Pagina wordt geladen ...
zoeken

Loods met wasplaats

Een loods met wasplaats voor onze opdrachtgever die werkzaam is in het grondverzet en transport.De loods heeft een afmeting van 25 meter breed, 7,8 meter hoog, 25 meter lang en een goothoogte van 5,5 meter.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

fundering loods met wasplaats

Fundering

De fundering bestaat uit 20 prefab betonpoeren voorzien van ankers.

Ongeïsoleerde prefab vorstranden voorzien van een gewassen grind motief, Noors Wit (Bisoton).

De constructie is ondersabeld en de naden van de vorstranden zijn gekit.

Staalconstructie

De staalconstructie bestaat uit vier hoofdspanten met vrije overspanning en twee eindspanten met tussenkolommen, koppelkokers, windverbanden, wandregels en grondregels.

Voor de overheaddeuren, loopdeuren en ramen zijn er frames gemonteerd. Het materiaal is licht aangestraald en voorzien van een laag natlak zinkfosfaat primer.De stalen dakgordingen (sendzimir verzinkt) zijn gemonteerd op de spanten.

lichtstraat loods met wasplaats

Dakbeplating met lichtstraat, gevelbeplating

De dakbeplating bestaat uit geisoleerde PIR sandwichpanelen met aan de buitenzijde een standaard plastisol coating en de binnenzijde een interieur coating. Er is een lichtstraat van 2,5 x 24 meter gemonteerd, afgewerkt met zetwerk ten behoeve van de kopkanten van de heldere dakpanelen.

De beplating bestaat uit geisoleerde PIR sandwich wandpanelen (microrib) met aan de buitenzijde een standaard plastisol coating en de binnenzijde een standaard interieur coating. De gevel aan de erfgrens wordt uitgevoerd met brandwerende panelen. Er zijn gezet stalen lekdorpels, hoekstukken en dagstukken gemonteerd om het geheel af te werken.

 

betonvloer loods met wasplaats

Betonvloer loods

In de loods is een betonvloer van 16 cm dik gestort. In het beton zit staalvezel vermengd. Het staalvezel zorgt er voor dat de vloer zwaarder belast kan worden.

De vloer is onder het kantoor en de kantine volledig geïsoleerd met EPS150, rondom het kantoor en de kantine is 1 meter geïsoleerd als koudebrug onderbreking.

De vloer wordt monolitisch afgewerkt en voorzien van dilatatievoegen. Monolitisch afgewerkt betekent dat de betonvloer aansluitend aan het storten en het verdichten glad wordt afgewerkt door deze te vlinderen. De vloer is bestand tegen intensief verkeer, makkelijk schoon te houden, en is in hoge mate slijtvast.

Omdat betonvloeren onderhevig zijn aan grote krachten waardoor het beton meestal in zal scheuren bij het krimpen en uitzetten, worden er dilatatievoegen gezaagd.

Er zijn stalen hoeklijnen met ankers in het beton gestort.

Meer over stalen instort hoeklijnen

kunststof kozijnen
Deuren en ramen

Er zijn vier geïsoleerde overheaddeuren met een strook glasvensters, elektrisch bediend, van 4,5 breed en 5 meter hoog geplaatst.

Een van deze overheaddeuren is uitgevoerd met een loopdeur. Verder twee kunststof loopdeuren voorzien van HR++ glasvenster en drie kunststof raamkozijnen met een tussenstijl. In het raamkozijn zit 1 vast glas met ventilatierooster, 1 keer een draai/kiep systeem.

Er is aluminium getrokken bakgoot gemonteerd met stalen gezette gootlijst.

Installatiewerkzaamheden

Ter plaatse van de meterkast invoer is een set mantelbuizen aangebracht. Verder bestaan de installatiewerkzaamheden uit het aanleggen van de binnenriolering tot 5 meter buiten de gevel.

Op het binnenriool worden een toilet, urinoir, wastrog, aanrecht en cv ketel aangesloten. Ook wordt er een meterkast en een meterkast vloerplaat aangebracht.

Op de buitenriolering worden hemelwaterafvoeren van 100 mm grijs pvc aangesloten. Deze worden boven bij het dak aangesloten op de uitlopen met een vergaarbak.

Er worden direct gestookte gasheaters geplaatst in de hal met een ophang console en dakdoorvoer. De gasheaters zijn van het merk Winterwarm XR60. Ze worden geregeld door een ruimtethermostaat. Ook wordt er een ventilator geplaatst worden aan het plafond, de ventilator is voorzien van een ingebouwde thermostaat. Op deze manier wordt er gezorgd voor een gelijkmatige luchtverdeling in de hal.

Wij zullen de complete elektrische installatie aanleggen.

De mechanische ventilatie box van het merk ltho wordt door middel van een dak/geveldoorvoer aangesloten. En wordt een afzuigpunt in de kantine en het toilet gemaakt. De draadloze afstandsbediening zal bij het aanrecht worden geplaatst.

Er wordt persluchtleiding aangelegd vanaf de compressor naar de wasplek.

Meer over installatietechniek

olieafscheider

Wasplaats met olieafscheider

De betonvloer van de wasplaats wordt 20 cm dik en heeft afschot. Ook heeft de wasplaats een slibgoot.Bij de wasplaats wordt een olieafscheider van het merk Aquafix Milieu geleverd en geplaatst.

Deze wordt gecombineerd met een slibvangput. De olieafscheider is van beton en heeft een diameter van 1450 mm en een hoogte van 1970 mm. De afscheider is voorzien van een putrand met deksel verkeersklasse B125kN.

plannen voor het bouwen loods

Plannen om een loods te bouwen?

Wij kunnen u adviseren op gebied van loodsbouw.

Wilt u meer informatie of een adviesgesprek? Neemt u gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Meer over Loodsen

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo