Pagina wordt geladen ...
zoeken

Lichtnokken en ventilatienokken: levering en montage

Lichtventilatienokken zorgen voor de juiste lichtinval en ventilatie in uw loods, stal, of bedrijfshal. Gebr. Middelveld BV levert en monteert lichtventilatienokken van hoge kwaliteit.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

lichtventilatienok

Ventilatie lichtnokken

De stalnok heeft een functie van daglichtvoorziening en luchtafvoer (ventilatie). De meeste nokken zijn uitgevoerd met meerwandige polycarbonaat lichtplaten.

Door de isolerende werking van de lichtplaten wordt condensvorming aan de onderzijde beperkt waardoor de beplating beter droog blijft en een minimum aan vuil aantrekt.

Het polycarbonaat plaatmateriaal is in heldere en opale kleur leverbaar: (1 zijde opaal en 1 zijde glashelder uitvoeren is uiteraard ook mogelijk)

  • Helder: Lichtdoorlatendheid circa 80 %, zondoorlatendheid circa 85 %
  • Opaal (melkwit): Lichtdoorlatendheid circa 50%, zondoorlatendheid ca. 70%

Soorten nokken:

  • Opennok (schoorsteenuitlaat).
  • CV-nok in zadeldak- of gebogen vorm (2 zijden uitlaten).
  • Oversteeknok
  • Dichte zadelnok
  • Gebogen lichtstraat.

ventilatienok

Ventilatie en daglicht

Of het nu om de bouw of renovatie van een loods, stal, fabriekshal, bedrijfshal, manege of schuur gaat, daglichttoetreding is altijd iets om goed over na te denken.

Daglicht verhoogt de productiviteit en het welzijn van mensen die in het pand werken.

Bij met name stallen is ook een goede ventilatie van groot belang voor het (dieren)welzijn, hiervoor zijn diverse typen verkrijgbaar.

Wat voor lichtventilatienokken?

Wij leveren en monteren lichtnokken, ventilatienokken en lichtstraten van onder andere: Oostra, Wildeboer, FKM, Altec, van Boven en Atlas Acomfa.

Gebr. Middelveld levert en monteert o.a. de volgende lichtventilatienokken:

Open lichtventilatienokken

Optioneel uit te voeren i.c.m. nokgoten om regenwater op te vangen en af te voeren. Polycarbonaat lichtplaten van 10 mm dik in kleur glashelder of opaal (melkwit). Verkrijgbaar in diversen breedten en voor diverse dakhellingen.

Lichtventilatienokken met tweezijdige uitstroom

Polycarbonaat lichtplaten van 10 mm dik in kleur glashelder of opaal (melkwit). Verkrijgbaar in diversen breedten en voor diverse dakhellingen (vorm: gebogen en zadeldak).

Oversteek-lichtventilatienokken

Polycarbonaat lichtplaten van 10 mm dik in kleur glashelder of opaal (melkwit). Verkrijgbaar in diversen breedten en voor diverse dakhellingen.

Vlakke “dichte” lichtstraten in de nok voor hellende daken

Polycarbonaat lichtplaten in kleur glashelder of opaal (melkwit). Verkrijgbaar in diversen breedten en voor diverse dakhellingen (vorm: gebogen en zadelnok).

Vlakke “dichte” lichtstraten voor platte daken

Polycarbonaat lichtplaten van 10 mm dik in kleur glashelder of opaal (melkwit). Verkrijgbaar in diversen breedten (vorm: gebogen).

ventilatienokken

Meer informatie of advies over ventilatienokken?

De ene ventilatienok is de andere niet. Ze zijn er in tal van verschillende soorten en maten. Dat geldt ook voor lichtnokken. Soms is er de combinatie, de lichtventilatienok.  Gebr. Middelveld BV is specialist in stallen- en hallenbouw en kan u adviseren welke lichtnok of ventilatienok het beste bij uw plannen past.

Gebr. Middelveld BV levert en monteert o.a. ventilatienokken zowel in de agrarische als industriële bouw.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek? Neemt u gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op

Levering en montage dakelementen


 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo