Pagina wordt geladen ...
zoeken

Constructie aanbrengen bij pneumatisch hefsysteem

Pneumatische hefsystemen zijn er in alle soorten en maten. Pneumatische hefsystemen zijn gewenst wanneer er bijvoorbeeld vanwege arbo eisen tilhulp nodig is. Er wordt gewerkt met perslucht en door middel van aansturingsventielen wordt een pneumatische hefcilinder aangestuurd. Deze kan bijvoorbeeld een plateau verticaal verplaatsen.

Pneumatische hefsystemen bieden doorgaans een hogere productiviteit terwijl de transportwijze voor een lager energieverbruik zorgt. Bovendien zijn ze compact en eenvoudig aan te passen aan nieuwe situaties.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

kettingtakel rail

Staalconstructie bedrijfsgebouw bij pneumatische hefsystemen

Bij de aanschaf (en soms bij vervanging van pneumatische hefsystemen dient de staalconstructie binnen de productiehal of de logistieke hal aangepast te worden.

Vaak dienen er ophangconstructies gerealiseerd te worden waarin het bedrijfspand niet voldoende in voorziet.

Railsysteem voor kettingtakel

Ook dienen bij hefsystemen vaak railsystemen voor kettingtakels ontworpen en bevestigd te worden. Een voorbeeld hiervan is zogenaamde KBK monorail. Deze kan in rechte segmenten maar ook in bochten en kruisingen geleverd worden. Door de rail loopt een loopkat, waaraan een takel gehangen kan worden. Dit kan een aanpassing vragen van de staalconstructie van het dak. In veel gevallen is de bestaande staalconstructie van het dak onvoldoende berekend op kettingtakel railsystemen. Gebr. Middelveld BV kan voor u de juiste constructieberekening uitvoeren en op maat de juiste staalconstructie voor u implementeren.

pneumatisch hefsysteem

Voorbeeld project: constructiewerk bij pneumatisch hefsysteem

Onlangs hebben we een project gerealiseerd binnen een bestaande bedrijfshal.

Voor het uitvoeren van NDO onderzoeken (Niet Destructief Onderzoek), bij een bedrijf wat high tech freesonderdelen levert, zijn wij gevraagd om een onderzoeksruimte te realiseren in een bestaand bedrijfspand. De werkzaamheden voor de klant bestaan uit het onderzoeken van haarscheurvorming en andere onvolkomenheden bij geproduceerde onderdelen. Deze onderdelen worden getest met een fluorescerende penetrant vloeistof in een donkere ruimte, waar met speciaal UV licht opties onderzoek wordt gedaan. Vanwege ruimtegebrek en herindelen van de bestaande situatie werd gezocht naar een inpandige oplossing.

Staalconstructie binnen bestaande productiehal

We hebben een op zich staande staalconstructie geplaatst binnen de bestaande productiehal. Deze staalconstructie hebben we bekleed met sandwichpanelen, met een mat zwarte coating aan de binnenzijde.

RVS bakken: pentrantbak, afspoelbak, lekbak

In de ontstane ruimte zijn een oven en een drietal RVS bakken geplaatst. De bakken dienen als penetrantbak en afspoelbak, en zijn volledig in RVS uitgevoerd. Binnen in twee van deze bakken zijn pneumatische hefsystemen toegepast. De besturing gaat middels een programmeerbare timer, en er is een noodstop en er kan handmatig het systeem laten zaken of heffen. Binnen in de bak bevinden zich geperforeerde aluminium lekbakken waarin de producten afgespoeld kunnen worden.

Railsysteem voor elektrische kettingtakels

Aan het dak van deze staalconstructie is een railsysteem bevestigd. Met behulp van twee elektrische kettingtakels kunnen de producten horizontaal en verticaal verplaatst worden. Het hijssysteem is volledig gekeurd en gecertificeerd.

Mechanische ventilatie

In samenwerking met onze installatie afdeling is er mechanische ventilatie aangebracht rondom de rvs bakken, en zijn de vloeistof afvoeren voorzien van pompsystemen zodat afvalvloeistoffen verpompt kunnen worden. Aan de entree zijde is een verduisterend gordijn geplaatst.

Alle bovengenoemde werkzaamheden zijn allemaal door Gebr. Middelveld in eigen beheer uitgevoerd.

ophangconstructie productiehal

Specialist constructiewerk hijs- en hefsystemen

Gebr. Middelveld BV is specialist in het ontwerpen en aanpassen van constructies, railsystemen bij hydraulische en pneumatische hefsystemen.

Ook kunt u bij ons terecht voor veiligheidsvoorzieningen bij machines en werkruimten. Heeft u nog vragen of advies nodig? Neemt u gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Constructiewerk hijs- en heftechnieken

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo