Pagina wordt geladen ...
zoeken

Zonnepanelen op een hellend dak

Zonnepanelen op een hellend dak. Ook zonder door het bestaande dak heen te boren, zo blijft de garantie van het bestaande dak behouden.

Zonnepanelen, 88 stuks CanadianSolar CS6P-270 polykristallijn, met Sunny Tripower 20.000 TL-30  3-fase omvormer hebben wij geplaatst op het dak van de CBS de Heidevlinder.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Zonnepanelen geplaatst op hellend dak

PV-installatie geplaatst op het hellende dak van de school

Deze opstelling heeft een 23.760 Wattpiek geïnstalleerd vermogen. Wattpiek is de meeteenheid die gehanteerd wordt om het vermogen van de zonnepanelen aan te geven. De uiteindelijke opbrengst is afhankelijk van de locale omstandigheden (zonne-uren, invalshoek en temperatuur). We kunnen in het oosten van het land aanhouden dat 1 Wattpiek een opbrengst heeft van 0,85 kWh, deze installatie heeft dus een opbrengst van rond de 20.000 kWh. (In het westen van het land ligt de opbrengst iets hoger daar zijn meer zonne-uren.)

montagevoetjes ten behoeve van de zonnepanelen

Bevestiging zonder het dak te doorboren

Het dak was voorzien van een 360 m2 mos sedum dak. Dit dak hebben wij laten verwijderen door het hoveniersbedrijf en afgevoerd. Op de plaats waar de zonnepanelen zijn gekomen is het dak voorzien met bitumen dakbedekking, het gaat hier om een oppervlakte van 220 m2. Deze bitumen onderlaag was nodig op de bevestigingsvoeten te monteren, deze zijn namelijk met de brandmethode op de dakbedekking bevestigd. Deze manier van montage heeft het voordeel dat de bestaande dakbedekking ongewijzigd kon blijven.

We hoefden niet door het dak heen te boren om de panelen te monteren door middel van stokeinden in het beton. Zo blijft de garantie van het oorspronkelijke dak behouden. Dit oorspronkelijke dak van Derbigum hebben wij voorafgaand gecontroleerd op beschadiging en eventuele lekkage.

omvormer zonnepanelen

Omvormer, belangrijk onderdeel van de pv-installatie

De panelen zijn in 4 rijen van 22 stuks geplaatst en zijn bevestigd op de bevestigingsvoeten, het dakvlak is gesitueerd op het zuiden. De panelen zijn opgedeeld in vier groepen, per groep zijn ze onderling in serie geschakeld. Tezamen zijn ze aangesloten op de omvormer via een dak doorvoer.

Zonnepanelen leveren gelijkstroom. Zonder omvormer is het niet mogelijk de energie die wordt opgewekt door de panelen te gebruiken. Het is dus heel belangrijk dat de omvormer van hoge kwaliteit is. De omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom. Bij deze installatie is een SMA omvormer geplaatst van duitse fabrikant.

Meer over de omvormer

display om de opbrengst zichtbaar te maken

Display om de opbrengst zichtbaar te maken

Wij hebben een SolarFox display 24 inch geleverd en gemonteerd. Op dit display wordt de opbrengst van de PV-installatie getoond.

De gegevensoverdracht gaat via het internet en er is dus geen directe kabelverbinding nodig tussen de installatie en de display. Op het display kunnen ook andere gegevens getoond worden dan de opbrengst zoals bijvoorbeeld de weersvoorspelling. 

SMA app

Het display is in eerste instantie door ons ingeregeld maar de klant kan later op vrij eenvoudige wijze de instellingen naar eigen behoefte wijzigen via de website. Het display is gesponsord door Mijn Energie Fabriek en gebr. Middelveld.

Er kan ook een SMA app op de telefoon gedownload worden, zo kan de gebruiker de opbrengst gegevens ook volgen.

 

Wilt u meer weten over de montage en levering van zonnepanelen?

Gebr. Middelveld BV levert en monteert zonnepanelen.

Meer informatie? Neemt u gerust contact met ons op.

contact

Meer over levering en montage zonnepanelen

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo