Pagina wordt geladen ...
zoeken

CV ketel vervangen bij kantoorpand in Hoogeveen

CV ketel reparatie, plaatsen of vervangen bij uw woning, kantoor, winkel of bedrijf? U kunt terecht bij Gebr. Middelveld Installatiebedrijf.

Bij een kantoorpand in Hoogeveen werden de bestaande CV ketels vervangen door een Nefit Trendline HRC30 CW5. De trendline is een CV ketel uit de nieuwste generatie van Nefit. De ketels zijn van goede kwaliteit en Nefit staat bekend om de goede service voor hun producten.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

cv ketel in hoogeveen

Waarom moesten de CV ketels vervangen worden?

De bestaande CV ketels waren aan vervanging toe. In dit geval waren ze al 16 jaar oud.

Ook was de warmtewisselaar onherstelbaar verstopt en vervuild (waterzijdig en luchtzijdig).  De pakkingen waren in slechte staat.

buitenvoelers

Buitensensor zorgt voor weersafhankelijke regeling

Bij de CV ketel werd een buitensensor of buitenvoeler geplaatst. Dit zorgt voor een weersafhankelijke regeling.

De buitensensor geeft de temperatuur door aan de CV ketel. Hoe kouder het buiten is, hoe hoger het water in de CV ketel wordt opgewarmd. Voor een weersafhankelijke regeling heb je het volgende nodig:

  • een CV ketel waar de buitentemperatuursensor op aangesloten kan worden
  • een temperatuursensor (buitensensor of buitenvoeler)
  • een erkend installateur die de weersafhankelijke regeling instelt

bypass ventiel

Bypass: extra beveiliging

Als extra beveiliging is een bypass geplaatst. Een bypass ventiel is een automatische verschildrukregelaar en voorkomt dat de druk in de leidingen te hoog oploopt.

Wanneer alle radiatorkranen zijn dichtgedraaid in het kantoorpand (omdat er geen warmte nodig is, bijvoorbeeld in het weekend of op een warme dag) produceert de CV ketel toch warm water. Deze warmte moet de CV ketel kwijt kunnen en in dit geval vangt de bypass dit op.

thermostaat

Inregelen van de CV installatie

Voor de klant hebben we de CV installatie ingeregeld qua temperatuur.

In principe kan dit per ruimte ingesteld worden wanneer deze ruimte verwarmd moet worden. In dit geval is er voor gekozen om vanaf 7.00 uur 's ochtends tot 22.00 uur 's avonds het kantoorpand te verwarmen. Uiteraard kan dit een forse energiebesparing opleveren omdat de verwarming 's nachts automatisch uit gaat.

Onderhoud van de CV ketel

Periodiek onderhoud van de CV ketel is van belang.

Als de ketels onvoldoende onderhoud krijgen, bestaat de kans op een slecht brandende ketel (dus rendement omlaag) of lekkage en in het ergste geval koolmonoxide lekkage. Bovendien voorkomt u met periodieke controles  dat er onherstelbare verstoppingen ontstaan. Gebr. Middelveld biedt onderhoudscontracten voor gastoestellen zoals de CV ketel. Vaak heeft de klant er onvoldoende aandacht voor en derhalve is het ook een vorm van ontzorgen.

Meer over onderhoudscontracten CV ketels

CV ketel: advies of informatie?

Gebr. Middelveld is erkend installateur en specialist in het plaatsen van CV ketels of zelfs het aanleggen van de gehele CV installatie.

Ook voor onderhoud, storingen, reparaties kunt u bij ons terecht. Neemt u gerust contact met ons op. Wij zijn gevestigd te Alteveer (regio Hoogeveen, Zuidwolde).

Neem contact met ons op

Meer over centrale verwarming

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo