Pagina wordt geladen ...
zoeken

Verwarming en warmteservice: CV installaties

Verwarming en warmteservice: CV installaties, aanleg, storing en onderhoud. Gebr. Middelveld is erkend installateur en actief in o.a. Drenthe en Overijssel. Onze verwarmingsmonteurs kunnen de complete CV installatie voor u verzorgen: radiatoren, CV ketel, leidingen, expansievat, thermostaat zowel in de woningbouw als utiliteitsbouw.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

cv installatie

Aanleg verwarming: wat komt er allemaal bij kijken?

Wat komt er allemaal kijken bij het aanleggen van verwarming? Allereerst nemen we de situatie op en brengen we uw wensen in kaart. Een vrijblijvend gesprek is belangrijk zodat wij op basis daarvan een offerte kunnen maken waardoor u ook financieel precies weet waar u aan toe bent. Een aantal zaken zijn belangrijk zoals:

 • Betreft het nieuwbouw (aanleg van een CV installatie), betreft het vervanging van de bestaande CV ketel of hebt u (gas)kachels die u wilt vervangen door centrale verwarming?
 • Wat voor CV ketel wilt u? Wij leveren en monteren meerdere merken dus u hebt ruime keuze. De vraag is: welke CV ketel past het beste in uw situatie?
 • Wilt u bij het verwarmen van uw woning of bedrijfspand gebruik maken van duurzame energie? We kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden!
 • Waar wilt u radiatoren geplaatst hebben?
 • Waar moeten de leidingen gemonteerd worden en hoe wilt u dat dit eruit komt te zien?
 • Gebruikt u op meerdere plaatsen tegelijkertijd warm water? Dan kan een boiler die verwarmd wordt door uw HR Ketel een prima oplossing voor u zijn. Gebr. Middelveld adviseert u graag en kan bovendien uw boiler leveren en monteren.
 • Wilt u vloerverwarming aanleggen en de voordelen benutten van een gelijkmatige verdeling van de warmte binnen uw woning of bedrijfspand?

zoneregeling

Tips bij CV installatie

Enkele tips bij het installeren van de CV:

vervang meteen de rookgasafvoer en kies voor veiligheid.
bespaar energie door leidingen te isoleren, de zoneregeling in te stellen en de CV installatie hydraulisch in te regelen.


Lees de uitgebreide tips bij CV installatie


CV ketel aanschaffen: waar moet je allemaal op letten?


Het is te eenvoudig om bij een eventuele aanschaf van een CV ketel meteen op internet te gaan zoeken naar de beste of goedkoopste merken. De keuze van een CV ketel is nu eenmaal complexer en hangt van een groot aantal factoren af zoals:

 • in wat voor type woning, woont u: is dat een flat, appartement, vrijstaande woning (is dat een nieuwe woning of een oudere woning)?
 • hoe zit het met de isolatie van de woning?
 • hoeveel gas verbruikt u nu, hoe groot is uw woning (volume) en wat voor capaciteit heeft uw CV ketel straks nodig?
 • hoe is het warmwater geregeld binnen uw woning? hebt u een boiler, geiser of beschikt u over een combiketel?
 • hoeveel warmwaterpunten wilt u in uw woning?


Verwarmingsketels vergelijken

Via het internet kunt u tegenwoordig allerlei CV ketels vergelijken. Bijvoorbeeld via de website van de consumentenbond. Toch vinden veel klanten het moeilijk om op basis daarvan een keuze te maken. Daarom geven wij graag een eerlijk advies en uiteraard nemen wij daar de uitkomsten van geteste verwarmingsketels mee. Belangrijk is dat de CV ketel past in uw woning, bij uw budget en bij uw wensen.

Merken

Gebr. Middelveld verkoopt diverse merken CV ketels zoals:

Van Nefit leveren en monteren wij o.a. ketels uit de volgende series: Topline, Trendline, Proline en 9000i. U kunt de diverse ketels bekijken op de website van Nefit.
Van Intergas leveren wij o.a de HRE, HREco, Xtreme en Intergas Daikin hybride  U kunt ze bekijken op de website van intergas.
Van Remeha leveren wij o.a. uit de serie: Quinta, Quinta pro, Calenta, Calenta Ace, Calenta Tower en Tzerra. U kunt ze bekijken op de website van Remeha.

CV thermostaat

Tevens zorgen wij voor levering en montage van uw thermostaat zoals:
Honeywell: Round of Touch
Nefit: Nefit Easy
Remeha: Isense

Advies nodig? Neem gerust contact op!

Uiteraard noemen we nu maar een paar facetten. Wanneer we met u in gesprek zijn, gaan we stapsgewijs het hele traject door. Op basis daarvan maken we een hele gerichte offerte. Geen stapje slaan we over zodat u later nooit voor verrassingen komt te staan.

Vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op

 


Offerte akkoord? Dan kunnen we plannen!

Wanneer ons prijsvoorstel akkoord is, kunnen we aan de gang. Allereerst maken we een planning zodat u ook precies weet wanneer we bij u aan het werk gaan en zodat u ook precies weet wanneer het klaar is. Hoewel we veel materiaal op voorraad hebben, moet er vaak nog iets besteld worden. Voor we beginnen, willen we alles in huis hebben zodat de installatiemonteur ook snel kan doorwerken.

Bij een CV installatie worden diverse werkzaamheden uitgevoerd: afhankelijk van de situatie. U kunt o.a. denken aan:

 • Gaskachels of oude CV ketel  vervangen door CV installatie en/of oude leidingen vervangen door nieuwe leidingen.
 • CV ketel plaatsen en ophangen.
 • Aanleg, reparatie en onderhoud van CV-installatie.
 • Plaatsen of vervangen expansievat.
 • Aansluiten van de ketel, Aansluiten van de gastoevoer, de warm- en koudwaterleiding en de condensafvoerleiding op de ketel.
 • Het monteren van een dak- of geveldoorvoer zodat verse lucht kan worden aangezogen en rookgassen worden afgevoerd.
 • Aanbrengen van leidingenwerk: hoofdleidingen, aftakkingen.
 • Bevestigen thermostaat.
 • Vullen van het systeem met water.
 • Plaatsen voetventielen op de leidingen.
 • Plaatsen of vervangen van radiatoren c.q. extra radiatoren plaatsen in uw woning.
 • Plaatsen thermostaat.
 • Afvoerbuis verwarmingsketel plaatsen of vervangen.
 • Installeren boiler of zonneboiler.
 • Zoneverwarming installeren.


Installatie klaar? Controle!

Installatie klaar? Dan controleren wij alles. Werkt alles naar behoren? Is alles goed ingesteld? Zijn er geen lekkages? Pas als we zeker weten dat alles technisch perfect werkt, vertrekken we.

onderhoud ketel

Onderhoudscontract: periodiek onderhoud

Evenals alle gastoestellen heeft een CV ketel periodiek onderhoud nodig. Dat verhoogt de levensduur en hoewel storingen nooit helemaal te voorkomen zijn, wordt de kans op een onverwachte storing kleiner.

Gebr. Middelveld biedt een aantrekkelijk onderhoudscontract voor gastoestellen waardoor u verzekerd bent van het juiste onderhoud.  Onze verwarmingsmonteurs kunnen u ook van dienst zijn wanneer u klachten of storingen hebt in uw woning of bedrijfspand.

Meer over onderhoudscontract gastoestellen

Duurzame energie: CV optimalisatie

Als specialist in duurzame energie dragen wij zorg voor CV optimalisatie. Daarbij kunt u denken aan:

 • Het instellen van regelklokken zodat u alleen energie verbruikt wanneer u aanwezig bent in het pand of in uw woning.
 • Het plaatsen van buitenvoelers waardoor u een  weersafhankelijke regeling krijgt afhankelijk van de buitentemperatuur.
 • Thermostatische regeling op basis van binnenvoelers.

Duurzame energie

domotica 

Domotica en verwarming

Verwarming aanleggen in combinatie met de installatie van domotica geeft gemak, comfort en bespaart energie.

Zo kunt u de verwarming al instellen (aan- en uitzetten) via de smartphone. Of zodra u het alarm inschakelt, kunt u door middel van de juiste installatie ervoor zorgen dat de verwarming automatisch wordt uitegezet. Dat bespaart energie. Ook kunt u de verwarming inschakelen zodra u het licht aan doet in uw woning of kantoor. Kortom: domotica geeft veel mogelijkheden. Graag voorzien wij u van advies of informatie.

Domotica

Specialist in warmteservice

Informatie en advies over centrale verwarming?
Gebr. Middelveld BV installatietechniek is gevestigd te Alteveer (Drenthe: tussen Hoogeveen en Zuidwolde) en gespecialiseerd in warmteservice en werkzaamheden betreffend aanleg en onderhoud van centrale verwarming. CV installaties voeren wij uit o.a. in de:

Wilt u meer informatie of advies? Neemt u gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op

Meer over Installatietechniek

 

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo