Pagina wordt geladen ...
zoeken

Trappen, trapleuningen, bordessen en balustrades

Trappen, bordessen en balustrades maken wij op maat voor woningen, fabrieken, bedrijfshallen en distributiecentra. Ze voldoen aan alle veiligheidseisen.  Gebr. Middelveld BV maakt en levert trappen, bordessen, balustrades voor particulieren, bedrijven en overheden. Van noodtrappen tot designtrappen en bordessen voor uw woning of kantoor.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

trap werkplaats

Trappen: van ontwerp, constructie tot montage

Wij leveren trappen in staal, rvs of aluminium zoals:

  • woningtrappen
  • kantoortrappen
  • zoldertrappen
  • brandtrappen en vluchttrappen
  • fabriekstrappen
  • werkplaatstrappen
  • buitentrappen
  • spiltrappen/wenteltrappen
  • middenboomtrappen
  • designtrappen

En natuurlijk de bijbehorende balustrades en trapleuningen. De afdeling Staalconstructie van Gebr. Middelveld BV ontwerpt, produceert en monteert voor u een trap op maat. Zowel bij nieuwbouw, als ook in bestaande situaties waarbij ter plaatse alle maten worden ingemeten.

Veiligheid bij trappen, bordessen en balustrades

Veiligheid bij trappen, bordessen en balustrades is van groot belang voor uw medewerkers. Bovendien zijn er vanuit de Arbo wetgeving eisen gesteld waaraan u moet voldoen.

Veiligheidsvoorzieningen machines en werkruimten

Trap met leuningen en hek. 

Trap, niet voor iedereen toegankelijk

Bovenstaande trap is op maat gemaakt voor een productiebedrijf. De ruimte waar de trap naartoe leidt mag niet door iedereen betreden worden. Daarom is de trap voorzien van leuningen dicht op elkaar en een deur.  

monteren trap fabriek

Trappen voor fabriek, bedrijfshal en magazijn

Wij maken trappen voor: bedrijfshallen, fabriekshallen en magazijnen, loodsen en stallen. Kortom: voor de

utiliteitsbouw en industriebouw.

industriele trap loods

Industriële trap bij loods


Op bovenstaande foto: een project waarbij bordes om een silo werd gebouwd evenals een industriële trap met leuningen aan beide zijden, met verzinkte stalen treden.

Trappen met doorvalbeveiliging

Wij maken trappen met doorvalbeveiliging die aan alle eisen voldoen.

Meer over doorvalbeveiliging

bordessen
Bordessen en balustrades

Bordessen en balustrades op maat gemaakt voor uw fabriekshal, magazijn of loods.

steektrap nieuwe situatie

Steektrap plaatsen i.v.m. veiligheid en Arbo-eisen.

Wij hebben een stalen steektrap (rechte trap) met bordes geplaatst.  In de bestaande situatie was een spiltrap/draaitrap geplaatst.  De spiltrap is een wenteltrap waarbij alle treden aan één kant vastzitten aan de as (spil).

Omdat de oude situatie niet voldeed aan de Arbo-eisen moest de situatie conform deze eisen worden aangepast.

Door middel van de nieuw geplaatste steektrap kunnen de medewerkers nu op Arbo veilige manier de ruimte bereiken waar onderhoud gepleegd moet worden aan een besturingskast.

De ruimte waar de steektrap geplaatst moest worden was moeilijk te bereiken. In het ontwerp van de trap is daarom rekening gehouden met het feit dat de delen zo klein mogelijk moesten zijn omdat ze met de hand verplaatst moesten worden.

De trap met bordes bestaat uit 4 kolommen, bordesframe, roosters, leuningen met boutverbinding, trapbomen van UNP-profiel compleet met leuning en traptreden.

Op de 4 kolommen is een bordesframe geplaatst waartussen de roosters zijn bevestigd. De leuningen zijn op het bordes gemaakt met boutverbinding. Aan het bordes hebben we vervolgens UNP trapbomen met leuningen bevestigd en tussen de  trapbomen zijn de losse traptreden geplaatst.

De gehele constructie is geconserveerd met natlak. Bij natlakken wordt er robotmatig of handmatig een vloeibare verf aangebracht. Na het aanbrengen van de lak moet het de tijd krijgen om het oplosmiddel in de lak kwijt te raken en uit te harden.

Wij hebben dit project gemaakt voor de gemeente Amsterdam in de IJ-tunnel.

spiltrap

Spiltrappen/wenteltrappen

Wenteltrap: de term wenteltrap is een verzamelnaam voor alle trappen die spiraalvormig omhoog, en dan vanzelfsprekend ook omlaag leiden. De bekendste wenteltrap is een spiltrap.

Spiltrap, ook wel draaitrap genoemd, is een wenteltrap. Alle treden zitten aan één kant vast aan de spil of te wel de as. Een spiltrap is heel geschikt bij grote hoogtes en is ruimtebesparend.

Meestal is de spiltrap een open trap maar deze kan ook uitgevoerd worden met stootborden. De stootborden zijn de verticale vlakken tussen de traptreden. Met deze stootborden wordt de trap afgesloten zodat er geen stof/vuil onder de trap valt en de ruimte onder de trap eventueel kan worden afgesloten. Een idee is om deze stootborden bijvoorbeeld in RVS uit te voeren zodat uw trap weer een heel andere uitstraling krijgt.

De looplijn (ook wel klimlijn), is de denkbeeldige lijn op een trap vanaf boven bekeken, die de route aangeeft die een persoon volgt bij het belopen van de trap. De looplijn van de spiltrap ligt op ongeveer 2/3 vanuit de spil.

Op de looplijn moeten alle aantreden gelijk zijn anders is de trap slecht te belopen. De afstand van de voorkant van een traptrede tot aan de voorkant van de volgende trede is de aantrede, het is dus de nuttige breedte van de traptrede.

Spiltrap monteren

Spiltrappen plaatsen in een distributiecentrum

In dit pand vormen de spiltrappen de verbinding tussen de bovenverdieping, de benedenverdieping en de nooduitgangen.

Met een spiltrap kun je in een kleine ruimte een verbinding maken tussen verdiepingen.

In het bedrijfspand zijn twee spiltrappen geplaatst. De werkwijze voor het plaatsen van de spiltrappen is als volgt:

Het bordes is aan het bestaande spant gemonteerd door middel van M16 bouten. Daarna wordt de spiltrap geplaatst en verankerd met bouten in de betonvloer.

Meer over het pand waar de spiltrappen geplaatst zijn

Paviljoen Nijstad

Paviljoen Nijstad

Trap in een horecagelegenheid

Voor horecagelegenheid Paviljoen Nijstad hebben wij een trap vervaardigd en gemonteerd. 

Meer over dit project

stalen trap autobedrijf

Steektrap bij een autobedrijf

Bij een autobedrijf in Hollandscheveld monteerden we deze steektrap. 

Meer informatie over dit project

 

 

 

 Bedrijfspand Vema

Bedrijfspand Vema

Steektrappen bij een bedrijfspand in Ommen

Bij een bedrijf in Ommen dat aanhangers en paardentrailers verkoopt en onderhoud hebben wij meerdere trappen gemonteerd.

Meer over de bouw van dit pand

Trap in de hal 

Trap met bordes

Trappen die gezien mogen worden

Voor een bedrijf dat brandweeropleidingen en trainingen verzorgd mochten wij in het nieuwe pand meerdere trappen vervaardigen en monteren. De trappen hebben echt een zichtplek in het pand en mogen ook met recht "gezien" worden.

 trap woonhuis

Kantoortrappen en trappen voor de woning

Op bovenstaande foto ziet u een trap die wij hebben gemaakt voor een woonhuis te Hoogeveen.

Wij maken trappen voor: kantoorpanden en woningen van particulieren. Wilt u een mooie design-trap in uw woning of kantoor? Geen probleem! Zeg maar wat uw wensen zijn.

 Trappen woningbouw

Traphekwerk met trapleuningen

Trapleuningen, traphekwerken

In een bestaande trappengalerij hebben we op betontrappen nieuwe stalen hekwerken gemonteerd. Het huidige hekwerk was verouderd, en de opdrachtgever wilde een nieuwe frisse en moderne uitstraling. We hebben het hekwerk uitgevoerd in spijlen uitvoering, conform bouwbesluit. De leuningen zijn van buis rond 42 mm. De spijlen zijn van buis rond 12 mm. Voor de balusters is gebruik gemaakt van strippen met de afmetingen 60x15mm.

Het hekwerk is geconserveerd door middel van poedercoating RAL7016.

Ter plaatse zijn de leuningen bevestigd met chemische ankers aan het beton. Een chemisch anker verbindt door een chemische reactie van geïnjecteerde stoffen. Na het uitharden levert dit een sterke verbinding op.

Steektrap met bordes

Steektrap met bordes

Voor een bedrijf te Hoogeveen dat gespecialiseerd is in massadraaiwerk moest er in de productiehal een meetruimte komen. Wij hebben de constructie van deze meetruimte gemaakt en er moest ook een trap met bordes vervaardigd en gemonteerd worden.

 

plaatsen designtrap

Bovenverdieping bereiken

Bij een autobedrijf kunnen ze nu op veilige wijze de bovenverdieping bereiken via een veilige designtrap die wij produceerden en monteerden.

trap gemaakt in onze werkplaats 

Meer informatie over trappen?

Gebr. Middelveld BV is gespecialiseerd in het maken van trappen en bordessen.

Wilt u meer informatie of een adviesgesprek? Neemt u gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Meer over constructiewerk


 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo