Pagina wordt geladen ...
zoeken

Bedrijfshallen te Wijster

Nieuwbouw in 2022 nabij Wijster voor Aart van Looijengoed Transport en Truckwash. In 2018 en 2020 bouwden wij al eerder voor onze opdrachtgever.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

Bouwplan distributiecentrum

Nieuwbouw 2022

Ook in 2022 bouwen wij voor onze opdrachtgever Aart van Looijengoed Transport en Truckwash.

De hal heeft een oppervlakte van 6600 m2 en bestaat uit drie compartimenten. Elke hal heeft een eigen kantoorruimte. Tussen de drie bedrijven die in het pand gevestigd zijn bestaat een nauwe samenwerking. Voorheen waren de bedrijven op verschillende locaties gevestigd maar door het nieuwe pand is de logistieke positie sterk verbetert.

Feestavond 16 september 2022

De bedrijven Panel Vision, Pyrasied, Online-plasticgroup en Gebr. Middelveld organiseerden op 16 september een feestavond om het nieuwe pand in gebruik te nemen.

feestavond

feestavond

feestavond

feestavond

feestavond

feestavond

feestavond

feestavond

feestavond

feestavond

Hal in gebruik genomen

De bedrijfshal is in gebruik genomen door de drie bedrijven die er gehuisvest zijn. Wij mochten enkele foto's nemen.

bedrijfshal

looijengoed

bedrijfshal

bedrijfshal

bedrijfshal

hal

productie omgeving

loods

kantoorruimte

kantoor

kantine

installatie

indeling hal

hal

hal

airco

beveiliging

bedrijfshal

entree

hal

hallenbouw

Hieronder vindt u de foto's gedurende de bouw

stroomkabels

metselwerk bedrijfshal

ramen kantine

kantine bedrijfshal

installatiewerk kantine

grondwerk loods

bestrating

bestrating

metselwerk

aansluiten

aansluiten

aansluiten

sanitair

ramen en deuren

montage ramen en deuren

loods

kantoorgedeelte

installatietechniek

deuren en ramen

beplating hal

bedrijfshal

aansluiting hoofdkast

werkzaamheden installatietechniek

kabelgoten opslaghal

installatietechniek opslaghal

grondwerk opslaghal

deel opslaghal

bedrijfshal ruimte

aansluitingen keuken en kantoor

montage beplating

vlinderen beton

verspreiden beton

montage beplating

monteren beplating

platen monteren

montage dakplaten

dakbeplating

montage beplating

afwerken betonvloer

vlinderen beton

verspreiden beton

installatiewerkzaamheden

betonvloer storten

betonvloer storten

beton storten

Op 21-4-2022 werd de eerste betonvloer gestort. Het betrof de vloer in de buitenlucht. Op 22-4 is de tweede vloer gestort en de week erop de derde vloer.

beton

betonmixer

betonvloer egaliseren

betonvloer storten

Egaliseren van de vloer ten behoeve van het storten van de betonvloer

egaliseren vloer

hal beton

installatietechniek

machines betonvloer

vloer storten

wandbeplating

wandbeplating

montage wandbeplating

Op 12 april waren collega's van zowel onze afdeling: constructie, dak- en wandbeplating en installatie tegelijkertijd op de bouw aan het werk. Dit is uitzonderlijk want meestal is het zo dat ze aansluitend de werkzaamheden uitvoeren. Op de dronebeelden heeft u een totaaloverzicht.

constructie hal

dakbedekking en constructie

beplating opslaghal

constructie hal

bedrijfshal

installatietechniek bedrijfshal

kabels installatietechniek

kabels trekken

bedrijfshal dakbedekking

beplating

installatietechniek

constructie hal

constructie plaatsen

constructie opslaghal

dak

dakbedekking

dakrollen

dakrollen dakbedekking

hal

 

installaties

isolatiemateriaal

kabels installatie

kabels installatie

looijengoed

montage

wandbeplating

dakbedekking hal

dakbedekking en constructie

beplating opslaghal

constructie hal

hallen

Distributiecentrum

Distributiehal

Montage van de constructie

Bedrijfshal van Looijengoed

Constructie opslaghal

Opslaghal van Looijengoed

Bedrijfshal van Looijengoed

Constructie hal

Constructie

Week 11 2022 zijn we begonnen met de montage van de constructie. De foto's hiervan vindt u hierboven.

Fundering

fundering voorbereiden

hal fundering

fundering bedrijfshal

ijzer fundering

fundering bekisting

bekisting fundering

fundering

Drainage

Drainage

Drainage distributiecentrum

Nieuwbouw 2020

Op 15 mei hebben Aart van Looijengoed en Richard Middelveld hun handtekening gezet voor de bouw van een nieuwe bedrijfshal van 5000 m2. De bouw is op 25 mei gestart en in november 2020  is de hal opgeleverd.

Voor foto's van de nieuwbouw 2020: scroll naar midden van de pagina. Hieronder vindt u de foto's en tekst van de bouw van de loods die in 2018 is opgeleverd.

bedrijfshal wijster

verlichting opslaghal

Verlichting

In totaal zijn er 70 stuks Led-lampen/armaturen gemonteerd in 10 lichtlijnen. De lijnen zijn allen afzonderlijk te bedienen in twee groepen van 5 lijnen. 

De lampen zijn/worden ca. 1 meter vanaf de dakplaten (het plafond) bevestigd. Hiervoor is gekozen om de lichtsterkte op de vloer gelijk te houden. De constructie is hierbij namelijk van invloed.

Zou je alles aan het plafond bevestigen zullen er bij de liggers sterke schaduwen ontstaan. Bevestig je alleen de verlichting die dicht bij de liggers gemonteerd worden lager, zal er op die plekken veel meer licht op de vloer zijn.

betonvloer

 

Betonvloer van de hal

De oppervlakte van de betonvloer is 5000 vierkante meter. De vloer is in 2 fasen gestort. Totaal is er 1000 m3 beton gestort en 80000 kg wapening (dubbelnet #Ø8-150) verwerkt.

Er is 600 meter schijnvoegen van 6 cm diep in de vloer gezaagd ter voorkoming van scheurvorming. De vloer is ingedeeld in vakken van 12,5 x 12,5 meter.

aanbrengen dakbedekking

Dakbedekking

Op een dampremmende laag bestaande uit polyetheyleen folie is er EPS HR isolatie aangebracht. De isolatie is los gelegd in halfsteensverband en vastgezet met werkparkers. Hierop is een laag eenzijdig gebitumineerde polyestermat geschroefd. Daarboven op nog een toplaag aangebracht volgens de brandmethode. Totaal 5000 m2. Ook is er 300 meter randafwerking aangebracht.

Dakbeplating opslagloods

Dakbeplating

1 september 2020 is er gestart met de montage van de dakbeplating.

Constructie loods

Constructie

Direct na de bouwvak (10 augustus) zijn we begonnen met de montage van de constructie. In deze constructie zit 185 ton staal verwerkt. Er zijn liggers bij van 30 meter.
En op 31 augustus stond de constructie. Dus verder met de dakbeplating.

 

beton storten fundering laaddock

Laaddock (laadkuil)

De oppervlakte van het laaddock is 450 m2. Totaal is hiervoor 90 m3 beton gestort en is er 7200 kg wapening (dubbelnet doorsnee 8-150) verwerkt.

fundering bedrijfshal

Fundering

In week 24 is er begonnen met het maken van de fundering. Hiervoor zijn er 92 heipalen met een doorsnede van 250mm aangebracht variërend van 3,72 meter tot 7,92 meter. De fundering is280 meter lang, afmeting 400x500 mm),  en bevat 12 stuks 2-paals poeren (afmeting 400x700x2500 mm). Er is 70m3 beton gestort en er is 3,5 ton wapening verwerkt. 96 ankermallen moesten er gesteld worden voor de montage van de staalconstructie. 

Heien

Heien

In week 23 zijn de 96 heipalen in de grond gebracht. Zo is een goede basis aangebracht op de fundering op aan te brengen. De heipalen variëren in lengte tussen 3,25 meter en 8 meter.

Bedrijfshal Wijster

Grondwerkzaamheden

Op 25 mei is er begonnen met de grondwerkzaamheden. De bedrijfshal wordt 50 bij 100 meter en dat beslaat dus een behoorlijke oppervlakte.

Werkzaamheden project

De verdere werkzaamheden zullen onder andere betrekking hebben op:

  • Betonwerk: betonvloer in de hal en de betonvloer van de laadkuil
  • Aanrijdbeveiliging
  • Deuren/ramen
  • Gevelbeplating
  • Installatiewerkzaamheden

Hoogeveensche courant

Tekst uit de Hoogeveensche Courant 10 juni 2020

Gebr. Middelveld bouwt opnieuw loods voor A. van Looijengoed vastgoed B.V.

Wijster- Gebr. Middelveld is er trots op dat Aart van Looijengoed van het gelijknamige vastgoed- en transportbedrijf er weer voor kiest om de nieuwbouw door Gebr. Middelveld te laten uitvoeren.

Vrij snel na de oplevering van de loods in 2018 ontstond bij Aart het idee er nog een loods bij te bouwen en hierbij viel de keuze opnieuw op het bedrijf uit Alteveer. ,,Omdat de bouw destijds goed is verlopen en er een klik is”, geeft Aart aan. ,,Uiteraard is het bij zo’n groot project belangrijk dat er goed overleg kan plaatsvinden en dat je het uit handen kunt geven”, zegt de nuchtere ondernemer.  Dit scheelt hem tijd. Tijd die hij goed kan gebruiken voor onder meer zijn transportbedrijf met een wagenpark van 17 auto’s en een truckwasstraat die door de Nvwa is erkend.

Het bedrijf maakt op diverse gebieden sterke groei door, maar verliest het maatschappelijk verantwoord ondernemen daarbij niet uit het oog. Zo hebben alle auto’s van het transportbedrijf een motor uit de Euro 6-milieuklasse, is de wasstraat NVWA gecertificeerd (registratienummer 213885) en is het tankstation recent verbouwd. Ook zijn op de loods die in 2018 is opgeleverd 690 zonnepanelen gemonteerd. Op de nieuwbouwloods komen waarschijnlijk ook weer zonnepanelen.

En nu is het zover, de bouwplaats is uitgegraven en de eerste heipalen zitten al in de grond. Op deze plek verrijst de loods van 50 meter breed, 100 meter lang en een dakrandhoogte van 12 meter. Met deze afmetingen is de loods een keer zo groot als het vorige bouwproject. Een behoorlijke klus.

De hal wordt voorzien van een laadput met vier deuren en docklevelers. Deze voorziening maakt hem uitermate geschikt voor op- en overslag.

Gebr. Middelveld heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in turn-key utiliteitsbouw. Omdat verreweg de meeste disciplines binnen de utiliteitsbouw in eigen huis gedaan kunnen worden, ontstaat meerwaarde. Gebr. Middelveld verzorgt zelf de staalconstructies, dak- en gevelbeplating en installaties. Processen en communicatie verlopen gestroomlijnder en de staalbouwgedachte, waar alle aspecten via prefab bouwen worden gedaan, wordt doorgetrokken in het hele bouwproces. Via geavanceerde 3D tekensoftware worden schetsplannen, bouwtekeningen en statische berekeningen verzorgd, en ook de aanvraag van de omgevingsvergunning wordt door Gebr. Middelveld gedaan.

Als alles volgens de planning verloopt wordt de loods eind november opgeleverd.

De nieuwe loods zal net als de andere loods bestemd zijn voor opslag. Ook nog opslagruimte nodig? Neem dan gerust contact op met Aart van Looijengoed.

Oplevering distributiecentrum

overheaddeuren in bedrijfshal

lichtlijnen

lichtlijnen

licht bedrijfshal

laadkuil distributiecentrum

distributiecentrum wijster

distributiecentrum wijster

bedrijfshal wijster

distributiecentrum Wijster

afzonderlijk bedienbare lichtlijnen

aansturing lichtlijnen

brandslang bedrijfshal

Aansluiting brandkraan

verlichting hal

verlichting opslaghal

aansluiten verlichting

bevestigen verlichting

bedrijfshallen

dakbedekking opslagruimte

oppervlakte dakbedekking

wapening betonvloer

storten betonvloer

betonvloer

betonvloer storten

dakbedekking

isolatie dakbedekking

valbeveiliging dakbeplating

Dakbeplating opslagloods

Montage dakplaten

Laadkuil loods

Constructie opslagloods

lossen staalconstructie

Constructie loods

montage constructie

beton storten tbv fundering

afvoerbuis onder fundering

Beton storten fundering

beton storten fundering laaddock

beton storten fundering laaddock

beton storten fundering laaddock

beton storten fundering laaddock

gestorte fundering

Heipaal

fundering bedrijfshal

fundering bedrijfshal

Heien

Heien

Heien

Bedrijfshal Wijster

Bedrijfshal Wijster

Grondwerkzaamheden

Hal in Wijster

Grondwerkzaamheden

Bouwgrond bedrijfshal

Bouwgrond bedrijfshal

Bedrijfshal Wijster

Hieronder het bouwproject van 2017/2018

loods wijster

hal wijster

Nieuwbouw hal in Wijster 2017

Onze opdrachtgever kwam bij ons met een idee voor het distributiecentrum. Wij hebben zijn ideeën omgezet in een 3d schetsplan. Ook het vooronderzoek bij de gemeente hebben wij gedaan.

De nieuwbouw paste in het bestemmingsplan en zo nam het plan steeds vastere vormen aan. Vandaag 4 augustus is het contract getekend.

De hal in Wijster krijgt een oppervlakte van 2500 vierkante meter en een hoogte van 12 meter. Een behoorlijke uitbreiding voor Aart van Looijengoed Transport en Truckwash.

Wij hebben de volledige regie gekregen voor dit nieuw te bouwen distributiecentrum. Voor ons is dit de grootste order ooit en daar zijn we best trots op!!

Begin bouw distributiecentrum

Op 15-11-2017 is Kleine Weg en Waterbouw begonnen met het ontgraven en afvoeren van de zwarte grond op de nieuwbouw kavel.

Er wordt grondverbetering toegepast onder de betonvloer door middel van een zandpakket en een laag puingranulaat. Dit zorgt voor een goede draagkracht voor de betonvloer.

heipalen distributiecentrum

Heipalen t.b.v. de fundering

Op 27-11-2017 is er begonnen met heien. Omdat de eerste grondlaag niet geschikt is om op te bouwen wordt er met de heipalen de vaste grond opgezocht.

De fundering en de staalconstructie van het distributiecentrum komt op deze heipalen te staan.

Het heien gebeurt met een heistelling (hydraulisch blok). De paal wordt door middel van aanhoudend slaan met een hei-blok op de kop van de paal de grond in geslagen.

Voor de bouw van het distributiecentrum worden 48 heipalen in de grond gebracht.

 
Bekisting en wapening funderingsbalken

De kerstvakantie is voorbij en de werkzaamheden zijn weer begonnen.

Op 8 januari 2018 is er begonnen met een aanbrengen van de bekisting en de wapening van de funderingsbalken zodat later deze week de fundering gestort kan worden.

 

gebruik kubel 

Storten fundering

12 januari 2018 is de fundering gestort. Hiervoor was 40 kuub beton nodig.

Door middel van een kubel wordt het beton vanaf de mixer naar de bekisting gebracht en zo wordt het beton gestort.

Een kubel is een trechtervormig vat. De kubel die hier gebruikt is is 750 liter.

constructie distributiecentrum

Constructie

22 januari zijn we begonnen met de staalconstructie.

De eerste kolommen staan en zo krijg je er al enig idee van hoe groot de hal zal gaan worden.

dockeleveller distributiecentrum

Dock met dock levellers

Aan de andere kant van het bouwterrein wordt er terwijl onze monteurs werken aan de staalconstructie gewerkt aan de constructie ten behoeve van de docklevellers.

Het laaddock van dit distributiecentrum krijgt twee dockshelters.

constructie distributiecentrum

Constructie gereed

De collega's van de constructies troffen het niet met het weer, zij hebben heel wat regen en wind moeten doorstaan maar op 1 februari is het zover: de constructie staat.

De veiligheidsnetten hangen al en in week 6 kunnen onze collega's van de dak & wandbeplating aan de slag.

Vanuit de lucht krijg je een goed beeld hoe groot de hal is.

wandbeplating distributiecentrum

Wandbeplating distributiecentrum

Week 7-2018 Er wordt hard gewerkt door onze collega's van de dak & wandbeplating.

Er was wat tegenslag deze week doordat het behoorlijk waaide.

Zoals u kunt zien gaat het om hele lange platen en als de wind hier grip op krijgt valt het niet mee op de platen op hun plek te krijgen.

Toch schiet het mooi op en zie je steeds beter hoe de hal er uiteindelijk uit zal gaan zien.

Week 8-2018

De wandbeplating zit er bijna aan, hierna volgt het zetwerk en kunnen de dakdekkers en de installatiemonteurs aan de slag.

dakebdekking distributiecentrum

Bitumen dakbedekking

Week 10. De dakdekkers voorzien het dak van deze hal met bitumen dakbedekking.

Bitumen dakbedekking wordt met behulp van een gasbrander aangebracht.

Meer over bitumen dakbedekking

Zetwerk

Uiteraard is de wandbeplating niet af zonder goede afwerking.

Zetwerk zorgt voor deze nette afwerking. In week 10 wordt dit zetwerk gemonteerd.

Meer over zetwerk

afwatering distributiecentrum

Afvoer van water

Om het water snel af te voeren van dit dak is er een Vacurain hemelwaterafvoersysteem in de constructie opgenomen. Dit is een gesloten afvoersysteem waarin buizen met kleine diameter worden gebruikt.

Dit systeem werkt optimaal bij zeer zware regenval. Er worden speciale trechters (Vacuraintrechters) op het dak geplaatst. Een Vacuraintrechter is voorzien van een schotel die bij voldoende waterstand op het dak er voor zorgt dat bij de trechter geen lucht meer wordt meegezogen. Er ontstaat dan een zuigende werking door een standleiding. Zonder deze standleiding werkt het systeem niet. Het vallende water in een volledig gevulde standleiding wekt een vacuum op.

Bovenin de standleiding is de onderdruk het grootst en door deze onderdruk wordt het dak zolang er geen lucht in het systeem komt als het ware leeggezogen. De trechterschotel zorgt ervoor dat er bij voldoende wateraanbod geen lucht in het systeem kan komen.

Als het wateraanbod minder wordt valt het vacuum weg en vanaf dan werkt het systeem als een traditioneel hemelwaterafvoersysteem.

Als het systeem volledig in werking is ontstaat er hevelwerking, het dak wordt dan leeggezogen.

Het water moet als het van het dak af is vrij kunnen uitstromen. Bij dit distributiecentrum worden de buizen aangesloten op de riolering en worden er ontlastputten geplaatst.

betonvloer laadkuil 

Laaddock

Het laaddock begint nu ook vorm te krijgen. De betonvloer in de laadkuil heeft een afmeting van 10 meter breed en 25 meter lang.

wapening distributiecentrum

Wapening tbv betonvloer

Voordat de betonvloer gestort kan worden, wordt er eerst wapening aangebracht.

beton aanvoeren

Betonvloer storten

Het is een hele onderneming, het storten van de betonvloer in deze hal. Er wordt circa 500 cuub beton gestort. Dat is zo’n 45 vrachtwagen met beton. Het is dus een komen en gaan van betonmixers.

Met behulp van een hallenpomp wordt de beton de hal ingepompt. De pomp kan zo’n 15 meter vrij in de hal komen. Deze pomp heeft een capaciteit van wel 100 m3 per uur maar dit maximum wordt niet gehaald. Hiervoor zou je direct uit de giek moeten storten met onbeperkte hoogte en zonder slangen, ook heb je meer mensen nodig om het beton te verspreiden.

Het recept van de beton is C20/25 met een toevoeging van Floorcrete. Deze toevoeging zorgt ervoor dat de beton goed te verwerken is, het is op grote afstand verpompbaar en er is weinig tot geen bleeding. Bij bleeding wordt er een waterfilm gevormd na het storten van het beton. (vorm van ontmenging waarbij het water uit de betonspecie omhoog komt)

Zo kon er aan de ene kant van de hal nog beton gestort worden terwijl er aan de andere kant al gevlinderd wordt. Dit vlinderen moet gebeuren in de uithardingsfase van het beton. Eerst wordt er een dichte schijf op de vlindermachine gebruikt voor het losdraaien van het beton en daarna worden er losse bladen op de machine gemonteerd voor het dichtschuren.

Nog de hele nacht zal er gewerkt worden in de hal want tot morgenochtend wordt er nog gevlinderd.

 oplevering distributiecentrum

Oplevering nieuwe hal

26-4-2018 was de oplevering van de nieuwe bedrijfshal. Zoals op de foto te zien had dit een feestelijk tintje.

Samen op het bankje kunnen de heren terugkijken op een mooie samenwerking. We wensen Aart heel veel succes met zijn distributiecentrum!

Zonnepark op het dak

Onze opdrachtgever heeft er voor gekozen de ruimte op het dak van zijn nieuwe loods nuttig te gebruiken.

Op het dak zijn 690 zonnepanelen gemonteerd. Een goed voorbeeld van duurzaam ondernemen. 

Lees meer over dit zonnepark

Ook plannen voor een nieuw pand?

Denkt u ook aan het bouwen van een nieuw pand?

Heeft u al concrete plannen? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Neem contact met ons op

Meer informatie over de bouw van distributiecentra

Ondertekening opdracht in 2020

Ondertekening opdracht

Ondertekening opdracht in 2017

tekenen-opdracht-looijengoed

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo