Pagina wordt geladen ...
zoeken

Duurzame energie: woningbouw, utiliteitsbouw, agrarische bouw

Duurzame energie: woningbouw, utiliteitsbouw, agrarische bouw. Dat is een specialiteit die wij in huis hebben gericht op het terugdringen van energieverbruik en op besparing van energie.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

zonnepanelen zonnecollectoren

Wat is duurzame energie?

We lezen en horen tegenwoordig heel veel over duurzaam, ook in de woningbouw en woningrenovatie komen we deze termen steeds vaker tegen. Wat betekent dit nu in praktijk?

De encyclopedie geeft aan: “streven om verstandig met energiebronnen en het milieu om te gaan”. Opzichzelf een duidelijke betekenis van het woord, maar in de bouwwereld heeft dit een behoorlijke impact. Het betekend een hele ommezwaai in het ontwerpen van nieuwe woningen en het aanpassen van bestaande woningen. Wij als installatiebedrijf kunnen hierbij een belangrijke rol vervullen, namelijk om slim om te gaan met vernieuwende energietechnieken kunnen wij een grote bijdrage leveren het verduurzamen van uw woning of gebouw.

Vormen

Er zijn meerdere vormen van duurzame energie zoals:

  • zonne-energie
  • aardwarmte
  • windenergie
  • waterenergie
  • bio-energie
     

energielabel 

Energielabel en BENG: woningbouw

De overheid speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van duurzame energietoepassingen. Sinds 1 januari 2021 moeten nieuwbouw gebouwen voldoen aan de BENG eisen.

Elke woning in Nederland heeft een voorlopig energielabel gekregen. Naast het energielabel heeft de overheid ook sinds 2021 de BENG-eisen in het leven geroepen voor nieuwbouw woningen. Meer weten over BENG en energielabel en wat dit soort maatregelen voor u betekenen?

Meer over Energielabel en BENG

water water warmtepomp


Energie neutraal

Waarschijnlijk hoort u tegenwoordig steeds meer de term: Energie neutraal. Simpel gezegd betekend het niks anders dan: het wekt evenveel energie op dan dat verbruikt wordt. 

Over het jaar gemeten is het energieverbruik dus nul. En nul op de meter betekend natuurlijk ook 0 voor het verbruik op de energierekening. Op de rekening staan nog wel de netwerkkosten voor het elektra omdat er nog geen opslag capaciteit is voor elektra. Vanaf 2020 moet elke nieuwbouw woning bijna energie neutraal zijn. Bij overheidsgebouwen is dit zelfs al in 2018 het geval.

In 2050 is het zelfs zo dat onze energievoorziening volledig duurzaam moet zijn. dit heeft onze overheid bepaald. Volledig duurzame energie is energie die is opgewekt op een manier waarbij er geen uitputting van fossiele brandstoffen optreedt, er is dan dus geen extra belasting voor het milieu.

Aardgas is zo’n fossiele brandstof, bij verbranding van aardgas komt er CO2 vrij, daarnaast is het ook nog eens zo dat de voorraad niet oneindig is. In 2050 geen gebruik van aardgas, het klinkt nog een heel eind weg maar het is een behoorlijke klus om dit voor elkaar te krijgen.

Gebr. Middelveld is gespecialiseerd in duurzame energietoepassingen. Daarbij kunt u denken aan levering, montage, installatie en onderhoud van:


Woningbouw en utiliteitsbouw

Gebr. Middelveld BV zet vormen van duurzame energie in bij:

  • Hallenbouw: utiliteitsbouw en industriële bouw zoals bedrijfshallen en loodsen.
  • Agrarische bouw: stallen, opslagloodsen
  • Woningbouw

Subsidie duurzame energie

Duurzame energie is in opmars. We kunnen er niet meer omheen. Ook de overheid stimuleert duurzame installaties. Zo zijn er subsidies, energieleningen en fiscale aftrekmogelijkheden voor duurzame energietoepassingen. We hebben ze voor u op de rij gezet.

Meer over Subsidie duurzame energie

zonnepanelen particuliere woning
Informatie en advies over duurzame energie?

Gebr. Middelveld installatietechniek is gevestigd te Alteveer (tussen Zuidwolde en Hoogeveen). Onze installateurs zijn o.a. gespecialiseerd in duurzame energie.

Wilt u meer informatie of advies? Neemt u gerust contact met ons op!

Meer over installatietechniek
 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo