Pagina wordt geladen ...
zoeken

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt zijn energie uit de omgevingslucht. Deze warmtepomp bestaat uit een binnen- en een buitenunit. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Het buitendeel is gekoppeld aan het binnendeel, de warmte wordt aan de buitenlucht onttrokken en deze wordt verhoogd via een compressor. Het hete koelmiddel dat nu in gasvorm is, verplaatst naar de binnenunit. Daar geeft het koelmiddel zijn warmte af doormiddel van een warmtewisselaar aan het water in het verwarmingssysteem, en door middel van dit water wordt de warmte verplaatst via het verwarmingssysteem.

Zodra de warmte wordt afgestaan verandert het gasvormige koelmiddel naar vloeistofvorm. Daarna herhaalt het proces zich.

Voordelen:

  • Grote afstand tussen binnen en buitenunit is mogelijk, zo kun je creatieve manier de units plaatsen.
  • Ten opzichte van de bodem-water warmtepomp is dat de investering kleiner is, er is namelijk geen broninstallatie nodig.
  • Onderhoudsarm
  • Relatief weinig ruimte voor de binnenunit.

Nadelen:

  • Door de schommelende buitentemperatuur ligt het rendement altijd lager dan wanneer er gekozen zou zijn voor een water-water warmtepomp in dezelfde omstandigheden.
  • Je kunt met dit systeem niet “bijna gratis” koelen. De buitenlucht (bron) is namelijk warm op het moment dat je wilt koelen.
  • De buitenunit maakt geluid en wordt vaak als “niet mooi” ervaren.

Advies over warmtepompen?

Wilt u meer advies over welke warmtepomp de beste keuze is voor uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Meer informatie over warmtepompen

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

web applicaties dotsolutions