigzaam en hierdoor dus makkelijk te verwerken. De buizen en hulpstukken worden verbonden met elkaar door middel van fittingen welke geperst worden op het leidingwerk.. Gasleidingen door de grond zullen worden uitgevoerd in diffuus dichte PE kunststof leidingen. Voor ons is van belang dat de gebruikte materialen allemaal onder het Kiwa Keur of Gastec Qa keurmerk vallen.
 • Na het aanleggen van gasleidingen zullen wij de leidingen afpersen om zeker te stellen dat er geen lekkages zijn opgetreden.
 • In een horeca keuken is een gas-gebrekklep verplicht die een binnen installatie beveiligd bij het wegvallen van de gasdruk, zodat bij het terugkomen van de gasdruk geen onverbrand gas kan uitstromen. Bij het wegvallen van de gasdruk wordt de klep geactiveerd en sluit de gastoevoer naar de achterliggende toestellen af. D.m.v. een hand resetmechanisme kan de gas-gebrekklep weer inwerking worden gesteld.

cv ketel plaatsen
Installatie en aansluiting gastoestellen

In iedere woning zijn gastoestellen aanwezig. Daarbij kunt denken aan een gasfornuis en kooktoestellen maar ook aan gaskachels, geisers en boilers (warmwatertoestellen). Ook de CV ketel maakt gebruik van gas.
 
Werkzaamheden die wij o.a. uitvoeren zijn:

 • Aansluiten gasfornuis, gaskachel en kooktoestellen.
 • Installeren en onderhouden geisers of boilers.
 • Gasleidingen doortrekken naar CV ketel.
 • Aanleggen, vervangen, verleggen en onderhouden van gasleidingen.
 • Plaatsen, vervangen of wijzigen gasmeter.
 • Afdoppen van gasleidingen.
 • Aanleg en vervangen gasinstallaties.
 • Aanleg en afdoppen gaskranen.
 • Installatie van de rookgasafvoer

plaatsen gasmeter

Gasinstallaties bij nieuwbouw, verbouw of renovatie

Wilt u bij de nieuwbouw van uw woning gasleidingen aanleggen? Of wilt u dat een erkend bedrijf de gastoestellen aanlegt, levert en monteert zoals een CV ketel of boiler?  Graag maken wij voor u een prijsopgaaf. Ook zijn wij actief bij renovatieprojecten voor woningcorporaties.

Ook bij de verbouwing van uw woning, kantoor of bedrijfspand kunnen wij u van dienst zijn. Bijvoorbeeld door het aanleggen of verleggen van gasleidingen of het afpersen van gasleidingen die u niet meer nodig heeft. Indien noodzakelijk kunnen wij de gaskraan verleggen omdat u wellicht een andere indeling van de keuken voor ogen heeft.

aanleg gasleiding 

Gaslekkages en onderhoud

Ruikt u gas in uw woning of kantoor en bent u bang dat er sprake is van gaslekkage? Gaslekkages kunnen ontstaan bij uw fornuis, gaskachel, CV ketel, geiser, boiler of andere gastoestellen. Onderneem meteen actie en sluit de hoofdkraan af. Deze kunt u vinden in de meterkast. Doe alle ramen en deuren open en voorkom vuur! Gaslekkages voorkomt u door jaarlijks onderhoud op uw gastoestellen te laten uitvoeren door een erkend installatiebedrijf.

Lekkage kan ook voorkomen bij de rookgasafvoer waardoor u o.a. stankoverlast kunt krijgen. Gebr. Middelveld kan u behulpzaam zijn bij het opsporen en verhelpen van gaslekkages. Soms ruiken mensen gas in de woning en zijn ze bang voor koolmonoxide. Echter: koolmonoxide ruikt u niet. Lees meer over: koolmonoxidevergiftiging.

Stankoverlast en gaslucht

lan module domotica 

Veiligheid en domotica

Domotica kan zorgen voor extra veiligheid in uw woning.

Zo kan de gastoevoer automatisch afgesloten worden wanneer u de woning afsluit. Ook kunt u het gasverbruik nauwkeuriger registreren.

Domotica

installatiematerialen 

Informatie of advies nodig?

Gebr. Middelveld BV installatietechniek is gevestigd te Alteveer (tussen Hoogeveen en Zuidwolde) en o.a. gespecialiseerd in installatiewerk betreffend gasinstallaties.

Wij zijn erkend Sterkin installateur en derhalve gecertificeerd voor gastechnische installaties.

Wilt u meer informatie of advies? Neemt u gerust contact met ons op!

Meer over installatietechniek

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo