Pagina wordt geladen ...
zoeken

Trappen in woningen: staal, rvs of aluminium

Trappen in woningen: staal, rvs of aluminium. Gebr. Middelveld maakt ze op maat. Zowel binnentrappen als buitentrappen. Precies zoals u het wenst. Ook maken wij aanpassingen in de constructie of hulpconstructies bij het trapgat (raveelijzers).

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

trap woonhuis

Trappen in de woning

In woningen worden ook veel (design) trappen en hekwerken van staal, rvs of aluminium toegepast. Gebr. Middelveld heeft ruim ervaring in het ontwerpen, produceren en monteren van trappen en hekwerken in de woningbouw. Staal heeft een moderne en industriële uitstraling en wordt door veel architecten gebruikt om een tijdloos ontwerp te maken. Stalen trappen kunnen voorzien worden van houten treden, rvs hekwerk en eventueel houten leuningen. Er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk.

Gebr. Middelveld BV kan voor u een trap maken exact conform uw wensen. Op de foto ziet u een middenboomtrap. Kenmerk van een middenboomtrap is dat er slechts één trapboom is die de treden in het midden ondersteunt. Bij dit project is gekozen voor een kwartslagtrap over 90 graden. Trappen zijn op maat verkrijgbaar. Wij maken ook middenboomtrappen:

  • Zonder draai.
  • Afgewisseld met bordes.
  • Voorzien van alle hekwerken en leuningen.

steektrap design

Tekenwerk en levering trap

Voor onze opdrachtgever Benning Bouw B.V. verzorgden wij het tekenwerk en leverden een designtrap zoals op bovenstaande afbeelding. Het staal is gepoedercoat.

woonhuis trap
RVS hekwerk en eikenhouten treden

Hekwerken kunnen in rvs uitgevoerd worden eventueel met hardglas panelen. Ook worden er rvs spandraden of spijlen toegepast. De gepoedercoate stalen middenboomtrap is voorzien van:

  • robuust eikenhouten treden
  • rvs hekwerk
  • eikenhouten leuning

 Meer informatie over trappen

balusters trap 

Constructiewerk bij trappen

Soms moet de constructie aangepast worden ten behoeve van de trap. Dit kan het geval zijn wanneer u de trap wilt verplaatsen en wanneer er een nieuw trapgat moet worden gemaakt. Een stalen hulpconstructie kan op dat moment uitkomst bieden. Deze hulpconstructie wordt raveelijzer genoemd. Het raveelijzer vangt de onderbroken vloerconstructie op en brengt de krachten op naar de hoofddraagbalken.

Meer over raveelijzers

 

designtrap

Stalen designtrap in een nieuwbouw woning

Voordat we een ontwerp kunnen maken moet de situatie in de woning worden ingemeten. In deze woning is gekozen voor een middenboomtrap. Gemaakt van stalen kokerprofiel en voorzien van stalen steunen voor de houten traptreden.

De trap maakt een halve draai en er is een tussenbordes gemonteerd. Het tussenbordes van de trap wordt afgesteund naar de vloer.

middenboomtrap

Leuningen en vide hekwerk

Op de bovenverdieping is een videhekwerk geplaatst. Dit hekwerk is voorzien van poedercoating in dezelfde kleur als de trapboom.

vervaardiging trap

Trappen in bedrijfspanden

Ook voor bedrijfspanden maken wij op trappen op maat. Van noodtrappen tot designtrappen en bordessen voor uw kantoor,  in uw bedrijfshal, loods of distributiecentra. Ze voldoen aan alle veiligheidseisen.

Meer over trappen bedrijfspand

trapleuning aanpassing 

Trapleuning bij traplift

Trapleuning bij traplift in een woning. Wij kunnen ze voor u op maat maken.  Hier treft u een voorbeeld van een project waarbij wij een trapleuning aanpasten, zodat daarna een traplift gemonteerd kon worden.

Wanneer de traplift bevestigd moet worden, dient de trapleuning wel aan tal van voorwaarden te voldoen:

  • De trap en de trapleuning moet voldoende stevigheid bieden aan de traplift.
  • De afstand tussen de muur en de rail van de traplift is belangrijk.
  • Veiligheid is van belang en staat voorop.
  • Soms moet de verlichting bij de trap aangepast worden.

Wanneer is het belangrijk?

Aanpassing van de trapleuning en plaatsen van een traplift kan van belang zijn wanneer u thuis wilt blijven wonen maar u wegens uw leeftijd niet de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld op uw slaapkamer op de bovenverdieping te komen.

Ook wanneer u een handicap hebt, kan een traplift een oplossing zijn.

WMO of WLZ en woonvoorzieningen

Mensen met een beperking kunnen langer zelfstandig wonen wanneer de woning wordt aangepast. Daarom vergoeden gemeenten woningaanpassing via de WMO. Meer informatie treft u op onze website: woningaanpassing gehandicapten en ouderen.

aanpassing trapleuning

Voorbeeld van aanpassing bij trap

We zijn gevraagd om een oplossing te maken voor een trapleuning in combinatie met een traplift. Bij een ouder echtpaar is bij een bestaande trap een traplift gemonteerd door derden.

Bij de montage van de traplift moest de bestaande leuning verwijderd worden, deze leuning stak te ver van de muur af, en de traplift zou hier tegenaan lopen.  Het ontbreken van deze leuning werd als lastig en gevaarlijk ervaren, omdat de trap ook nog normaal gebruikt werd.

Wij hebben een oplossing bedacht om een ranke en dunne leuning te maken, die op de oorspronkelijke montagepunten gemonteerd kon worden. Hier kan de traplift ongehinderd voor langs bewegen.

De uitvoering is gedaan met rvs buis, die onderhoudsarm is en niet geschilderd hoeft te worden. De buis is gewalst volgens de contouren van de bestaande muurplank.

Wij denken graag met u mee. Is er een aanpassing in uw woning noodzakelijk? Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Informatie over trappen?

Gebr. Middelveld is o.a. specialist in de woningbouw. Wij maken trappen, hekwerken, trapleuningen op maat in woningen.

Hebt u vragen of wilt u advies? Neemt u gerust contact met ons op.

Woningbouw

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

website door webba logo