Pagina wordt geladen ...
zoeken

Stageverslag

Voor een periode van 10 weken liep Gert-rense Flinkert stage bij ons. Hierover schreef hij een verslag wat u hieronder kunt lezen.
School: Alfa College 
Opleiding: Technicus Engineering niv.4 
 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

middelveld-stage

10 weken stage

Afgelopen periode van 10 weken heb ik stage gelopen bij de Gebr. Middelveld in Alteveer.

Gebr. Middelveld is een bedrijf dat al sinds 1966 bestaat en is opgericht door Dirk en Henk Middelveld. De nieuwe eigenaren van het bedrijf zijn de broers Richard en Dirk-Jan die zoals ik het zie veel passie hebben voor hun vak.

Samen met een paar collega’s op kantoor bereiden zij het werk voor wat gedaan moet worden. De afgelopen weken ben ik mee geweest met een aantal collega’s naar verschillende nieuwe projecten en verbouwingen, collega’s jong en oud waar ik veel van heb kunnen leren.

Het is zeker geen eentonig werk dit vak en dat maakt het ook aantrekkelijk voor mij, ik ben zelf geen persoon die elke dag het zelfde wil doen, nieuwe dingen maken en klanten tevreden maken is het mooiste wat er is.

Bij Middelveld heb ik van alles mogen doen van meterkasten aansluiten tot zinken dakgoten solderen. Gebr. Middelveld doet niet alleen maar installatie, maar ook constructie en staalbouw en dak en gevelelementen. Kortom een fanatiek bedrijf.

Leerdoelen 

Tijdens mijn stage had ik niet specifiek leerdoelen, maar ik had het idee om ervaring op te doen en te kijken hoe het bij een ander bedrijf aan toe gaat.

Thuis heeft mijn vader ook een installatiebedrijf, daarom wist ik altijd wel wat ik zou willen en wat ik later wou gaan doen. In de vakanties en tijdens mijn vrije dagen werkte ik altijd voor mijn vader en wist ook niet anders, maar toen ik hoorde dat ik moest gaan stage lopen voor school wist ik meteen dat ik het bij een ander installatiebedrijf ging doen.

Een begin bij een ander bedrijf was ook nieuw voor mij, maar het pakte goed uit. Kennismaken met nieuwe collega’s en ervaring op doen met oudere collega’s was erg leuk. 

Evaluatie van kennismakingsgesprek     

Woensdag 10 Februari was ik voor het eerst bij Middelveld voor een gesprek met Dirk-Jan en Berjon, tijdens dit gesprek hebben we het gehad over wat nou precies mijn bedoeling was van stage en wat mijn doelen waren.

In het gesprek was het nog onduidelijk of ik nou de werkvloer op moest of op kantoor zitten, maar dat antwoord was gauw gegeven. Toen ik daar zat was ik erg tevreden en dacht dat het wel goed kwam, en wat dus een week later bleek nadat ik een telefoontje kreeg van Dirk-Jan dat ik daar kon komen stage lopen. 

Eigen ervaring 

In deze 10 weken heb ik mijn ogen uit gekeken bij een aantal projecten. Te groot of te klein kennen ze niet bij Middelveld, samen pakken ze alles aan en elke klant krijgt dezelfde goede behandeling.

Een leuke groep op kantoor en op de werkvloer maakt het erg leuk.

De aankomende 10 weken stage in periode 3 ga ik weer bij Gebr. Middelveld stage lopen, en daar kijk ik wel weer naar uit. Weer nieuwe dingen leren en weer andere projecten aanpakken. 

nieuwbouw-kelder-installatietechniek

Diverse werkzaamheden

*Eerste dag 

Op mijn eerste dag mocht ik met Wietse-Jan mee naar een nieuwbouw woning in Zuidwolde met een grote kelder onder het huis.

Hier moesten wij voordat het beton er in kwam riolering aanbrengen voor de keuken, wc en diverse putten. Deze dag veel met een laser leren werken hoe de leiding op afschot moet liggen.

Samen met twee timmermannen een leuke eerste dag gehad. Hieronder staat een foto, waarop te zien is dat alle leidingen erin zitten en alles voor zover klaar is.
                        

Greensales 

In deze periode ben ik met Johan naar Greensales geweest om er twee ventilatoren te monteren. Het leuke aan werken met Johan is, dat hij mij verteld wat ik moet doen en er verder niet meer achteraan hoeft hoe ik het doe.

Het monteren van de ventilatoren heeft Johan gedaan en het aansluiten en bedraden heb ik gedaan. Nadat ik dit klusje af had gerond hebben we samen nog een KSN keuringsrapport door gelopen en diverse punten aangepast en hersteld. Zo’n rapport hoort natuurlijk ook bij dit werk, om het bij de klant brandveilig te maken.

Het werk in bedrijfshallen is nieuw voor mij, zulke klussen heb ik nog nooit gedaan is daarom erg leerzaam. 

stage-installatietechniek

Evaluatie

De eerste 10 weken van mijn stage was erg leuk en leerzaam. Daarvoor wil ik iedereen bedanken.

Veel geleerd en zeker mijn leerdoelen behaald dacht ik. Erg leuk team en kijk uit naar mijn volgende 10 weken. 

Succes Gert-rense

Wij wensen Gert-rense veel succes met het volgende deel van zijn stage. Dank je wel dat we jouw stageverslag mogen publiceren.

 

 

Meer over leerbedrijf 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo