Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684
Zooneboiler en zonnecollectoren

Zonneboiler en zonnecollectoren: levering en montage

Zonneboiler en zonnecollectoren: levering en montage. Wilt u gebruik maken van een zonneboiler en ruim besparen op uw energiekosten? Gebr. Middelveld BV levert zonneboilers en zorgt voor plaatsing, montage, onderhoud, installatie en reparatie.

Wat is een zonneboiler en hoe werkt het?

Zonneboiler met geiser als naverwarmer

Een zonneboiler zorgt voor de verwarming van het water op basis van zonne-energie. De zonnecollector wordt op het dak geplaatst en vangt het zonlicht op, het meest gebruikte systeem zijn de zonnepanelen. Het zonlicht wordt geabsorbeerd en omgezet in warmte. In de zonnecollector zit een vloeistof dat een temperatuur kan behalen van wel 90 graden Celcius. Deze warme vloeistof wordt doorgestuurd naar een met leidingwater gevuld voorraadvat. De vloeistof warmt het leidingwater op en wanneer de vloeistof afgekoeld is, wordt het weer naar de zonnecollector gepompt om opnieuw op te warmen. Het voorraadvat houdt ondertussen het leidingwater warm, tot wanneer u het wilt gebruiken. Het water wordt verwarmd tot minstens 60 graden Celcius.

Naverwarmer: CV ketel of geiser

Wanneer er niet genoeg zonlicht beschikbaar is om het water tot deze temperatuur te verwarmen, komt de naverwarmer aan bod. In veel gevallen kan de cv-ketel dienen als naverwarmer, mits deze voorzien is van een Gaskeur NZ-label (Naverwarming Zonneboiler). Ook kan een geiser worden gebruikt als naverwarmer.

Wat voor soorten zijn er?

Zonneboiler

Wij kunnen u voorzien van meerdere zonneboilers zoals:

  • standaard zonneboiler
  • de cv-zonneboiler
  • compacte zonneboiler
  • zonneboiler combi

Voordelen

  • u bespaart behoorlijk op uw energienota
  • u voorkomt CO-2 uitstoot
  • u maakt gebruik van duurzame energie omdat zonlicht nooit op raakt

Andere soorten boilers

Andere boilers

Een zonneboiler wordt ingezet als vorm van duurzame energie. Uiteraard zijn er ook andere boilers.

Lees meer: soorten boilers

Informatie en advies?

Informatie en advies over zonneboilers?

Gebr. Middelveld installatietechniek is gevestigd te Alteveer (tussen Zuidwolde en Hoogeveen). Als leverancier van toepassingen m.b.t. duurzame enerige leveren en installeren wij o.a. zonneboilers.

Wilt u meer informatie of advies? Neemt u gerust contact met ons op!

Meer over duurzame energie?