Informatie aanvragen Vacatures
0528-263684

Zonnepark op het dak

Een zonnepark op het dak, niemand heeft hier last van de energie-opwekkers. Een goed voorbeeld van duurzaam ondernemen.

Duurzame onderneming

Dakopstelling zonnepanelenDakopstelling zonnepanelen

 

Naast Transport en Trucks wassen heeft Aart van Looijengoed Transport en Truckwash er sinds kort nog een bedrijfsactiviteit bij: Energie opwekken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is waar eigenaar Aart van Looijengoed van Aart van Looijengoed Transport en Truckwash zich al geruime tijd mee bezig houdt.

De laatste jaren verving hij een groot deel van zijn wagenpark al door vrachtauto’s die aan de Euro 6 norm voldoen.

Begin 2019 worden er nog drie nieuwe Euro 6 auto’s afgeleverd, en dan voldoen alle 15 vrachtauto’s aan deze norm. Euro 6 auto’s rijden zo’n 90 procent schoner dan Euro 5 trucks en met oudere vrachtauto’s is het verschil nog groter.

Maar niet alleen het wagenpark is duurzaam, ook het dak van de nieuwe loods wordt gebruikt om bij te dragen aan een duurzame onderneming

Meer over de nieuwe hal waarop de panelen geplaatst zijn

SDE-subsidie

bedrading zonnepanelenbedrading zonnepanelen

 

De nieuwe loods die gebruikt wordt voor de opslag van diverse goederen van externe partijen (er is nog ruimte beschikbaar) is begin dit jaar opgeleverd.

Op het 2500 vierkante meter grote dak zijn recent 690 zonnepanelen gemonteerd.

Wij adviseerden Aart van Looijengoed zijn dak te benutten om zonnepanelen op te monteren. Er kon bij de totstandkoming van dit project aanspraak gemaakt worden op SDE-subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energie- subsidie).

Over een periode van 15 jaar wordt er een subsidie uitgekeerd per Kilowatt opgewekt vermogen.

Op veel plekken wordt er gedemonstreerd tegen zonneparken maar hier heeft niemand last van de energie-opwekkers, ze liggen uit het zicht op het 12 meter hoge dak.

Meer over SDE-subsidie

 

Is uw dak geschikt voor zonnepanelen?

zonnepanelen op het dak


Er zijn nog heel wat daken waarop nog geen panelen geplaatst zijn die daarvoor wel geschikt zijn. Misschien een goede reden om te onderzoeken of uw dak hiervoor eventueel geschikt is.

Wellicht kunt ook u gebruik maken van de SDE-subsidie, zo bent u niet alleen goed bezig voor het milieu maar ook voor uw eigen portemonnee.

 

Zonnepanelen iets voor u?

Opbrengst van zonnepanelen

Wij hebben ervaring met het leveren en monteren van zonnepanelen, maar ook op het gebied van andere duurzame energietoepassingen kunnen wij u adviseren.

Neemt u gerust contact met ons op.

Meer over zonnepanelen

 

.