Pagina wordt geladen ...
zoeken

Zonnepanelen en PV panelen: levering en montage

Zonnepanelen en PV panelen: levering en montage. Hier treft u alle informatie over de aanschaf en installatie van zonnepanelen, omvormers, montage systemen. Gebr. Middelveld BV levert, monteert zonnepanelen en PV panelen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Informatie over zonnepanelen, PV panelen

Ook voor onderhoud en reparaties kunt u bij. ons terecht. Onderstaand treft u tal van artikelen zoals:

 • Subsidies, zonnelening, energielening
 • Onderhoud, levensduur en schade.
 • Installatie en aanschaf: waar moet je op letten?
 • Zonnepanelen: wat levert het op of wat zijn de opbrengsten?
 • Montagesystemen bij zonnepanelen: indak, opdak en vrije veldopstellingen.
 • Zonnepanelen bij agrarische bedrijven.
 • Zonnepanelen bij woningen.
 • Installatie van de omvormer: wat is een omvormer?
 • Verhuizen van zonnepanelen.
 • Levering en montage.

 

subsidie zonnepanelen 

Subsidie

We kunnen er niet meer omheen. Zelf energie opwekken door middel van zonnepanelen heeft de toekomst. Steeds meer mensen grijpen daarom de gelegenheid aan om bij de renovatie van hun dak ook zonnepanelen te laten plaatsen.

Met de huidige rente-tarieven is het zelfs rendabel zonnepanelen te financieren. Maar ook de overheid stelt u in staat om op een gunstige wijze zonnepanelen aan te schaffen. Zo zijn er subsidies, energieleningen en fiscale aftrekmogelijkheden voor duurzame energietoepassingen.

Meer over Subsidie duurzame energie

zonnepanelen pannendak 


Onderhoud, levensduur en schade

Zonnepanelen zijn onderhoudsarm. Op den duur kan er aanslag ontstaan en het is wel van belang om ze schoon te houden. Vaak wordt er bij de installatie al rekening mee gehouden. Wanneer zonnepanelen schuin worden geplaatst hebben ze een goede hoek ten opzichte van de zon en bovendien worden ze dan automatisch schoongespoeld door de regen.

Schade bij PV panelen

Schade aan zonnepanelen kan ontstaan door hagelstenen of vallende voorwerpen (takken). De kwaliteit van het paneel speelt hier een belangrijke rol. Door met A merken te werken wordt de schade tot een minimum beperkt. De technische levensduur van zonnepanelen ligt ergens rond de 25 jaar.

indak systemen zwart dak 

Installatie en aanschaf: wat komt er allemaal bij kijken?

Installatie en aanschaf van zonnepanelen: wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet u aan denken?

 • wat voor soorten zonnepanelen zijn er?
 • omvormer en bekabeling

Installatie zonnepanelen

Is uw dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is niet in alle gevallen geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. De constructie moet hier soms op aangepast worden. 

Wij pasten een constructie aan voor de plaatsing van zonnepanelen

 

 indak systemen zonnepanelen


Rendement en opbrengsten

Opbrengsten zonnepanelen of PV panelen: hoe snel kun je zonnepanelen terugverdienen? Wat zijn de opbrengsten? Van welke factoren hangen deze opbrengsten af?

Terugverdientijd investering

Afhankelijk van de situatie kunt u een investering in zonnepanelen in 7 tot 12 jaar terugverdienen. En dat is uitgaande van de huidige energieprijzen. Stijgen de energieprijzen nog meer dan ze nu al doen, wordt de terugverdientijd alleen maar korter. En vergeet niet: nadat u uw investering hebt terugverdient, gaat uw dak echt geld voor u verdienen. En dat nog zeker zo'n 15 tot 20 jaar! Kortom: met de subsidies voor zowel bedrijven als particulieren die er momenteel zijn (of komen) is dit hét moment om uw dak te renoveren en te voorzien van zonnepanelen.

Te rooskleurig?

U heeft nog twijfels of zonnepanelen wel de energie opleveren die wordt beloofd? En u vraagt zich af of zonnepanelen wel echt 25 jaar mee gaan zoals de meeste leveranciers zeggen? Maakt u zich geen zorgen, Gebr. Middelveld gebruikt alleen zonnepanelen waarvan de opbrengst wordt gegarandeerd voor de volle 25 jaar!

De opbrengst van een zonnepaneel is afhankelijk van een aantal factoren:

Hellingshoek

De hellingshoek speelt een rol bij de opbrengsten van zonnepanelen. Het hoogste rendement is te behalen wanneer de zonnenpaneel een hellingshoek van 35° (tot 36°) heeft. Is de hellingshoek lager dan is de jaaropbrengst ook lager maar dat is in feite slechts een vermindering van 5% (hellingshoeken tussen 20° en 60°). Dus ook dan is het rendement nog altijd interessant.

Ligging

Ook de ligging van zonnepanelen speelt een rol bij de opbrengst (en dus de terugverdientijd). De meest gunstige ligging is om de zonnepanelen te plaatsen op 5° ten westen van het zuiden. Bij oriëntaties tussen zuidoost en zuidwest is er slechts 5% verlies op jaarbasis.De productie stijgt wanneer er een meedraaiend paneel is, waardoor het zonlicht er loodrecht op blijft vallen.

Hoeveelheid zoninstraling

Natuurlijk bepaalt de hoeveelheid zoninstaling ook de mate van opbrengst. Wat vaak vergeten wordt dat een zonnecel ook werkt als het bewolkt is. Wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen .

De geografische ligging

Het aantal zonneuren per jaar hangt af van de geografische ligging van uw woning. In het oosten van Nederland zijn ca. 20% minder zonuren dan bijvoorbeeld op Texel.

Temperaturen

Bij hoge temperaturen wordt er minder elektriciteit opgewekt dan bij lage temperaturen. Hierdoor kan het zijn dat op een zonnige dag in oktober, met een temperatuur van 10°C de opbrengst hoger is dan in de zomer bij 35°C. Koeling van panelen met lucht of water kan een opbrengst verhogende werking hebben. Het is dus belangrijk hoe en waar het pv systeem geplaatst wordt.

Vermogen van een zonnepaneel

Het vermogen van een zonnepaneel wordt aangeduid met Watt piek, dit is het maximale elektrische vermogen dat een zonnepaneel onder bepaalde condities kan leveren.

Zonnepanelen op kantoorpand

Zonnepanelen ten behoeve van elektraverbruik in kantoorpand te Hoogeveen

Voor het elektra verbruik van het kantoorpand en ten behoeve van de energievoorziening van de koeling en verwarming van een kantoorpand hebben wij 68 stuks zonnepanelen gemonteerd.

De airco-installatie bestaat uit een buiten-unit en 4 binnen-units. Er zijn halve monokristallijn 340Wp zonnepanelen met Solar Edge Optimizers en een bijbehorende Solar Edge 3 fase omvormer gemonteerd/ geïnstalleerd. 

pv panelen kleinschalig 

Montage en montagesystemen

Bij de montage van zonnepanelen of PV panelen zijn er diverse systemen mogelijk.

Zo zijn er zogeheten opdaksystemen en indaksystemen. Maar ook vrije veld opstellingen zijn mogelijk in diverse varianten.

Meer over Montage zonnepanelen

zonnepanelen golfplaten agrarisch 

PV panelen agrarische bouw

Agrarische bedrijven kunnen fors besparen op de energierekening door het plaatsen van zonnepanelen of PV panelen. Zelf duurzame energie opwekken middels PV panelen levert veel voordelen op. De koppeling met het elektriciteitsnet zorgt ervoor dat de verworven zonne-energie stroom geeft uit het stopcontact.

Gebr. Middelveld installeert, levert en monteert o.a. zonnepanelen voor agrarische bedrijven.

Wij installeren hoogwaardeige producten van Europese bodem.

 • Vakkundige installatie
 • 10 jaar product- en 25 jaar opbrengstgarantie
 • Omvormer: 5 jaar garantie (optioneel tot 20 jaar)

frame zonnepaneel 

Frames voor zonnepanelen

Een hulpframe voor de bevestiging van zonnepanelen is vooral interessant wanneer er in de directe omgeving geen (hellend) vlak beschikbaar is.

Gebr. Middelveld BV maakt hulpframes op maat en precies geschikt voor uw situatie.

Meer over Frames zonnepanelen

SMA omvormer 


Installatie omvormer

Bij de installatie en montage van PV panelen of zonnepanelen is de juiste installatie van de omvormer van onmiskenbaar belang.

Maar wat is een omvormer precies? Lees er meer over op onderstaande link.

Installatie omvormer

zonnepanelen meenemen


Verhuizen van zonnepanelen

Stel u hebt geïnvesteerd in zonnepanelen. Maar gaandeweg kreeg u verhuisplannen. Kunt u de zonnepanelen dan ook meenemen? Jazeker! Gebr. Middelveld is geen verhuisbedrijf maar hierbij ziet u een project waarbij wij de zonnepanelen demonteerden en verhuisden naar een nieuwe locatie.

Demontage 156x JA Solar Zonnepaneel 250wp poly en SMA omvormer

Sommige klanten zijn zo blij met hun zonnepanelen dat ze die gewoon meenemen als ze gaan verhuizen. Zo kon het dus zijn dat we deze

 • 156x JA Solar Zonnepaneel 250wp poly
 • 1x SMA omvormer STP 17000TL-10 en 1x SMA omvormer STP 15000TL-10

op de oude locatie hebben gedemonteerd en ze op de nieuwe locatie weer hebben teruggeplaatst. Daarbij zijn er 4 plekken open gelaten om in de loods nog wat licht te hebben.

zonnepanelen particuliere woning

Levering, montage en onderhoud: particulieren en bedrijven

Gebr. Middelveld BV zorgt voor levering, montage, installatie en onderhoud van uw PV panelen of zonnepanelen. Een keuze voor zonnepanelen van Gebr. Middelveld is een bewuste keuze voor kwaliteit. Wij leveren en monteren o.a.:

 • Top-kwaliteit zonnepanelen van de merken DMEGC, Astronergy, JA Solar of Hyundai.
 • Omvormers van de gerenomeerde merken SMA, StecaGrid en Solar Edge (icm Optimizers).
 • Reguliere opdak-systemen, maar ook het indak-systeem van Easy Roof.
 • Het oost-west montagesysteem FlatFix Fusion voor platte daken.
 • Het Click Fit montagesysteem voor schuine daken.
 • PV-systemen met aanvullende garanties op de gangbare fabrieksgaranties!

Zonnepanelen op nieuwbouw huis

Zonnepanelen op een nieuwbouw woning te Stuifzand

In Stuifzand monteerden wij op het dak van deze nieuwbouw woning zonnepanelen met een Solar Edge omvormer.

Bedrijfshal met zonnepanelen 

Zonnepanelen op een bedrijfshal te Dedemsvaart

Een nieuwe bedrijfshal met daarop 42 zonnepanelen voor een jong bedrijf in de CNC metaalindustrie gevestigd te Dedemsvaart.

Adviesgesprek en informatie

Gebr. Middelveld installatietechniek is gevestigd te Alteveer (tussen Zuidwolde en Hoogeveen). Als leverancier van toepassingen m.b.t. duurzame enerige leveren en installeren wij o.a. zonnepanelen of PV panelen. Wilt u een keer vrijblijvend van gedachten wisselen over:

 • mogelijkheden en voordelen van zonnepanelen
 • kosten van zonnepanelen
 • eventuele subsidiemogelijkheden of fiscale aftrekmogelijkheden bij de plaatsing van zonnepanelen?
 • opbrengsten van zonnepanelen

Neem gerust contact met ons op.

Contact met ons opnemen

Andere toepassingen duurzame energie

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo