Pagina wordt geladen ...
zoeken

Veiligheidsvoorzieningen bij machines en werkruimtes

Veiligheidsvoorzieningen bij machines en werkruimtes kunnen wij geheel voor u verzorgen. Gebr. Middelveld BV is specialist het ontwerpen en maken van constructies voor veiligheidsvoorzieningen bij machines, werkplekken en werkruimtes.

Wij maken en leveren constructiewerk dat voldoet aan de hoge eisen die gesteld worden aan het welzijn van medewerkers vanuit de ARBO wetgeving. Daarbij kunt u denken aan het maken, aanpassen of onderhouden van:

 • Het aanbrengen van doorvalbeveiligingen, hekwerken en anti-slipmaterialen.
 • Het aanbrengen of aanpassen van veiligheidsvoorzieningen rond putten of deksels.
 • Het zekeren van valharnassen of het aanbrengen van verankeringspunten aan plafonds.
 • Het aanpassen of vervangen van putdeksels met antislip uitvoeringen en vergrendeling.
 • Het aanpassen van toegangspoorten of het aanbrengen van zelfsluitende toegangspoorten.
 • Het aanbrengen van roosters of persroosters.
 • Het aanpassen of aanbrengen van trappen en leuningen.
 • Het aanpassen of aanbrengen van bordessen en balustrades.
 • Het maken van opstapjes
 • Het aanpassen van buitenlocaties.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

loopbruggen veiligheid


Veiligheid bij bouwwerken en buitenlocaties

Vanwege de hoge eisen die gesteld worden aan het welzijn van medewerkers, zijn wij vanuit deze vraag veel bezig met het uitvoeren en bedenken van oplossingen voor ARBO aanpassingen.

Voor onder ander Rijkswaterstaat hebben wij op tientallen buitenlocaties in Nederland en ook op offshore meeteilanden ARBO aanpassingen gedaan aan bestaande bouwwerken. De werkzaamheden bestonden uit het aanbrengen van doorvalbeveiligingen, hekwerken en anti slip materialen. Ook is er veelvuldig bestaand hekwerk aangepast, verhoogd of verlengd om aan de eisen te voldoen.

Langs de kade van een sluis was een looppad richting een meetpunt. De betonnen kade was vaak glad en nat, en was vooral bij slecht weer niet veilig begaanbaar. Wij hebben langs de kade thermisch verzinkte hekwerken gemonteerd, en over het looppad zijn verzinkte persroosters in antislip uitvoering gemonteerd.

Het leveren en of aanpassen van verzinkte stalen persroosters verzorgen wij. Soms zijn in buitenlocaties gevaarlijke situaties ontstaan vanwege verkeerde materiaalkeuzes, of gebrekkig onderhoud. Wij leveren en vervangen o.a. bestaande roosters door speciale antislip uitvoeringen, die met speciale roosterklemmen wordt vastgezet.  Deze persroosters zijn in diverse afmetingen en diktes verkrijgbaar.

Door slimme montage methodes proberen wij altijd de bestaande hekwerken zo weinig mogelijk te beschadigen en aan te passen.  Ook het conserveren van de in het werk gemaakte aanpassingen verzorgen wij.

toegangspoort loopbrug

Toegangspoort bij looppaden

Bij een bestaande meetlocatie zat een put, met een eenvoudig deksel erop. De kans op het vallen in deze put was te groot.

We hebben toen hekwerken rondom het gat gemonteerd, met een zelfsluitende toegangspoort. Aan het plafond hebben we een verankeringpunt gecreëerd om het valharnas van de medewerker aan vast te zekeren. Het putdeksel hebben we vervangen door een aluminium antislip uitvoeringen, voorzien van vergrendeling.

Hekwerken en poorten

trapleuning plaatsen

Aanpassen van trappen en leuningen

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de werkomgeving.

Wordt deze verantwoordelijkheid niet genomen en gebeurt er een ongeluk dan kan de werkgever de werknemer hiervoor aansprakelijk stellen. Zo zijn er tal van regels omtrent de regelgeving bij trappen. Eén daarvan is dat er een trapleuning bij de trap geplaatst moet zijn.

Op de bovenstaande foto ziet u een voorbeeld van een trap waar geen trapleuning was geplaatst. In het kader van arbomaatregelen werd vastgesteld dat een trapleuning geplaatst moest worden.

ketting kooiladder
Veiligheid en valgevaar bij kooiladders

Ook is er regelgeving omtrent de veiligheid van kooiladders. In het kader van de arbomaatregelen werd vastgesteld dat hier een ketting bij de kooiladder geplaast moest worden in verband met mogelijk valgevaar.

Gebr. Middelveld is specialist in maatwerk van aluminium, staal en RVS. Wij maken kooiladders op maat met alle toebehoren o.a. bij bedrijfshallen maar ook bij offshore werkzaamheden.

Meer over doorvalbeveiliging

aanrijdbeveiligingen 

Aanrijdbeveiliging en doorrijdbeveiliging

Veiligheid in en om het bedrijfsterrein is essentieel. Ter bescherming van uw bedrijfspand maken wij aanrijdbeveiliging en doorrijdbeveiliging opmaat. Dat kan door:

 • het plaatsen van vangrails
 • aanbrengen van staalplaat
 • plaatsen van stalen buispalen en beschermpalen bij overheaddeuren
 • plaatsen van afschermhoekstukken

Meer over aanrijdbeveiliging en doorrijdbeveiliging

persroosters
 
Roosters, looproosters en vloerroosters

Roosters, looproosters en vloerroosters: voor alle denkbare toepassingen in de industrie en agrarische sector. Ook maken wij roosters voor traptreden, afdekroosters bij putten.

Roosters en persroosters

 putdeksels

Putdeksels en putafdekkingen

Voor putdeksels van staal of RVS voor industriele, logistieke en agrarische toepassingen zoals smeerputten, vloerputten, mestkelders kunt u bij ons terecht.

Meer over putdeksels en putafdekking

 ergonomie werkplek

Ergonomische aanpassing van de werkplek

Ergonomische aanpassingen van de werkplek zijn soms noodzakelijk in het kader van veiligheid. Dat kunnen grote aanpassingen zijn maar heel vaak zit het in kleine aanpassingen. Gebr. Middelveld is specialist in maatwerkoplossingen o.a. bij veiligheidsvoorzieningen en ergonomische voorzieningen op de werkplek in de industriebouw (binnen- en buitenlocaties).

Aluminium opstapje

Op de foto ziet u een aluminium opstapje speciaal ontworpen om op een ergonomische wijze bij een afvalcontainer te kunnen. Kenmerken:

 • licht van gewicht
 • gemakkelijk verplaatsbaar

Gebr. Middelveld BV is specialist in veiligheidsvoorzieningen op de werkplek. Wij maken maatwerk constructies in aluminium, staal of RVS voor o.a. productiebedrijven en industriebouw.

Veiligheidsvoorzieningen werkplek

ergonomische aanpassing werkplek 

Voorkom verkeerde werkhoudingen

U kunt verkeerde werkhoudingen vaak al voorkomen door kleine aanpassingen toe te passen op de werkplek.

Dat geldt bij repetitieve handelingen maar ook bij overmatige spierinspanningen, onnodig rekken of strekken. Graag denken wij met u mee in oplossingen. Op maat gemaakt voor uw organisatie.

maatwerk plateau

Bordessen die aan hoge veiligheidseisen moet voldoen.

Wij maken bordessen op maat en geheel naar de wens van opdrachtgever. De bordessen voldoen aan hoge veiligheidseisen.

Meer over op maat gemaakte bordessen

 Opstapje bus 

Opstapje voor een bus

Voor onze opdrachtgever maakten wij een op maat gemaakt opstapje. Het frame is gemaakt van stalen hoeklijnen en voorzien van ondersteuningspootjes en voorziening  om te monteren aan een deurkozijn. In het frame is een stalen persrooster gemonteerd. Het betreft een antislip persrooster. Het frame is thermisch verzinkt.

persoonlijke beschermingsmaterialen 

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en veilige werkkleding

Ons assortiment persoonlijke beschermingsmiddelen bestaat o.a. uit:

 • Gehoorbescherming
 • Gehoorbescherming met radio.
 • Oorpluggen
 • Stofmasker/stofkapje
 • Veiligheidsbrillen
 • Kniebeschermers
 • Handschoenen
 • Veiligheidshelm
 • Lasbrillen
 • Lashelm

Meer over PBM

Informatie over veiligheid bij machines en werkruimten?

Wilt u meer informatie over aanpassingen en onderhoud van veilige werkruimten of buitenlocaties?

Neemt u gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Constructiewerk

 

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo